Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet bugün cok guzel gecirdim. İnşallah guzel bir eksi olur da memnun kalırım tartidan. Umarım şu artıyı temizlemişimdirAfiyet olsun canim yarın tartilcanmi :)
İnşallah benimde güzel gidiyor bende pzt tartilicam 1 ay bekleyememEvet bugün cok guzel gecirdim. İnşallah guzel bir eksi olur da memnun kalırım tartidan. Umarım şu artıyı temizlemişimdir
Evet . Şimdi kahvalti yapcamGünaydın canim anca kahvaltımı yaptım sen tartildin mı?
Afiyet olsun gitmemişmi hiçEvet . Şimdi kahvalti yapcam
Ben yilbasi haftasi cozutmuştum biraz. Bu pazartesi 103tüm. Yeniden başladimEvet . Şimdi kahvalti yapcam
İnşaallah herkese nasip olsunYaa tebrik ederim cok sevındım masallah bi gun ben de boyle yazabilecek mıyım acaba başarabilecek miyim bu işi
Merhaba canım başka bir grupta birlikte kilo serüvenimiz vardı en son 89 lardaydin diye hatırlıyorum yaklaşık 3 oldu siteye girmeyeli şimdi hiç bırakmadan devam edip üstüne bu kadar kilo vermene çok sevindim azmine hayranım. Ben bu uzak kaldigim 3 ayda önce memlekete gitme sonra bir karantina süreci falan derken 9 kilo aldım çok üzgünüm ve yaklaşık 2 hafta oldu ve bir türlü tam anlamıyla geri baslayamiyorum hep bozuyorum aldığım hiç bir kıyafet olmamaya başladı çok moralim bozuluyor.Yaklasik 11 ay önce burda bir konu açıp başladım kilo verme sürecine ve 25 kilo verdim memlekete gidince herkes hayret etti inanamadi çok mutlu oldum ama ipin ucu kaçtı yine yaparim yine veririm nasılsa dedim ama sıkı bir şekilde baslayamadim bir türlüBen geldim.
Bir yıl öncesini düşünüyorum bu aralar. Her sabah uyanip başımı cevirip aynaya bakar, bu ben olamam derdim. Karşımda ki o kadar yabancı bir bedendi ki. Hep rüya olmasini isterdim. O kocaman bedenimin içinde küçücük ruhumu arardim, ciddiyim çok kocaman bir beden belki 58 bedendim bilmiyorum. Çünkü hiç yeni kıyafet almadim. Eskiden kalan 54 beden pantolonlar bile asla olmuyordu.. kendime inanmak istiyordum. Ama yol o kadar uzundu ki... 115ten 65e düşmek. 50 kg. Benim çevremde 50 kg olan insanlar var, içimden bir insan cikarmam gerek(?) Kendime inanamiyordum. Guvenemiyordum. Çünkü öyle çok yiyordumki. Normal bir insanin asla yiyemeyecegi kadar cok. Gece gunduz farketmez her turlu yiyecegi yiyebiliyordum.
Topluma cikamiyodum,giyecek kiyafetim yok. En ufak harekette terliyorum, terim kötü kokuyor. Banyoya bile zor giriyorum dusakabin kapısından, öyle bir bedendeydim.
Sağlığım elden gidiyor. Annemden biliyorum. Her şeyin başında kg var. Zaten bende insulin direnci baş gosterdi. Yaş ilerledikçe şekere tansiyona saracak bedenim.
Çocuklarım cok hareketli peşlerinde nasil koşacağım? Ben onlara nasil yetisecegim, hep bu düşünce.. büyüdükçe beni beğenmeyecekler. Onlar fark etmese de diğer çocuklar alay edecek, benim cocuklarim üzülecek..
Eşim... Beni begenmedigini hiç soylemedi. Ama begendiginide söylemediğine göre. Uzaktik, hep aramizda bir duvar vardi. Hani sözler söylemez ama gözler söyler. Aşkla bakan gözler yoktu artık.
Kendime 1 yil once dedim ki az az ver. Almaktansa bir şekilde başla. Birden bu kgyu vermekten hep cok korktum zaten. Evet başlarda adapte olamadim. O kadar yemeye bagliydim ki kaç gecelerce acliktan uyuyamadim. Ağlama raddesine geldigim oldu. Üstelik o donem iki kizimda surekli geceleri uyaniyordu. Tak diye kesemedim bütün yiyecekleri. Ama geceyi sonlandirdim. Sonra porsiyon kontrolu, ne yedigimin kontrolu. İyi de kötü de olsa yazdim.
