İnşallah değilimdirPko olup olmadığınızı ancak kan testi ile anlayabilirsiniz.
3-4 ayda tabiki Pko olunabilir ama sizin durumunuz bana Pko gibi gelmedi.
Cok sağ olun iyi dilekleriniz icin fakat aşırı degil hatta bir iki tane tuycuk var belirgin ama bilemiyorum gidecegim dr ye ama korkmuyor da degilimHala şikayetleriniz devam ediyor belliki. Başka bir jinekoloğa görünseniz keşke.
İnşallah bşr şey yoktur ancak hormonal bir düzensizlik olduğu açık.
Durduk yerde sivilcelenme, aşırı tüylenme, adet gevikmrsi vs neden olsun ki?
Pko olsun ya da olmasın başka bşr doktor deneyin derim ben.
Geçmiş olsun.
Cevabinız için tesekkur ederim. Peki nasil bir tedavi sureci gecirdiniz?sadece prolaktin hormonu yüksekliği olabilir gibi geldi bana. çünkü bende adetimde gecikmeler yaşadım tüylenmem oldu. aynı şeyleri yaşadım.
Pko da da bu hormon yüksektir. Ama adet olunmaz nadir olunur pko da ya da ilaçlarla adet oluyorlar zorla.
Bana dr ilaç yazmıştı 1 sene kullandım adetim düzeldi prolaktin düştü. Kıllanma daha fazla artmadı.
Bıraktıktan 6 ay sonra yine yükseldi prolaktin.
Başka bir dr a gittim endokirine. bayan bana bir şeyler dedi rahatladım ilaç falan kullanmadım bir daha. 3 ay sonra dr gittim düşmüştü ilaçsız bir şekilde hemde.
dr ne dedi dersen yalancı prolaktin bu korkma dedi o ne demek demiştim şimdi sana onu anlatamam dedi..[/QUben evliyim ve cocuk dusunuyorum acaba sorun olur mu bu hormon bir bilginiz var mi
Peki evli misiniz bu hormon cocuk sahibi olmak icin engel mi cunku ben cocuk dusunuyorum artikBana dr ilaç yazmıştı 1 sene kullandım adetim düzeldi prolaktin düştü. Kıllanma daha fazla artmadı.
Bıraktıktan 6 ay sonra yine yükseldi prolaktin.
Başka bir dr a gittim endokirine. bayan bana bir şeyler dedi rahatladım ilaç falan kullanmadım bir daha. 3 ay sonra dr gittim düşmüştü ilaçsız bir şekilde hemde.
dr ne dedi dersen yalancı prolaktin bu korkma dedi o ne demek demiştim şimdi sana onu anlatamam dedi..
Gercekten cok stresli iki ay gecirdim fakat sivilcelenme oyle genel stresli zamanlardaki gibi degil beni urkuten de buFsh / lh oranına bakmadan pko teşhisi konulmaz.
Adet gecikmesi ve sivilceler stresten Kaynaklı olabilir.
Gercekten cok stresli iki ay gecirdim fakat sivilcelenme oyle genel stresli zamanlardaki gibi degil beni urkuten de bu
Peki evli misiniz bu hormon cocuk sahibi olmak icin engel mi cunku ben cocuk dusunuyorum artik
Evet canım evliyim.
Maalesef engel oluyor çocuğa yüksekliği.
Ama düzenli adet olunduğunda her ay etkilemiyor çocuk olmasını sanırım.
Adet olmuyor pko lular sorun orada.
Sanırım bende kontrole gitmeliyim merak ettim şu an hala düşük mü.?
herhangi bir ilaç var mı düzenli kullandığın?
Hayir yok kist patlamadan hemen once b 12 eksikligi vardi baya bir onun icin ilac kullanmistim ama baska bir rahatsizligim ya ilac kullanimim yok adet olmadigim bir zaman olmadi cok sukur. Ovulasyon testi yapiyorum cift cizgiyi goruyorum cok sagliksiz olsam her halde buna da yansirdi diye dusunuyorum.Evet canım evliyim.
Maalesef engel oluyor çocuğa yüksekliği.
Ama düzenli adet olunduğunda her ay etkilemiyor çocuk olmasını sanırım.
Adet olmuyor pko lular sorun orada.
Sanırım bende kontrole gitmeliyim merak ettim şu an hala düşük mü.?
herhangi bir ilaç var mı düzenli kullandığın?
O kadar da iyi bir dr ye gittim ki ilgili bir drydi hatta ozellikle cocuk istiyorum sorun olur mu dedim hayir hic bir sorunun yok tabii ki olur dedi kontrole gel de demedi ama zaten haziran da bu yana daha yeni 6 ay oldu ama gidecegim doktora.Yani yumurtalıklarda kist patlaması sıradan ve basit bi olay değil bi kere.Aynısı benim de başıma geldi 16 yaşımdaydım ve doktor gayet ciddiye aldı, allah korusun yumurtalıkların ters döner ve çocuğun olmaz 6 ayda bir kontrole gel dediler.
Zaten yumurtalıklarınızda kistin patlamış olması kistik bir sorununuzun olduğu anlamına geliyor. Belirtileriniz de pko belirtileriyle aynı.Bence de en kısa sürede bir doktora daha gidin.
Saglik sektorunde mi calisiyorsunuz?Prolaktin pcosda yüksek olucak diye bişey yok. Prolaktin hipofiz bezinden salgılanır süt hormonudur.
Loğusalık dışında yüksek olması normal değildir. Hipofizde adenom yani kitle olabilir.
Göğüs uçlarınla fazla temas, test öncesi uykusuzluk ve 1-2gün önce yaşanmış cinsel ilişki yüksek çıkartabilir.
Ama sürekli yüksekse bu normal değil hipofiz mrı çekilmesi gerekir.
Yani alttan baya ayrintili bir muayne yapti dr ultrosyonda da inceledi hic bir sorun yok dedi baya ayrintili kan testi istedi ben onlari kaybettim iki saattir onlari ariyorum acaba pko icin test yaptirdi mi diye bakacaktim fakat bulamadim.Bakın pcos ergenlikte başlar kimisi düzenli adet olur çocuk sahibi olmak istediğinde ultrasonda çıkar ortaya. Bu multi kistik over
Kimisi de yani gerçek pcoslular ilk adetten sonra hiç düzenli olmazlar. Sivilce problemi, kilo problemi, tüylenme yani hurşitizm, şeker yada insülin direnci olur.
Sonradan pco olmak pek mümkün değil.
Çünkü bu adet olamazsanız kilo alırsınız kilo aldıkça adet gecikir böyle kısır bi döngüdür.
Hormon testlerinizi yaptırın fsh küçük lh çok büyükse diyelim fsh :4 lh enaz 12 ise %99 pcossunuz.
Ama dediğim gibi sanmıyorum stres Kaynaklı probleminiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?