• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yolda bulunan para

Black99

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2015
357
141
18
30
Bir yakın arkadaşım whatsapp tan mesaj attı.
Yolda bi zarf bulmus.10 bin tl civari para varmis içinde.eve getirmiş anne babasına soylememis daha.bana diyor ne yapayım yardım et?
Mesaj attım ama sanırım hattı çekmiyor ulaşamıyoruz interneti kapalı.
Annenlere soyle polise götürün yazdım ama ulaşamadım.
SiZce bu arkadaş ne yapmalı nasıl ulasabilirim sonuçta küçük bir şehirde yaşıyoruz ve başına bisey gelmesinden korkuyorum ya parayı alırken biri onu gorduyse? Aklima kötü şeyler geliyor nedense :(
Bir de o kadar büyük bir para hemde zarfın içinde.düşürülmüş olması çok absurt geliyor kasıtlı olarakmi bırakılmış acaba??
Ne yapmalıyız bu parayı?bi tek bana söylemiş para bulduğunu başka kimse bilmiyor annesine bile söylemediğini göre..

Yolda bi zarf bulmus.10 bin tl civari para varmis içinde.eve getirmiş anne babasına soylememis daha.bana diyor ne yapayım yardım et?
SiZce bu arkadaş ne yapmalı nasıl ulasabilirim sonuçta küçük bir şehirde yaşıyoruz ve başına bisey gelmesinden korkuyorum ya parayı alırken biri onu gorduyse? Aklima kötü şeyler geliyor nedense :KK43:
Bir de o kadar büyük bir para hemde zarfın içinde.düşürülmüş olması çok absurt geliyor kasıtlı olarakmi bırakılmış acaba??
Ne yapmalıyız bu parayı?bi tek bana söylemiş para bulduğunu başka kimse bilmiyor annesine bile söylemediğini göre..
polise götürsün tabi ki yazık kim bilir düşürenin ne ihtiyacını karşılayacaktı

bence polise götürmeli. o civarda kameralar varsa izlenıp sahıbıne ulastırılabilir.
tabı bunu yapacak çalışkan polis memurlarına ıhtıyac var.

SiZce bu arkadaş ne yapmalı nasıl ulasabilirim sonuçta küçük bir şehirde yaşıyoruz ve başına bisey gelmesinden korkuyorum ya parayı alırken biri onu gorduyse? Aklima kötü şeyler geliyor nedense :KK43:
Kasıtlı olarak kimse 10 binlira bırakmaz. Polise görürsün versin arkadaşın belki ödeme parası belki kredi çekildi belkide çalışanların maaşı belkide bir hastanın tedavi parası.

Büyük dert ben bulsam sıkıntıdan, stresten geberirdim herhalde. Madem gelmiş başa bir sınav deyip;

1- Polise götürmek mantıklı ama takibini yapmakta gerek bence
2-Parayı bulduğunuz yere mutlaka parayı kaybeden kişi tekrar gidecektir diye düşünüyorum. Çünkü o kadar parayı mutlaka bir bankadan çekmiştir. Yakınlardaki bankalardan, polislere bunun bilgisi verilmeli. Gerisini onlar halleder nasılda. Kamera kayıtları ve paranın bulunduğu gün belirtilen miktarda para alan olup olmadığı vs.

Umarım o parayı harcamaz ve umarım sahibinin bulunması için elinden geleni yapar.

Ama ailesine anlatmaması iyi niyetli izlenimi vermiyor.

Az para mı ya, kimin hangi ihtiyacını giderecek kim bilir.

Bu mesajı hepinizden özür dileyerek yazıyorum.
Arkadas trollemis beni.şaka yapmak istemiş.ama çok gerçekçi konuşuyordu pnige kapılmaki istemiş.gerçekten konu fake değil arkadaşımın şaka yaptığını bilsem konu acmazdim buraya.arkadaşıma bozuldum.eşek sakalarindan nefret ederim çünkü.
Arkadaşım ve kendim adına sizden özür dilerim.konu fakeymis gibi göründü şimdi ama gerçekten değil.öyle bir dert yandı ki gerçek sandım :(
Yorumlariniz için tesekkurler

Arkadas trollemis beni.şaka yapmak istemiş.ama çok gerçekçi konuşuyordu pnige kapılmaki istemiş.gerçekten konu fake değil arkadaşımın şaka yaptığını bilsem konu acmazdim buraya.arkadaşıma bozuldum.eşek sakalarindan nefret ederim çünkü.
Arkadaşım ve kendim adına sizden özür dilerim.konu fakeymis gibi göründü şimdi ama gerçekten değil.öyle bir dert yandı ki gerçek sandım :KK43:
Geçmiş olsun :KK70:

Arkadaşım ve kendim adına sizden özür dilerim.konu fakeymis gibi göründü şimdi ama gerçekten değil.öyle bir dert yandı ki gerçek sandım :KK43:

Sen şuna arkadaşım paranın üstüne yattı desene. Arkadaşın "seni" kandırmış. Neyse ne, herkesin günahı boynuna. Ben mesela en ufak kazıklandığımı hissetsem bir yerde, hemen haram ederim o parayı. 10 bin tl kaybetseydim de bulup da polise bildirmek yerine harcayan birine haram ederdim.

O parayı düşüren kişi zaten gider polise de bildirir, bulunursa verilsin diye. Merak etmeyin siz. Arkadaşının görevi sadece götürüp polise vermekti. Allah iyi niyetlilerle karşılaştırsın.

Hemen polise derhal başka yolu yok. Ara illa internetten ulaşmak zorunda değilsin. Eğer bu akşam kendisinden haber alamazsan sen hemen polisi ara ve durumu anlat. Arkadaşını polis eşliğinde arayın.
Şakaya gelecek bi konu değil Allah korusun.

Back
X