Bebek Beslenmesi Yoğurt çorbası!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esenruzgar

Bitti ...
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2009
3.477
7
316
İstanbul
Arkadaşlar sizler yoğurt çorbasını nasıl yapıyorsunuz?
Ben klasik olarak önce pirinç veya buğdayı iyice haşlıyorum. Sonrasında bir kaşık un, 1 yumurta, ve yoğurdu karıştırıp yavaş yavaş ekliyorum çorbaya. Biraz kaynatıp içine tereyağı atıyorum.
Yumurta koymadan veya un koymadan bebeğine yoğurt çorbası yapan var mı ?
Bir de içine tavuk veya et ekliyorum yedirirken öğle vaktinde verirsem.

Ben pirinci haşlamıyorum, tencereye yıkadığım pirinci koyuyorum,bir tane yumurta,1 kaşık un,yoğurdunu koyup, kıvamını ayarladıktan sonra kaynayana kadar karıştırıyorum.sonrada naneli sosunu hazırlıyorum.buğdayla yani yarma ile yapacaksam yarmayı önceden haşlıyorum.
seve seve yiyor oğlum.
hiç tavuk yada etli yapmadım,o da güzel oluyormu acaba?

Son düzenleme:

Yumurta felan baştan konulunca besin değeri azalmaz mı? Bir de pirinç diri diri olmaz mı acaba öyle? Yine de birazcık haşlamak lazım sanki.
Bir de canım sos için yağı yakmıyosun değil mi nane ile?
Bizim bakıcı öyle un atmadan yumurta atmadan sadece yoğurt ve yarma ile yapmış da şaşırdım.

Bu arada eti iyice haşlayıp içine didikleyip koyarsanız harika oluyor. Bizimki seviyor öyle etli olunca :)
Tavuk da zaten tavuklu çorba gibi oluyor içine koyunca.
O gün et yedirmediyseniz böyle yapınca çok daha besleyici oluyor hem de protein ihtiyacını da karşılamış oluyor.

bende önce pirinci hazırlıyorum.. sonra yumurta,un, yoğurtla hazırladığım karışımı döküyorum içine... rendelediğim havucu pişmesine yakın koyuyorum, içine nane serpiyorum... bazen buna havuçla beraber haşladığım püre haline getirdiğim patateside ekliyorum... oğlumun vazgeçmediği çorbalardan yoğurt çorbası....

ben tavuklu yapıyorum, tavuk haşlanınca pirinç bulgur neyse kaynatıyorum.
tavuğu çıkarıp didikleyip tekrar çorbaya atıyorum, un+yumurta+yoğurtlu sosu en son döküp iki taşım daha kaynatıyorum.
Bu çorbayı bizde çok seviyoruz yağlı sos ekleyip.
Oğlum da seviyor ama tavukları incelsin diye blendirdan geçirip veriyorum

Yoğurt çorbasına havuç ve patatesin eklendiğini ilk defa duydum. Çok enteresan. Tadı nasıl oluyordur acaba? Ama daha besleyici oluyordur öyle.
Ben bizim bakıcıya söyleyeyim de iyice kafayı yesin :)))
Yeni lezzetlere pek açık değil, illaki klasik besleyecek çocuğu... Ama tabi ona bırakmıyorum seçeneği..

Son düzenleme:

Yumurtayı sonradan katınca çorba biraz yumurta kokuyor sanki bana göre.
Birde yoğurt çorbasının kesilmemesi için kaynayana kadar süreli karıştırıyorum,kaynadıktan sonra bi 10-15 dakika daha kaynatıyorum karıştırmadan ve pirinçleride gayet güzel pişiyor hatta pirinçler yarılıyor bile.

