Altan niye baktırmadin bı doktora görün büyük ihtimalle düşük yaptın mandalina büyüklüğünde dediğine göre geçmiş olsun.Arkadaşlar bende 7+2 hamileyim. Dün gece kandil gecesi saat 3 te uyandığımda wc gittim ve baktm ki heryerim kan. Wc yaparken koyu kırmızı kan süzüldü arkasından ufak mandalina boyutlu bir parça düştü. O parçayı çıkarken hissettim. Ben düşük yaptığımı düşünüyorum. O gece karnımda hafif bir ağrı vardı acile gittiğimde ise beta HCG değerim 15000 çıktı. Doktor ultrason bakamam şuan kabul edersen alttan bakıcam dedi. Ultrason neden bakmıyorsun dediğim de istiyorsan yarn randevu alırsın ya da özele gidersin ben ultrason bakamam burda şuan sana dedi. Bende alttan muayene yaptırmadım. Sizde bu kanama normal mi beta HCG değerine göre yoksa düşük mü yaptm bir kerede. O geceden sonra kanamam azaldı ve koyulaştı çamursu oldu çok az lekelenme var 2 günde azaldı. Yaşayan var mı bu durumu?
Sert davrandı. Güvenemedim korkuttu sakin yaklaşmadı bana. Bütün tanıdıklarımda ilk önce ultrason bakılması gerekir dedi. İlk ultrason baksaydı ne olduğunu anlar sakinlerdim en azından. Başka doktora gideceğim yarın ilk gebeliğim stres yaptm çok.Altan niye baktırmadin bı doktora görün büyük ihtimalle düşük yaptın mandalina büyüklüğünde dediğine göre geçmiş olsun.
Merhaba keşke baktırsaydınız bende 7+3 de düsuk yaptim ilk agrilarim ve lekelenmm oluyordu lekelenme normal hamilelikte ama sonra pıhtı gelmeye başlayinca hemn hastaneye gittik alttan baktılar ve kalbi durmustuSert davrandı. Güvenemedim korkuttu sakin yaklaşmadı bana. Bütün tanıdıklarımda ilk önce ultrason bakılması gerekir dedi. İlk ultrason baksaydı ne olduğunu anlar sakinlerdim en azından. Başka doktora gideceğim yarın ilk gebeliğim stres yaptm çok.
Acıyor mu peki alttan muayenede nasıl oluyor yani alttan hiç bir bilgim yokMerhaba keşke baktırsaydınız bende 7+3 de düsuk yaptim ilk agrilarim ve lekelenmm oluyordu lekelenme normal hamilelikte ama sonra pıhtı gelmeye başlayinca hemn hastaneye gittik alttan baktılar ve kalbi durmusturutin kontrolde alttan bakmazlar cok kucuk oldugu zaman rahatsiz etmemek icin ama bu olağan dışi bir olay
Kanama ve düşük tehlikesinde karından bakılmaz bakılsada anlasılmaz alttan once kanama miktarı yogunlugu vs kontrol eder doktor sonra vajinal usg ile kontrol yapar kanama ile düşük yaptım bende aynı gün devletede özelede gittim devlette direk alttn baktı devlette alttan baktıgı icin ozelde alttan baktrmak istemedim karnımdna kanamadna dolayı goremedo ozelde altan baktı bunların haricinde usg ye girmeden bir tahmin yürütmek imkansız ama ihtimaller şunlar düşük olabilir yada gebelik öncesi veya gebelikle oluşmuş bir kistiniz düşmüş olabilir keşke muayene olsaydınız belkide bebek düşmedi doktor keseyi ve kalp atısını görünce kanama dursun dıye düşük önleyici igne yapıyor ve progest@n baslatıyor .. tavsıyem hemen bir doktora gıdın ve o doktora guvenın.. çünkü bebek düşmediyse bile siz muayene olmayarak onu tehlikeye atmıs olabilrsinizSert davrandı. Güvenemedim korkuttu sakin yaklaşmadı bana. Bütün tanıdıklarımda ilk önce ultrason bakılması gerekir dedi. İlk ultrason baksaydı ne olduğunu anlar sakinlerdim en azından. Başka doktora gideceğim yarın ilk gebeliğim stres yaptm çok.
