Yönümü bulamıyorum

Emily19

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2022
451
399
33
Merhaba 18 yaşındayım ve hala yönümü bulamıyorum. Geleceğim hakkında hiçbir fikrim yok . Üni senem ve düşünmekten ders bile çalışamıyorum. Okuyacağım bölüme bir türlü karar veremiyorum . Hangi bölümü okursam okuyayım işsiz kalacağımdan korkuyorum . Psikolojik destek falan demeyin lütfen imkanım yok ...
Rehberci de hep aynı şeyleri zırvalayıp duruyor, kendine hayrı yok .Tm den gireyim diyorum kendime güvenim yok.
Sözelden gireyim diyorum edebiyat veya tarih okuyayım diyorum önü açık değil. Gastronomi istiyordum ama çok çalışırsın çok yorulursun diyenler oldu vazgeçtim. Babam sekreter ol rahat para diyor onu zaten istemiyorum . Acaba bu sene değil de kafamı toparlayıp seneye mi girsem diyorum çok yığılma olacak arkadaşlar ben ne yapacağım? Kafayı yiyorum artık bıktım.

Son düzenleme:
Gastronomi istiyorsaniz okuyun kimseyi dinlemeyin icinizden ne geciyorsa onu yapin her is yorucu hic degilse sevdiginiz seyde yorulun

Gastronomi istiyorsaniz okuyun kimseyi dinlemeyin icinizden ne geciyorsa onu yapin her is yorucu hic degilse sevdiginiz seyde yorulun
Tarihçi de olmak istiyorum bir yandan . Akademisyen olsan ünide görev yapsan ne güzel olur diyorum ama çok zor Of anam Of ne yapacağım ben

Sınava hangi bölümden hazırlanıyorsunuz önce bir ona karar verseniz; oturup ders çalışıp konularınızı bitirseniz keşke.. bunları düşünmekten ders çalışmaya motive olamazsınız ki..

Sen genede çalış üniversite sınavına sene kaybı yaşama.Tercih zamanı tekrar karar verirsin.Onunde zaman var.

İyi ablacım hangi emslekte çok çalışmadan ilerleme var söyler misin? ne seçersen seç hakkıyla yapmak için çok çalışmak durumundasın. Gastronomiyi bu sebepten istemiyorum onun yerine akademisyen olayım demişsin de sen akademi el kol sallayarak mı yapılıyor sanıyorsun???

Önce bu kafadan çık. 18 yaşta bu ne rehavet yahu, gençsin enerji dolusun tabiki çalışıp enerjini kanalize ediceksin. Çalışmamak, az iş yapıp çok para almak diye bir şey yok bunu her genç kafasına soksun önce. Ayrıca çalışmak gayet güzel bir şey, çok çalışmak da iyidir zihni diri tutar. Gastronomiyi de istediğini sanmıyorum yoksa bir lafla vazgeçmezdin. Önce bir hedef tuttur ona doğru ilerle sonra yoksa bu lafayla barjı bile geçemezsin benden söylemesi.

3 ayda ne değişir ki diye düşünüyorum sürekli. Çalışsam bile yapamayacakmışım gibi geç kalmışım gibi geliyor bana sizce geç mi kaldım

Geç kalmış gibi hissediyorum

şuan tek yönün var ders çalışmak mezuna kalsan da ders çalışacaksın. sınava az kaldı deneme çöz bol bol analiz et eksik olduğunu konulara bak tyt değil ayt odaklan ea da yaparsın gayet lti kalktı bir sürü şey kalktı. önce sınava gir sonra ne yapmak istediğine bakarsın. mezuna da kalsan temelin olmuş olur. sakın çalışmayı bırakma kütüphaneye git bol bol ders çalış

Çalıştığınız hiç bir işte dinlenerek para kazanmayacaksın.
Gastronomi ile ilgili hevesiniz, yeteneğiniz varsa bunu eğitimle taçlandır.
Psikolojik destekten ziyade eğitim için iyi bir rehbere ihtiyacın var.
Kararsızlık kişiyi en kötüye götürür.
Ve maalesef derslerinde yeterli başarısı olmayan öğrencilerimiz kararsızlıkla boğuşuyorlar.
Ayrıca seneye bırakman da manasız.
Atıyorum 20000 de olursun ben ilk 1000'de şu bölümü istiyorum ama Boğaziçi'nde istiyorum dediğin bir anda gelecek yıla atmalı öğrenciler.
Şimdi diyeceğim şu ki yeteneklerini, ilgini bi ölç bakalım.
Sen hele iyi bi puan al. Sonrası kolay.

3 ayda ne kadar iyi olabilir ki diyorum kendi kendime 0 değilim ama çok iyi de değilim

3 ayda ne kadar iyi olabilir ki diyorum kendi kendime 0 değilim ama çok iyi de değilim

En büyük avantajı 12.sınıf 2.dönem konularından muafsın.
Hamgş bölüm olursa olsun.
Türkçe'yi hallet.
(Bu sene kazanamazsam bile gelecek sene için her türlü lazım.)
Sonra en iyi yaptığın dersi seç ve ona yoğunlaş.
Matematik ise TM bölümlere bakarsın.
Sosyal bilimler ise sözel bölümlere bakarsın.
Grafik vs gibi uygulama odaklı bölümlerde kendini iyi geliştirirsen, iyi bir çevreye kendini kanıtlarsan güzel paralar kazanabilirsin.
Bazen ya bu iki yıllık dediğimiz bölümlerde güzel iş imkanları çıkabilir karşına.
O sebeple sen puanı al sonrası bir şekilde hallolur.
Kendine mesleki hedef şu süreçte koymadıysan zihnini yorma.
Koyacağın hedef net sayısı olsun.

Valla kardeşim. Ben fizyoterapistm. Okurken havalı oluşuna kandım. Al sana hava. Çalışırken canimn cikiyor. Ah ne salakmışım.
Şu anın en güzel mesleği öğretmenlik. Hem rahat, hem maaşlar ayni. Hem de tatili bol. Kesinlikle öğretmenlik oku. 1 an bile pişman olmazsın.
Bu genç yaşımda bel fitigi oldum.beyin ve fiziki yorgunluktan bahsetmiyorum bile.ha bir de sehir hastanelerinde çok hasta alın mantığı var
Canını okuyor yönetim
Öğretmenlik oku

Fizyoterapist adayı bir flörtüm vardı, kendime masaj yaptırıyordum
Bir gün bana fizyoterapistlerin en sevmediği şeyin herkesin onlara 'bana masaj yapsana' demesi olduğunu söylemişti
Katılıyor musun?

Erkek arkadaşım mühendis
Ben hukuk mezunuyum ve öğretmenken okudum bunu
Çok etkilendiği için o da sınava hazırlanıyor
Köpek gibi yoğun bir işi var, boşluk bulduğu her an elinde soru bankası. Yırtıp yırtıp cebinde taşıyor.
Kazanır ya da kazanmaz bilemiyorum(bence kazanır) ama acayip emek veriyor.
Ve sen şu an sadece bir öğrencisin, tek işin ders çalışmakken bundan vaz geçiyorsun? Zor vs diyorsun?

Bu zamana kadar hiç mi “ şunu olmak istiyorum “ demedin ?

Kültür lisesi veya dersanesinin meslek testi vardı. Onu çözmediyseniz yeteneklerinize ve ilginize göre size seçenekler sunabilir.

En azından hangi alandan gireceğinize karar verin. Puanınıza göre tercih yaparsınız. Daha 3 ay var. Temeliniz varsa hızlı tekrar ve denemelerle bu işi kotarırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…