Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sıcaklığı doğru ayarlamak önemli, doğru ısıda tutmak önemli, iyi bir maya kullanmak önemli ama inek sütündeki o suyu yok etmek sadece süzme yöntemiyle istediğiniz hali alır eğer manda yoğurdu yaparsanız durum değişir. Süt ne kadar yağlı olursa o kadar kalıp gibi bir yoğurt olur.Kızlar belki konu vardır bununla ilgili ama göremedim
Taş gibi susuz yoğurt yapan var mı aranızda
Sırrı nedir? Maya mı mayaladığımız kap mı fırın mı?
Can kavanozda denedim.. Ama yine de taş gibi olmuyorBen cam kavanozda yapıyorum bazen sert oluyor bazen eh işte.. ama yapabildiğim en iyisi cam kavonozlar.
Maya da daha önceki ekşimemiş mayayı kullanıyorum .4..5 saat battaniyeye sarıp bekletiyorum .
Süzme şeklinde olması için o suyumu almam gerek.. Yoğurt ekşimez mi 1 hafta beklersem..Sıcaklığı doğru ayarlamak önemli, doğru ısıda tutmak önemli, iyi bir maya kullanmak önemli ama inek sütündeki o suyu yok etmek sadece süzme yöntemiyle istediğiniz hali alır eğer manda yoğurdu yaparsanız durum değişir. Süt ne kadar yağlı olursa o kadar kalıp gibi bir yoğurt olur.
Ben yoğurt yaptıktan sonra bir taraftan kullanmaya başlıyorum oluşan cukurlukta yoğurt suyu birikiyor ben de onu bir bardağa koyup güzelce içiyorum . Kalan kısmı süzme yoğurt şeklinde oluyor afiyetle yiyoruz süzülmüş kısmı da özellikle mezelerde kullanıyoruz çok güzel oluyor.
Valla ben yapıyorum hiç öyle ekşime falan olmuyor . İneğin beslenme şekli önemli ama inek sütünden taş gibi yoğurt yapmak zor çok yağlı olması lazım manda yogurdunu sert yapan şey sütteki yağ .ben çözümü dediğim gibi fazla suyunu almakta buluyorumSüzme şeklinde olması için o suyumu almam gerek.. Yoğurt ekşimez mi 1 hafta beklersem..
İnek sütü yapıyorum ama sulu oluyor ben taş gibi istiyorum
Bende bi deniyim bugün 2.gün açmadım yoğurdu sulu zaten. 4.gün alırım suyunuValla ben yapıyorum hiç öyle ekşime falan olmuyor . İneğin beslenme şekli önemli ama inek sütünden taş gibi yoğurt yapmak zor çok yağlı olması lazım manda yogurdunu sert yapan şey sütteki yağ .ben çözümü dediğim gibi fazla suyunu almakta buluyorum
Öyle yapıyorum bende. Hatta başında bekliyorum havalandırıyorum yoğurdu tahta kaşıkla sürekli içinde ki su buharlaşsın diye.. 2 kere taşım kaynatıyorum..fırında yapan yok mu acaba o nasıl hiç Denemedim onuKaynadiktan sonra ocakta kisik ateste iyice buharlasinca da suyu ucuyor. Sutu pisirme suresini uzatabilirsin.
Nişasta mı?Normal koşullarda yoğurt taş gibi olmaz ki. Ama maya olarak sade activia kullanırsanız daha sert olabilir. gerçi bu da biraz jel kıvamı veriyor yoğurda.
Mayalanma bittikten sonra yoğurdu buzdolabinda 24 saat hareketsiz bekletebilirsiniz.
Son aklıma gelen, sütü 15 dakika kadar kaynatın ve mayalarken biraz da nişasta koyun.
Hayir. Denemedim. Ama taş gibi yogurt denilince nisasta sertlestirir diye dusundum. Ben 12 saat kadar mayaliyorim. Belki uzun sure bekletmek de katilasmasina yardimci olur.Nişasta mı?
Siz denediniz mi var etkisi
Aaa olabilir ben 6 7 saatte açıyorum ama sadece üstünü açıyorum yerinden 1 2 saat daha kıpırdatmıyorum..Hayir. Denemedim. Ama taş gibi yogurt denilince nisasta sertlestirir diye dusundum. Ben 12 saat kadar mayaliyorim. Belki uzun sure bekletmek de katilasmasina yardimci olur.
cam kavanoz gerçekten işe yarıyor. ben de kısa süre önce keşfettim. büyük bir tencerede yapmaktan daha iyi.Ben cam kavanozda yapıyorum bazen sert oluyor bazen eh işte.. ama yapabildiğim en iyisi cam kavonozlar.
Maya da daha önceki ekşimemiş mayayı kullanıyorum .4..5 saat battaniyeye sarıp bekletiyorum .
Kavanozda hiç yapmadımcam kavanoz gerçekten işe yarıyor. ben de kısa süre önce keşfettim. büyük bir tencerede yapmaktan daha iyi.
Evet, kavanozda daha iyi oluyor. Tüketme sırası gelene kadar kavanozlar da böylece beklemiş ve yoğurt daha iyi ve daha lezzetli bir kıvama gelmiş oluyor. Bu arada sonuncu yoğurdumu, Migros'ta satılan bir mayayla yaptım (Küçük bir paket, fiyatı da 10 tl gibi birşey) Kıvam ve lezzet gayet iyi oldu. Ev yoğurdu zaten taş gibi olmaz. Çünkü içine kıvam verici ilave etmiyoruz. Olabildiğince katı olması için sütü 15 dakikaya yakın kaynatıyorum.Kavanozda hiç yapmadım
Annem yapardı ama o da güzel fikir hepsi birden açılıp ekşimiyor
Aaa migros mayayı çok duydumEvet, kavanozda daha iyi oluyor. Tüketme sırası gelene kadar kavanozlar da böylece beklemiş ve yoğurt daha iyi ve daha lezzetli bir kıvama gelmiş oluyor. Bu arada sonuncu yoğurdumu, Migros'ta satılan bir mayayla yaptım (Küçük bir paket, fiyatı da 10 tl gibi birşey) Kıvam ve lezzet gayet iyi oldu. Ev yoğurdu zaten taş gibi olmaz. Çünkü içine kıvam verici ilave etmiyoruz. Olabildiğince katı olması için sütü 15 dakikaya yakın kaynatıyorum.
5 yoğurttan 3ü süper, 1i eh işte, bir tanesi bu ne bee yemem ben bunu kıvamında oluyor bizde.Kızlar belki konu vardır bununla ilgili ama göremedim
Taş gibi susuz yoğurt yapan var mı aranızda
Sırrı nedir? Maya mı mayaladığımız kap mı fırın mı?