yoga yapanlar destek

marselinda

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2009
411
707
Merhaba kızlar yüksek lisans dönemimde 1-2 ay yoga kursuna gitmiştim ama sonra bırakmak zorunda kaldım şimdi tekrar başlamak istiyorum ama yaşadığım yerde yoga kursu yok ewde kendim başalamk istiyorum. Netten araştırmalar yapmaya başladım. Sizin tecrübelerinize güweniyorum yoga yapan warsa tecrübelerinden faydalanabilir miyim? wideo , kitap tawsiyesi her türlü önerileriniz bekliyorum:)) benim gibi başlamak isteyen warsa birlikte başlayalım ne dersiniz?

bu gün temel harektlerle başlıyalım mı kızlar ne dersiniz? yalnız yoga gün batımında yada şafak sökerken daha etkin oluomuş. ilk günün günahı olmaz kafama göre yapıcamda yarın sabah erken yapıcam inşallah oğluşum izin werirse

Ben de günbatıminda yapsam mi ama evin içinde
Bunları yaparken nefes filan da önemli mi ya da ne bileyim süreleri falan.
Yogaya hiç gitmedim ben.
Pilatesé gittim hareketler çok yabancı değil.

Ewet nefes çok önemli karın nefesi almak gerek. Süreler konusunda fikrim yok aslında ben 1-2 ay gitmiştim 14 sn 7 sn alıp 7sn de weriosun.q
Ben de günbatıminda yapsam mi ama evin içinde
Bunları yaparken nefes filan da önemli mi ya da ne bileyim süreleri falan.
Yogaya hiç gitmedim ben.
Pilatesé gittim hareketler çok yabancı değil.
İ

yaa ben de hep başlasam mı diyorum ama bilgim 0

yaa ben de hep başlasam mı diyorum ama bilgim 0
Bende işin aslında ordan burdan bilgi edinmeye çalışıorum ama mükemmel ruhlu we wücudu rahatlatan bişey yaşadığım yer çok küçük burada olsa oğluşuma rağmen giderim :)) hep birlikte duyduklarımızı deneyimlerimizi paylaşarak yogi olabiliriz :))

kızlar nasılsınız aranızda yoga yada meditayon yapabilen war mı ? meditasyonun özünde önce ruhunda barış sonra dünyada barış gelio oyüzden güzel watanımın barışa çok çok ihtiyaç duyduğu günlerde yapılmalı ama inasnın canı hiçbiye çekmio ((

kızlar meditasyon-yoga ws bu tarz öğretileri uygularken sadece uyguladığınız an değil düşünce tarzınız, beslenmeniz kısacası tüm hayatımızda değişiklik yapmak gerekio. Bu sebebpten mütewellit pozitif düşünmek ülkecek içinde bulunduğumuz dönemde biraz zor da olsa beslenme kısmında değişiklik yapı 21 gün şeker orucu grubuna katıldım ki bu paketlenmiş tüm gıdalardan uzak olmak demek binewi detox internette butarz blogları .çokk sık görmüştüm hatta 40 gün yapanları görüp bende denemiş ama başarılı olamamıştım şimdi tekrar denicem we bu yoga kampı ile de desteklenirse bedenen we ruhen güzel bi arınma olur die düşünüorum :) gün gün hissettiğim değişimi yazıcam. umarım bende 21. gün sonunda ŞÖBİYEEET die bağıralardan olmam bunu özümseyebilirim

Selam kızlar hergün yazıcaktım ama ewlatcım izin wermedi. Şeker okuyunca 2. Gün aslında 3.gün ama ilk gün patates yedim sayılmaz. Ilk gün aynı zamanda yoga kapında ilk gün çok asabiyet yaptı yoga bile kesmedi ben ekmek prinç patates hep kestim onun etkisi heralde inannılmaz gerildim daha önceki tecrübelerimden biliorum bikaç güne lokum kıwamına gelicem diip sabrettim. Yoga yaparken içileceği çaylar bitkiler war yeri geldikçe paylaşıcam suyuma çabuk tarçın we karanfil attım. Buarada idarara çıkışım çok arttı.( bu iğrenç ayrıntıyı wermeseydim iyiyiydi ama tıpta ayıp olmaz ödem arıyorum ödem :)) 2. Gün bugün nispeten daha rahattı henüz yoga yapamadım ama gece yatmadan önce meditasyon yapmadan yatmamayı adet ediniorum.
Birde yüz yogası warmış hatta çoğu ünlü yaşlanmamak yani yaşlılığın etkilerini azaltma için yaparmış burcu esmersoy Mesela nese onu araşturıorum kayda değer bişeyler bulunca paylaşıcam.
Huzurla we sağlıkla..

düzenli yaptığında inceldiğini söyleyenler war ama wücudu şekillendirio ben biara yaptığımda farkı hissetmiştim ama yeniden başlayamıorum sebatsizim (

Merhaba :) Foruma yeni üye oldum. Yoga bu ara gündemim olduğu için bu kelimeyi arattım. İlk mesajımın konusu yoga olsun istedim :) Belki de sizi motive etmem gerekiyordur :)

Yoga hayatıma bir sene önce girdi. Boğazıma kadar derdim vardı. Masa başı işim, terör bölgesinde olan bir kardeşim, ailemin sağlık problemleri, evleneceğimi sandığım bir adamı terk etmem... Baya mutsuzdum.
Bir gün bir arkadaşımla otururken bana aniden nefesimi tuttuğumu söyledi. "Nefes teknikleri öğren ya da yogaya başla, konuşurken bile nefesini tutuyorsun, bir şeyler yap"
Ben yogayı merak ettim. Evimin biraz ilerisinde bir merkez buldum. (Burada reklam yaptığımı düşünmenizi istemem o yüzden merkeze ait bir bilgi paylaşmayacağım)
Sanıyorum ki tütsüler, buda heykelleri, mantralar vs. olacak. Alakası yoktu. Tertemiz bir salon, yerde matlar o kadar.
Neden geldiğimi hayatımda neyi değiştirmek istediğimi sordular. İçimden "mutlu olmak istiyorum onu mu sağlayacaksınız???" derken dışımdan eklem ağrılarımın geçmesini istediğimi, bu yüzden geldiğimi söyledim. Sonra ders başladı. ve hayatımın en güzel 1.5 saatini geçirdim. Şimdi yoga bir senedir hayatımda ve ben bambaşka bir insan oldum. Hayatım değişti, çevrem değişti, bedenim değişti. Mesela benim en büyük korkum kilo almaktır. Çocukluğumda 40-42 beden kadın pantolonları giydiğim için 60 kilonun üzerine çıkma fikri benim için hep kabustu. Şimdi 62 kilo oldum :) ama bedenimden o kadar mutluyum kendimi o kadar dinç güçlü hissediyorum ki... Cildim tazelendi, bakışlarım değişti ve inanın bana bunların hepsi yoga sayesinde oldu.

Size tavsiyem evinize en yakın merkeze bir aylığına üye olmanız. Bir ay boyunca gittiğinizde zaten temel nefes tekniklerini öğreneceğiniz için evde dvdlerle ya da internetteki videolarla kendi başınıza çalışmanız zor olmayacaktır. Hareketler esnasında alınan nefesler çok önemli pilatesteki gibi. Zaten pilates yogadan doğmuştur.
Bir de bikram yogadan uzak durun. 40 derece sıcaklıktaki bir odada yoga yaparsak elbette kilo veririz ama kalbi inanılmaz zorlarız. Avrupa'da yasaklanıyor. Denemenizi tavsiye etmem. Bunun dışında mutlaka meditasyon yapın. Sevgiler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…