şimdi hayalcim ben anlatıyım iç anadolu dolaylarından kaydirigubbakcemile3
bizde nişanı kız tarafı yapar..allah izinn verirse salonda yapıcam boshayallersmile
nişanda kesinlikle set takar erkek tarafı
kıza en az 6 bilezik takılır
nişan elbisesinide tabiki erkek tarafı alır..kız tarafı ya nişanda alır damadın takımını yada düğünde alır damatlığı
ev eşyalarından yatak odasını kız alır fırın ve bulaşık makinası alır
ütüsü elektrik süpürgesi kabı kaşığı tenceri vs. kız alır
yatak odasının halısı perdesi .. mutfağın halısı perdesi
çeyizi..sandık çeyizi
aslında bunlar erkek tarafıyla konuşulur erkek tarafınada kalmış yatak odasını almayan çok kız var mesela birazda erkek tarafının maddi durumuyla ilgili kaydirigubbakcemile5
katiliyorum bizdede böyle.. ama tabiki erkek tarafiyla oturup konusulmasi gerekiliyor.. , benim birde su sorun var.. ben usakliyim, annem diyorki nisani niye biz yapiyoruz erkek tarafi yapmazmi diyor :S annemin nisanini babam yapmis cünkü bende diyorum anne o eskidendi yani nisani kiz tarafi yapar burada herkez bilir bunu... bilmiyorum artik konusulur diyor :) usakli arkadaslarrr varsaaa fikirlerr lütfennnnnnnnn !!!! =)
bende trakya göçmen gelini olcammmmBen trakyalıyım ( göcmenim ). Bizim tarafta kız 3 kere istenirmis valla (mis) diyorum cünkü bu konular pek konusulmaz evimizde sordukca annemin keyfi varsa anlatıyor iste. Normalde bu sekildemidir bilmiyorum.. Cünkü artık cogu sey degisti anlasmaya baglı biliyorsunuz ki.
Takı konusunda beklenti yoktur durumları ne kadarına yeterse. Nisan da neredeyse tüm sülaleye bohca yapılır. Kına gecesini de kız yapar. Yatak odası, beyaz esya, tenceresi, tabagı, halısı, perdesi kıza aittir. Dügünü zaten erkek yapıyor.
bende trakya göçmen gelini olcammmm
trabzonluyum sizin yöreyi öğrenmem lazım
Ben de aslen Erzincan merkezli biri olarak, bizde nişanlığı erkek tarafı alır, nişandaki erkek takımını erkek tarafı kendisi alır, nişanda olan bütün masraflar kız tarafına aittir.
Bayramlarda erkek tarafı kıza her bayramda birer koç yollar evine.
Bunun dışında bizde de düğünü erkek tarafı yapar ama kına gecesi de bizde düğün gibi olur ve kız tarafına aittir.
Kına gecesi kıyafetini ve gelinliği erkek tarafı, damatlığı kız tarafı alır.
Düğündeki takılar için özel bir istek olmaz...
Kim ne isterse onu alır takarlar.
şimdi hayalcim ben anlatıyım iç anadolu dolaylarından kaydirigubbakcemile3
bizde nişanı kız tarafı yapar..allah izinn verirse salonda yapıcam boshayallersmile
nişanda kesinlikle set takar erkek tarafı
kıza en az 6 bilezik takılır
nişan elbisesinide tabiki erkek tarafı alır..kız tarafı ya nişanda alır damadın takımını yada düğünde alır damatlığı
ev eşyalarından yatak odasını kız alır fırın ve bulaşık makinası alır
ütüsü elektrik süpürgesi kabı kaşığı tenceri vs. kız alır
yatak odasının halısı perdesi .. mutfağın halısı perdesi
çeyizi..sandık çeyizi
aslında bunlar erkek tarafıyla konuşulur erkek tarafınada kalmış yatak odasını almayan çok kız var mesela birazda erkek tarafının maddi durumuyla ilgili kaydirigubbakcemile5
arnavutların nasıl olur peki. ? bilen var mı ):50:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?