Anladım sağolun gittiğim doktorda alttan yaptıracağım mutlaka peki acıyor mu alttan muayene nasılKanama ve düşük tehlikesinde karından bakılmaz bakılsada anlasılmaz alttan once kanama miktarı yogunlugu vs kontrol eder doktor sonra vajinal usg ile kontrol yapar kanama ile düşük yaptım bende aynı gün devletede özelede gittim devlette direk alttn baktı devlette alttan baktıgı icin ozelde alttan baktrmak istemedim karnımdna kanamadna dolayı goremedo ozelde altan baktı bunların haricinde usg ye girmeden bir tahmin yürütmek imkansız ama ihtimaller şunlar düşük olabilir yada gebelik öncesi veya gebelikle oluşmuş bir kistiniz düşmüş olabilir keşke muayene olsaydınız belkide bebek düşmedi doktor keseyi ve kalp atısını görünce kanama dursun dıye düşük önleyici igne yapıyor ve progest@n baslatıyor .. tavsıyem hemen bir doktora gıdın ve o doktora guvenın.. çünkü bebek düşmediyse bile siz muayene olmayarak onu tehlikeye atmıs olabilrsinizbu arada kanamalı gebelikte tek bthcg birsey ifade etmez ıkıncı bır kez bırgun sonra kan vermeniz gerekir knda düşüş varsa düşük yapıyorsnuzdur yoksa normaldir
Anladım sağolun gittiğim doktorda alttan yaptıracağım mutlaka. peki acıyor mu çok nasıl yapıyorlar. O konuda da çok stres yaptm açıkçasıKanama ve düşük tehlikesinde karından bakılmaz bakılsada anlasılmaz alttan once kanama miktarı yogunlugu vs kontrol eder doktor sonra vajinal usg ile kontrol yapar kanama ile düşük yaptım bende aynı gün devletede özelede gittim devlette direk alttn baktı devlette alttan baktıgı icin ozelde alttan baktrmak istemedim karnımdna kanamadna dolayı goremedo ozelde altan baktı bunların haricinde usg ye girmeden bir tahmin yürütmek imkansız ama ihtimaller şunlar düşük olabilir yada gebelik öncesi veya gebelikle oluşmuş bir kistiniz düşmüş olabilir keşke muayene olsaydınız belkide bebek düşmedi doktor keseyi ve kalp atısını görünce kanama dursun dıye düşük önleyici igne yapıyor ve progest@n baslatıyor .. tavsıyem hemen bir doktora gıdın ve o doktora guvenın.. çünkü bebek düşmediyse bile siz muayene olmayarak onu tehlikeye atmıs olabilrsinizbu arada kanamalı gebelikte tek bthcg birsey ifade etmez ıkıncı bır kez bırgun sonra kan vermeniz gerekir knda düşüş varsa düşük yapıyorsnuzdur yoksa normaldir
Rahatsız oluyorsunuz ama fazla acısı olmuyor kendinizi kasmassanız zaten kanama var mı diye bakıyorlar aparat yardimiyla daha sonra keseye bakiliyorAcıyor mu peki alttan muayenede nasıl oluyor yani alttan hiç bir bilgim yok
Kanamayı mutlaka elle kontrl edıyor doktor bu ozelede gıtsenız boyle devletede gıtsenız boyle usg cihazına bolca kayganlasrrıcı sürüyorlar zaten briaz açık olacak ama eşinizle ilişki yaşarken hissettiginiz kadar bile hissetmiyosnuz cıhazın gırdgını agrısız acısız kanamayı kontrol etme kısmı bı tık zor oda cıglk atacak gbı degl gayet dayanılr normal karsılanır bir acı ve kısa suruyor 1 dk flanAnladım sağolun gittiğim doktorda alttan yaptıracağım mutlaka. peki acıyor mu çok nasıl yapıyorlar. O konuda da çok stres yaptm açıkçası