10 kg verdikten sonra ins.ta da sayfa actim. Kendi sayfamdan da duyurdum. Herkese duyurdum. Bana cok kişi destek oldu. Pes etmemem için bir sebep oldu.
İnanmayanlarda cok oldu, hissettim. Geri alirsin diyende oldu kendince. Ama başardım.
11 ay 10 gün de ben 39 kg verdim. Şuan ruya da gibiyim. Evdeki olmuyor diye ayirdigim en küçük beden olan 44e girdim. 54e giremeyen ben... Artik hedefim kg 65 olmak bedenimi de 42 de sabitlemek...
Bende bayram sonrasi köyde kaldim. O surecte bozdum baya. Eve döndüğümde 80 uzeri gördüm. Ama doner dönmez abur cuburlari bıraktım, akşam dan sonra yemedim. İlk 1 hafta zorladi ama sonra alistim tekrar. İnşallah sende yaparsin uzulme. Bozsan bile ertesi gün birsey yok gibi davranMerhaba canım başka bir grupta birlikte kilo serüvenimiz vardı en son 89 lardaydin diye hatırlıyorum yaklaşık 3 oldu siteye girmeyeli şimdi hiç bırakmadan devam edip üstüne bu kadar kilo vermene çok sevindim azmine hayranım. Ben bu uzak kaldigim 3 ayda önce memlekete gitme sonra bir karantina süreci falan derken 9 kilo aldım çok üzgünüm ve yaklaşık 2 hafta oldu ve bir türlü tam anlamıyla geri baslayamiyorum hep bozuyorum aldığım hiç bir kıyafet olmamaya başladı çok moralim bozuluyor.Yaklasik 11 ay önce burda bir konu açıp başladım kilo verme sürecine ve 25 kilo verdim memlekete gidince herkes hayret etti inanamadi çok mutlu oldum ama ipin ucu kaçtı yine yaparim yine veririm nasılsa dedim ama sıkı bir şekilde baslayamadim bir türlü
Daha öncede yaptım yine yapabilirim ama motive olup baslayamadim bir türlü şu an ayni kilodayiz bu 3 ayda dikkat etseydim eğer hedef kiloma ulaşmış korumaya geçmiştim çünkü son 6 7 kilo kalmıştı şimdi ise 15 kilo var hedefimeBende bayram sonrasi köyde kaldim. O surecte bozdum baya. Eve döndüğümde 80 uzeri gördüm. Ama doner dönmez abur cuburlari bıraktım, akşam dan sonra yemedim. İlk 1 hafta zorladi ama sonra alistim tekrar. İnşallah sende yaparsin uzulme. Bozsan bile ertesi gün birsey yok gibi davran
Canim bende yaz boyu kg verememiş oldum geri aldigim için. Ama hâlâ önümüzde aylar var. Geriye bakmanin anlami yok. Benim hedeflerimi yazdigim defter vardi ona baktim. 1 Eylül için 70 kg yazmisim bense 79.7 idim. Ama hedefime ulasamadim deyip yemeye devam etmedim. Kulaç atmaya devam şimdi 76 oldum. Artik bu surecten sonra hedefim hizli vermek değil. Koruma donemine de kendimi alistirarak vercemDaha öncede yaptım yine yapabilirim ama motive olup baslayamadim bir türlü şu an ayni kilodayiz bu 3 ayda dikkat etseydim eğer hedef kiloma ulaşmış korumaya geçmiştim çünkü son 6 7 kilo kalmıştı şimdi ise 15 kilo var hedefime
Maşallah harikasın çok büyük bir değişim yaşadın eminim devamı da gelecek ve hedefine ulasacaksin sonrada bir daha bu kiloları hic görme inşallah hep 70 altında kal inşallah bendeCanim bende yaz boyu kg verememiş oldum geri aldigim için. Ama hâlâ önümüzde aylar var. Geriye bakmanin anlami yok. Benim hedeflerimi yazdigim defter vardi ona baktim. 1 Eylül için 70 kg yazmisim bense 79.7 idim. Ama hedefime ulasamadim deyip yemeye devam etmedim. Kulaç atmaya devam şimdi 76 oldum. Artik bu surecten sonra hedefim hizli vermek değil. Koruma donemine de kendimi alistirarak vercem