Köfteler Yoğurtlu Bulgur Topları

R

rabia.aang

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi rabia.aang
evdeki malzemelerle yapılan kolay bi köfte tarifi:KK66:

tarifin açıklamasında 4-6 kişilik yazıyordu ama ben yaptım yanına başka yemek yapmayacaksanız anca 2 kişilik bi tarif oranlarla oynayarak kendinize göre ayarlayabilirsiniz...

1 Su Bardağı İnce Bulgur
1 Su Bardağı Un
1 Adet Soğan
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Tutam Pulbiber
2 Diş Sarmısak
2 Su Bardağı Yoğurt
Tuz, Karabiber

1 su bardağı bulguru çukur bir tabağa alıp,üzerine yeterli miktarda sıcak su ekleyin.İyice şişene dek bekletin.Daha sonra süzgeçten geçirip,geniş bir kaba alın.Un,tuz ve karabiberi ilave edin.Yoğurarak hamur kıvamına getirin.Elinizle koparıp,minik toplar yapın.
Tencerede su kaynatın.2 çay kaşığı tuz katın.Köfteleri suya alıp,haşlayın.Kevgirden geçirip, tabağa alın.
Diğer tarafta sarmısakları dövüp,yoğurda katın.Bulgur toplarının üzerinde gezdirin.
Üzerinin sosunu hazırlayın.Bunun için,2 çorba kaşığı sıvı yağı kızdırın.Yemeklik doğradığınız soğanları yağda kavurun.1 çorba kaşığı salça ve bir tutam pulbiberle karıştırın.Köftelerin üzerine gezdirin.Sıcak olarak servis yapın.

• Konu Sahibi rabia.aang
Ayy ben bunu bugün yapayım canım bide fotoğrafı olsa iyi olurdu
Eline sağlık...

• Konu Sahibi rabia.aang
Bak dayanamadım az önce yaptım ama yoğurt ve sosunu iftarda dökcem cnm fotoda ekliom zemuszemus

Ben bi çay bardağı ölçüyle yaptım
çünkü annem başka yemek de yapmıştı

6895.jpg

• Konu Sahibi rabia.aang
ellerine sağlık canım annem bunu köfteye kıymada karıştırıp yapıyor oda guzel oluyor

• Konu Sahibi rabia.aang
Bak dayanamadım az önce yaptım ama yoğurt ve sosunu iftarda dökcem cnm fotoda ekliom zemuszemus

Ben bi çay bardağı ölçüyle yaptım
çünkü annem başka yemek de yapmıştı

6895.jpg

ellerine sağlık canım cokacimcoook

• Konu Sahibi rabia.aang
bunu netten buldum benim yaptığımın aynısı:
ymk_1415.jpg

X