Durumunuzu merak ettim naptınız bende aynı durumdayım kanamam oldu pırtı düştü doktora gittim bebekte birşey yok ama sizin durumunuz nedirRahatsız oluyorsunuz ama fazla acısı olmuyor kendinizi kasmassanız zaten kanama var mı diye bakıyorlar aparat yardimiyla daha sonra keseye bakiliyor
Gebeliğiniz sağlıkla ilerlesin insallah 1 şubatta düşük yaptım 31. gunde adet oldum konu sahibinide merak ettimDurumunuzu merak ettim naptınız bende aynı durumdayım kanamam oldu pırtı düştü doktora gittim bebekte birşey yok ama sizin durumunuz nedir
Merhaba canim aynısını ben 7+6 da yaşadım sabah hafif karnım ağrıyordu uyudum uyandım geçmedi lavaboya gideyim dedim bi baktım yatak kan tuvalete gittim benden koca bi parça pırtı düştü dedim gitti bebeğim koştur koştur doktora gittim eşimle ama bi baktım bebek te duruyo kalp atışı da var bende hala yatıyorum 3 gün geçti kanama lekelnemeye döndü ama ne zaman atlatırız bu durumu bilmiyorum sen atlatmışsındır umarimArkadaşlar bende 7+2 hamileyim. Dün gece kandil gecesi saat 3 te uyandığımda wc gittim ve baktm ki heryerim kan. Wc yaparken koyu kırmızı kan süzüldü arkasından ufak mandalina boyutlu bir parça düştü. O parçayı çıkarken hissettim. Ben düşük yaptığımı düşünüyorum. O gece karnımda hafif bir ağrı vardı acile gittiğimde ise beta HCG değerim 15000 çıktı. Doktor ultrason bakamam şuan kabul edersen alttan bakıcam dedi. Ultrason neden bakmıyorsun dediğim de istiyorsan yarn randevu alırsın ya da özele gidersin ben ultrason bakamam burda şuan sana dedi. Bende alttan muayene yaptırmadım. Sizde bu kanama normal mi beta HCG değerine göre yoksa düşük mü yaptm bir kerede. O geceden sonra kanamam azaldı ve koyulaştı çamursu oldu çok az lekelenme var 2 günde azaldı. Yaşayan var mı bu durumu?
Merhaba canim aynısını ben 7+6 da yaşadım sabah hafif karnım ağrıyordu uyudum uyandım geçmedi lavaboya gideyim dedim bi baktım yatak kan tuvalete gittim benden koca bi parça pırtı düştü dedim gitti bebeğim koştur koştur doktora gittim eşimle ama bi baktım bebek te duruyo kalp atışı da var bende hala yatıyorum 3 gün geçti kanama lekelnemeye döndü ama ne zaman atlatırız bu durumu bilmiyorum sen atlatmışsındır umarim
Bendede 5+2 deyim. Dün kanama yaşadım yani peceteye kırmızı kan geldi adet gibi karnımda ağrıyordu. Doktora gittik keseyi gördü karnımdan. Ama kalp atısına tabi ki daha var. Bende de hafif peceteye pıhtı filan geldi saat 5 gibi basladı 10 gibi bitti kanama sonradan hafifledi. Suan sadece ğeceteye silince kahve leke oda çok açık. Kusura bakmayın böyle açık yazdım. Ama şeyi merak ettim kanamnız devam ettimi . Benım saatlık sürdü gibi inş bugun olmazsa ama çok korktum. Allah yardımcımız olsun.
