yol tarifi...bilenler yardımcı olabilir mi?

nora2010

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
9.864
10.314
773
Merhaba hanımlar.
Kardeşim İstanbul da oturuyor.
Sık sık gitmek zorunda kalıyorum haliyle. Küçük bebeği oldu. Gebze başakşehir arası 1 günlüğüne gidiyorum çok maliyetli oluyor.
Normalde Gebze kop metro kirazlı başakşehir tekrar minibüs yada taksi yapıyor um.
Maximum 3 saat gitmem.
Daha kısa ve maddi olarak daha ucuz nasıl gidebilirim.
Mesela gebze harem sonra metro sonra tekrar metro gidilebilir mi başakşehir e?
Pendik tavşantepe de metroya binsem gebze harem den inip.
Nerede bilmeli yim tekrar
Yardımcı olursanız sevinirim ;)
Ve daha da mı uzar yol saat olarak

Gebze harem minbsü altunizadeden geçiyormuydu? Öyleyse metrobüse binersin ordan olmazmı?

O yol üzerinde hiç yolculuk yapmadım ama okadar uzun yola sabah gidip akşammı dönüyorsunuz?

Üsküdara kadar gidiyor.
Yok cumartesi akşamı gidip pazar akşam dönüyorum

Gebze haremle Ünalanda inin tam emin değilim oraya gidiyor mu? Neyse işte ordan da metrobüs yapın. Neden aynı gün gidip dönüyorsunuz ki bir gün kalın.

Gebze haremle Ünalanda inin tam emin değilim oraya gidiyor mu? Neyse işte ordan da metrobüs yapın. Neden aynı gün gidip dönüyorsunuz ki bir gün kalın.
Canım 1 gün klaıyorum zaten 1 gece
Mesela yarın gidicem pazar 3 4 gibş yola cıkarım dönüş için

Hayır yok.
Ben Basaksehir se calisiyordum bir ara. Ve anadolu yakasinda ikamet ediyorum.
Daha hizli bir sekilde gidemesziniz.

En hizli gitseniz bile 2 bucuk saat surer.
Gebze harem e bineceksiniz, tavsantepe de metro ya bineceksiniz. Ayrilicesme de inip marmaray a bineceksiniz. Ordan tekrar metro ya bineceksiniz. Sonra tekrar dan metro kirazli metrosuna bineceksiniz. Vs...

Hayır yok.
Ben Basaksehir se calisiyordum bir ara. Ve anadolu yakasinda ikamet ediyorum.
Daha hizli bir sekilde gidemesziniz.

En hizli gitseniz bile 2 bucuk saat surer.
Gebze harem e bineceksiniz, tavsantepe de metro ya bineceksiniz. Ayrilicesme de inip marmaray a bineceksiniz. Ordan tekrar metro ya bineceksiniz. Sonra tekrar dan metro kirazli metrosuna bineceksiniz. Vs...
Ozaman gene en iyş yol bildiğin yoldur desene.
Burdan gebze kopla otogar.
Ordan metro ile başakşehir.
Yada ünlaan dan Yenikapı ya metro varda yeni kapıdsn da başakşehir kşrazlı yani
Ama 2 nci seçenek için değer mi bilmem

Gebzeden metrobus cokmu ters.Metrobusle yenibosna oradan basaksehir otobusu yapsaniz.Metrobus hizli diye soyledim.

gebze civarını hiç bilmiyorum ama tavşantepe metrosundan bahsetmişsiniz.
o metroda ayrılıkçeşmesinde marmaraya aktarma yapıp sonra kirazlı metrosu ve başakşehir metrosuna binip gidebilirsiniz. yani metro-marmaray-metro-metro oluyor

ama bundan ziyade metrobüsü öneririm çünkü metrobüs bu kadar in-binden daha kısa sürüyor. tavşantepe metrosunda ünalan durağında inip ordan metrobüse binersiniz. yenibosnada inersiniz, yenibosnadan başakşehire otobüsler var.

ama tabi "gebze kop" diye bahsettiğiniz şey nedir ve bunlardan daha mı hızlı oluyor onu bilmiyorum.

moovit diye bir uygulama var. istanbulda nereye gideceğinizi yazıyorsunuz, yolu tarif ediyor. telefonunuza indirin, oradan arayın.
trafi isimli bir uygulama var. o da güzel fakat metrobüs sürelerini yanlış gösterdiği için hatalı. metrobüs hariç güzergahlar için oraya da bakabilirsiniz

Gebze koop diye bahsettiğim şey okul servisi gibi 16 +1 otobüs. Direk Bayrampaşa otogara gidiyor.
Ve sanırım en kolay gitmek şekli yine bu.
Çok teşekkür ederim herkese ;)

antonie antonie ayrılıkçeşmesinden marmaray a aktarma yapıp sonra nerde ineceğiz.o kısmı yazmamışsınız
yenikapıda ineceksiniz. oradan M1A'ya binip kirazlıda (son durak) ineceksiniz. sonra da M3'e bineceksiniz, o metro başakşehire gidiyor.

metrobüs, metro, marmaray duraklarını bu haritadan görebilirsiniz

Eklentiler

• IMG_4374.webp
    IMG_4374.webp
    41,1 KB · Görüntüleme: 45
Daha önce gittim kirLıdan metrokente aktsrma yapılıyor onu biliyorum da.
Karar veremedim nasıl gideyim 7 yaşında ki oğlum da yanımda olacak.
Tek olsam gözüm karadır mutlaka yarın denerdim bu güzergahı

Back
X