Yoğurt yapımı

Ben 2 dir taş gibi yapıyorum kızlar nasıl olduğunu soylim sütü kaynatıyorum bu sertleesi icin gerekiyous yani tas gibi yogurt isteyenler bi 10 dk fazla kaynatsın deniyor cam kavanoz kullanıyorum su ebebekte satılan cam kavanozlar mayalık yoğurdumu sütle ılıştırıyorum yeterli ısıya gelince kavanozlara dağıtıyorum sonra kücük küçük kestiğim tülben lt parçalarını kavanozların agzina yerlestirip kapakları kapatıp buyuk bir ortuyle de hepsini ortuyorum onceden firinda yapiyordum artik ona da gerek yok ters cevirdigimde bile dokulmuyor harika gercekten. Fazla kaynatma islemi sutun icerisinde var olan suyun buharlasmasini sagliyor sanirim bezler de ekstra su ve nemi aliyor boylece susuz sert yogurtlar oluyor deneyin mutlaka 😊

Bir ahçı olarak size tavsiye mayalamak için ayırdığınız kaseye yogurdunuzun üzerine bir tatlı kaşığı şeker yarım çay kaşığı tuz asla eskimesi çok güzel kaymak tutar taş gibi olur deneyin mutlaka şekerli olur diye korkmayın tadında hiçbir değişiklik yok hatta enfes oluyor

Bir ahçı olarak size tavsiye mayalamak için ayırdığınız kaseye yogurdunuzun üzerine bir tatlı kaşığı şeker yarım çay kaşığı tuz asla eskimesi çok güzel kaymak tutar taş gibi olur deneyin mutlaka şekerli olur diye korkmayın tadında hiçbir değişiklik yok hatta enfes oluyor
*Aşçı

Ben 2 dir taş gibi yapıyorum kızlar nasıl olduğunu soylim sütü kaynatıyorum bu sertleesi icin gerekiyous yani tas gibi yogurt isteyenler bi 10 dk fazla kaynatsın deniyor cam kavanoz kullanıyorum su ebebekte satılan cam kavanozlar mayalık yoğurdumu sütle ılıştırıyorum yeterli ısıya gelince kavanozlara dağıtıyorum sonra kücük küçük kestiğim tülben lt parçalarını kavanozların agzina yerlestirip kapakları kapatıp buyuk bir ortuyle de hepsini ortuyorum onceden firinda yapiyordum artik ona da gerek yok ters cevirdigimde bile dokulmuyor harika gercekten. Fazla kaynatma islemi sutun icerisinde var olan suyun buharlasmasini sagliyor sanirim bezler de ekstra su ve nemi aliyor boylece susuz sert yogurtlar oluyor deneyin mutlaka 😊
Bende her zaman yogurt yaperken sulu cikyor bu yontemi deniyecem

tereyagiyla mayalamayi deneyin tas gibi sert oluyor. su da aldoginiz sute bagli diye biliyorum. soyle dusunun yeni dogum yapan bi inegin sutunde su olmaz zaman uzadikca sulanir

Bende ilk kez duydum
simdi bende soyle kesfettim tereyag yapmak icin buzdolabi kabina sutun kaymagini biriktiriyodum bi kac kere almayi unutunca yogurtun uzerindeki kaymagida alip uzerine kiydum. iste bi gun sut kaynattim kv maya getirecekti gelirken getirmeyi unutmus bana dedi buzluktaki kaymakla mayalayalim sasirdim ama denedik tas gibi oldu ve sulanmadi. ayriyetten o kaymaklari o yigurdu mayalar mayalamaz aldigim icin tatlilardi yogurtta cok tatli oldu. tavsiye ederim denemesi sizden :)

Eğer cesaret edip denesem yazarım
😇😇😇
Ahahah az sutle deneyin 1 lt kavanoza mesela

Aaa olabilir ben 6 7 saatte açıyorum ama sadece üstünü açıyorum yerinden 1 2 saat daha kıpırdatmıyorum..
1 2 gün hiç açmıyorum 😁 ama yine de sulu oldu bu son yaptığım.
Suyundan cacık yaptım bende 😁 suyu da faydalıdır ne yapalım
6_7 saat mayalama süresi çok uzun. Sütü pişirin sonra mayalanacak süreye gelince mayalayın 5kg süte en fazla 2 yemek kaşığı yeter, kenarından hafif karıştırırın kaymağı dağılmasın ve pişirdiğiniz tencerede mayalayın, mayayı koyduktan sonra üzerine makarna süzgeci kapatın onun üzerine de sofra bezi örtün 3 saat sonra mayalanıyor.

Mayalama süresi ne kadar uzarsa ve üzerine kapak kapatılırsa sulu olur. Makarna süzgeci sulandırmıyor.

simdi bende soyle kesfettim tereyag yapmak icin buzdolabi kabina sutun kaymagini biriktiriyodum bi kac kere almayi unutunca yogurtun uzerindeki kaymagida alip uzerine kiydum. iste bi gun sut kaynattim kv maya getirecekti gelirken getirmeyi unutmus bana dedi buzluktaki kaymakla mayalayalim sasirdim ama denedik tas gibi oldu ve sulanmadi. ayriyetten o kaymaklari o yigurdu mayalar mayalamaz aldigim icin tatlilardi yogurtta cok tatli oldu. tavsiye ederim denemesi sizden :)

Ahahah az sutle deneyin 1 lt kavanoza mesela
bunu gecen bende gordum nette. terayagi ile sut mayaladilar. ben cesaret edemedim henuz :) ama deneyecegim : )))

Sütü kaynatın güzelce. İçindeki su oranı azalsın. 40 45 derece ısıya gelince ılınınca yani mayasını ekleyin. (mayası dogala dönmüş olsun) Tahta kasıkla karıstırıp dogru fırının içine. Kapaksız olmalı, fırın da calıstırılmayacak. Yaklasık 5 saatte olmus oluyor zaten. Yine Kapaksız bir gece bekleyecek. Buzdolabında suyu buharlasıyor ve kaskatı bir yogurdumuz oluyor.Eşimden gördüm ilk gördüğümde de kesin tutmaz bu böle falan dedim ama simdi bende böyle yapıyorum, sarıp sarmalama derdi yok, hem de cok daha kıvamlı.

Kızlar belki konu vardır bununla ilgili ama göremedim 😇
Taş gibi susuz yoğurt yapan var mı aranızda 🤦‍♀️
Sırrı nedir? Maya mı mayaladığımız kap mı fırın mı?

-Ben sütü 15-20 dakika kaynatıyorum.
-Tencereyi bir sofa bezinin ortasına koyuyorum
-Süt gerektiği kadar soğuyunca ılıştırarak evdeki yoğurttan mayayı ekliyorum.
-Kaymağını bozmadan dibinden dibinden karıştırıyorum.
-Tencere üzerine kızartma sıçramasın diye örtülen tel süzgecin düz şeklindeki hali var bende onu koyuyorum kapak olarak
-onun üzerinde peçete koyuyorum birkaç kat.
- sonra altına koyduğum sofra bezine de güzelce sarıyorum.
-Bu haliyle boş fırınıma geceden koyuyorum sabah da çıkarıp üstünü açıp buz dolabına koyuyorum.
-Dolapta ağzı açık şekilde akşama kadar bekletiyorum sonra da üzerinde biriken suyu varsa süzdürüyorum. Genelde biraz oluyor.

Tüm bunları ordan burdan bulduğum tarifleri karıştırıp ortaya çıkardım , neyi neden yaptığımı bilmiyorum ama sonuç olumlu

Back
X