Haamileliğim baştan itibaren kanamalı geçti. Önce ilk öğrendiğimde kahve leke oluyordu, doktor içerde kanama yok ama önlem amaçlı progestan başlatalım dedi. Dahha sonra 12.hafta da kanama yaşadım bir anda hemen doktora gittik iğne yaptı. Bebek duruyordu çok şükür. Sonra arka arkaya kanamalarım oldu. 2 ay sürekli yaşadım hastanede yattım. Bebekte kalp atışı hep vardı çok şükür, kesede kanama hiç yok ama benim şakır şakır kanamam oluyordu. 26. Ve 30.hafta da kanamam yine oldu. 37.haftada sezeryan ile doğum yaptım. Anlaşıldı ki rahim açıldığında plesanta akreata yaşıyormuşum. Bu ultrasonda belli olmazmış. Plesanta rahim duvarının içine yapışmış. Doğumda kazıdılar çıkarmak için plesantayı. Sonrasında 2 operasyon daha oldum kanamam oluyor sürekli. Son olarak histeroskopi oldum doğum yapalı 5 ay oldu. Bebeğin plesanta parçasıymış biyopsi sonucuna göre alınan parça. Yani plesantanın yapışık olması da kanama sebebi.Benim iğne ve ilaçlara rağmen 2 gün sürdü böyle simsiyah kan ve pırtı geliyordu resmen şuan kahverengi lekeye döndü yatıyorum pazartesi gideceğim doktora bakalim ne oluyor umarım sağlıkla sıhhatli alırız evlatlarımızı kucagimiza
Benim iğne ve ilaçlara rağmen 2 gün sürdü böyle simsiyah kan ve pırtı geliyordu resmen şuan kahverengi lekeye döndü yatıyorum pazartesi gideceğim doktora bakalim ne oluyor umarım sağlıkla sıhhatli alırız evlatlarımızı kucagimiza
Haamileliğim baştan itibaren kanamalı geçti. Önce ilk öğrendiğimde kahve leke oluyordu, doktor içerde kanama yok ama önlem amaçlı progestan başlatalım dedi. Dahha sonra 12.hafta da kanama yaşadım bir anda hemen doktora gittik iğne yaptı. Bebek duruyordu çok şükür. Sonra arka arkaya kanamalarım oldu. 2 ay sürekli yaşadım hastanede yattım. Bebekte kalp atışı hep vardı çok şükür, kesede kanama hiç yok ama benim şakır şakır kanamam oluyordu. 26. Ve 30.hafta da kanamam yine oldu. 37.haftada sezeryan ile doğum yaptım. Anlaşıldı ki rahim açıldığında plesanta akreata yaşıyormuşum. Bu ultrasonda belli olmazmış. Plesanta rahim duvarının içine yapışmış. Doğumda kazıdılar çıkarmak için plesantayı. Sonrasında 2 operasyon daha oldum kanamam oluyor sürekli. Son olarak histeroskopi oldum doğum yapalı 5 ay oldu. Bebeğin plesanta parçasıymış biyopsi sonucuna göre alınan parça. Yani plesantanın yapışık olması da kanama sebebi.
Teşekkür ederimOh şükür rabbim kucagınıza almayı nasip etmiş çok zorlu sureclerden gecmişsiniz çok geçmiş olsun
merhaba canım bende dün 5+2. Günümdeydim benimde kanamam oldu peçeteyi koldurdu 2. Mendilde leke leke geldi bugün şükür bişey yok doktorum bebekleri gördü alttanda muane etti düşük yok dedi ama kanamanın nedenini anlamadıBendede 5+2 deyim. Dün kanama yaşadım yani peceteye kırmızı kan geldi adet gibi karnımda ağrıyordu. Doktora gittik keseyi gördü karnımdan. Ama kalp atısına tabi ki daha var. Bende de hafif peceteye pıhtı filan geldi saat 5 gibi basladı 10 gibi bitti kanama sonradan hafifledi. Suan sadece ğeceteye silince kahve leke oda çok açık. Kusura bakmayın böyle açık yazdım. Ama şeyi merak ettim kanamnız devam ettimi . Benım saatlık sürdü gibi inş bugun olmazsa ama çok korktum. Allah yardımcımız olsun.