Tavuklu olarak deniycem bende, sağol

Valla bu yumurta kokusunu anlayamadım bir türlü. Bakıcı da yumurta kokuyor diye yoğurt çorbasının içine hiç yumurta koymam ben diyor. Ama tabi çocuk için besleyici olması lazım o yüzden koyduruyorum. Ben un,yumurta,yoğurdu pirinç iyice haşlandıktan sonra koyuyorum, böyle çorbanın sıcak suyundan hafif ala ala ılıtıyorum karışımı sonra da tamamen içine döküp kaynayıncaya kadar yine biraz karıştırıp bekliyorum, sonra 1-2 dk. kaynayınca kapatıyorum altını. O yüzden sürekli karıştırma da olmuyor hem de yoğurtta kesilme olmuyor. Sanki öyle yoğurdun besin değeri kaybolmuyor gibime geliyor hem de yumurtanın.

hem besleyici olmasından hemde yoğurt çorbasının yumurtasız olmayacağından dolayı tabiki koymak gerekli ama sonradan koyunca bana kokuyo gibi geliyor.
sizin bakıcı pek anlamıyor sanırım yemek işinden sen yinede ona bırakma bebeğinin yemeklerini.

benim kızım 5. ayını yeni doldurdu ben yaparken un ve yumurta koymuyorum ilk öce 1 çorba kaşığı pirinci ve 1 çorba kaşığı rendelenmilş patatesi haşlıyorum sonra içinne yogurdu ilave ediyorum pişiriyorum pişirdikten sonra içine biraz zeytin yağı ilave ediyorum kızım severek yiyor güzel oluyor tavsiye ederim

Bizim bakıcı o kadar iddalıydı ki yemek konusunda... Hatta haftasonları birilerine parayla yemek yapıyormuş. Valla bana hiç hitap etmiyor. Bildiğimiz kuru fasülyeyi bile güzel yapmıyor. Ben anlamadım insanlar nasıl beğeniyor yemeğini. Veya kendinin çok iyi yemek yaptığını nasıl düşünüyor.
Bence çocukta besleyicilik ön planda olmalı yemek hazırlarken.

Canım bu ayrı bir çorba ama daha besleyici olması açısından yumurta un da eklersen güzel olur bence...

Ben kendimize yaparken biraz sıvı yağda naneyi hafifçe yakıyorum. Suyunu ekliyorum, su kaynayınca pirinçlerini atıp haşlıyorum. Pirinçler piştikten sonra ocaktan indirmeme yakın çırptığım un ve yoğurdu hızlı hızlı karıştırıp yavaş yavaş akıtarak ekliyorum. Bir taşım kaynayınca kapatıyorum.
Bebeğime yaparken nane yakma kısmını yapmıyorum, diğer kısımlar aynı.
Kendimize de ona da yumurta koymuyorum, kokuyor bana çok fena. Oldum olası yiyemem, damak tadı farklı herkesin. Bebeğim de yumurtasını her sabah yiyor nasılsa, beni öğürten birşeyi ona da yedirmem.

Herkesin damak tadı farklı tabi. Ben yumurtayı sevdiğim için sanırım yoğurt çorbasını da yumurtalı seviyorum. Bana pek kokmuyor. Daha özlü bir çorbaymış gibi geliyor. Zaten çocuklar da yemek kültürünü ailesinden alıyor çoğunlukla.
Bu arada yumurtasını rahatlıkla yedirebiliyormusunuz? Biz sabah kalkar kalkmaz zor yediriyoruz kahvaltısını.

kızlar selam.. yoğurt çorbasının içine ben havuçta rendeliyorum küçük kısmında rendeliyorum. pirinçle beraber haşlıyorum. diğer kısımlar aynen.. ben yumurta koyuyorum mutlaka...ek bir öneri sedece...

Yumurta yiyor benim oğlum, tabi şimdilik sadece sarısını. Diğer herşeyde olduğu gibi ben püre, bulamaç yapmadan kendim yer gibi veriyorum. Bir minik lokma yumurta, bir minik lokma peynir, üzerine de bir kaşık taze meyve suyu. Sabah kalkar kalkmaz değil ama, kalkınca beni emiyor, beni emdikten bir saat filan sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…