Yoga Yapan Kadınların Mekanı

merhabalar 1 senedir düzenli olarak yoga yapıyorum. bilgi almak isteyenlere, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım =)

merhabalar

klasik bir ofis çalışanı olarak bir süredir hem fiziksel ağrılar hem de ruhsal bir durgunluk içerisindeyim. yaşadığım ufak ufak sağlık problemleri de bu duruma gelmeme neden oldu maalesef. şimdi yogaya başlamak istiyorum ve sporla haşır neşir biri olarak faydasını gördüğüm takdirde devam edeceğime eminim. yalnız danışmak istediğim şey şu ki; ilk aşamada bir kursa gitmek istemiyorum ve evde yoga yapmak istiyorum :)
akif manaf'ı duyduğunuzu tahmin ediyorum, şu an için onun yoga programlarının dvd leri ile başlayacağım. alacağım dvd ler yoga academy'nin ürünleri.

Bir fikriniz var mı acaba hem akif manaf hem de yoga academy ile ilgili? okuduğum olumlu yorumlar gibi yoga bende de olumlu etkiler yaratsın, hem omuriliğim eski sağlığına geri kavuşsun hemde kendimi daha dinç ve enerjik hissedeyim istiyorum :)

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

merhabalar

klasik bir ofis çalışanı olarak bir süredir hem fiziksel ağrılar hem de ruhsal bir durgunluk içerisindeyim. yaşadığım ufak ufak sağlık problemleri de bu duruma gelmeme neden oldu maalesef. şimdi yogaya başlamak istiyorum ve sporla haşır neşir biri olarak faydasını gördüğüm takdirde devam edeceğime eminim. yalnız danışmak istediğim şey şu ki; ilk aşamada bir kursa gitmek istemiyorum ve evde yoga yapmak istiyorum :)
akif manaf'ı duyduğunuzu tahmin ediyorum, şu an için onun yoga programlarının dvd leri ile başlayacağım. alacağım dvd ler yoga academy'nin ürünleri.

Bir fikriniz var mı acaba hem akif manaf hem de yoga academy ile ilgili? okuduğum olumlu yorumlar gibi yoga bende de olumlu etkiler yaratsın, hem omuriliğim eski sağlığına geri kavuşsun hemde kendimi daha dinç ve enerjik hissedeyim istiyorum :)

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

merhabalar,
kimseyi karalamak adına bişey yazmak istemiyorum. ben yogaya yoga academy ile başladım, gerçekten çok profesyoneller, cihangir yogada çok iyi. yalnız bazı nedenlerden ötürü bıraktım orayı. tabi bunlar yogayla alakalı değil, genel olarak düşünceleriyle ilgiliydi. benim boyun spazmım var, boyun fıtığı başlangıcı, ağrılarımı yoga ile gerilettim ve azaldı, ki fizik tedaviyede gitmiştim hiç bir etkisini görememiştim. yoga academy öneririm ama eğer gitme gibi bi seçeneğiniz varsa dvdyi önermem. ben hem düzenli olarak derslere gittim hemde evde dvd ile kendimi ilerletmeye çalıştım lakin birebir hoca ile çalışmak çok başka. haraketleri nefes tekniklerini bilmeme rağmen, dvd ile açıkçası pek rahatlayamadım.
başlayacaksanız eğer kesinlikle tavsiye ederim, inanılmaz yardımcı oluyor.

merhabalar,
kimseyi karalamak adına bişey yazmak istemiyorum. ben yogaya yoga academy ile başladım, gerçekten çok profesyoneller, cihangir yogada çok iyi. yalnız bazı nedenlerden ötürü bıraktım orayı. tabi bunlar yogayla alakalı değil, genel olarak düşünceleriyle ilgiliydi. benim boyun spazmım var, boyun fıtığı başlangıcı, ağrılarımı yoga ile gerilettim ve azaldı, ki fizik tedaviyede gitmiştim hiç bir etkisini görememiştim. yoga academy öneririm ama eğer gitme gibi bi seçeneğiniz varsa dvdyi önermem. ben hem düzenli olarak derslere gittim hemde evde dvd ile kendimi ilerletmeye çalıştım lakin birebir hoca ile çalışmak çok başka. haraketleri nefes tekniklerini bilmeme rağmen, dvd ile açıkçası pek rahatlayamadım.
başlayacaksanız eğer kesinlikle tavsiye ederim, inanılmaz yardımcı oluyor.

açıkçası ben bu tarz aktivitelerde bireyselliği seven biriyim ama dvd ler ile bu işi halledemezsem önerinizi dikkate alıp kursa da giderim diye tahmin ediyorum :)
kursa giderken seanslar haftada kaç kere tekrarlanıyor peki? 1 kere mi derse gidiliyor? ben hiç denememiş olsam bile yoganın faydalı olacağına öyle inanıyorum ki her sabah erkenden kalkar işe gitmeden önce yogamı yaparım diye planmalmıştım :)

ilk aşamada dvd lerden takip edeceğimi hesaba katarsak başlangıç seviyesi yoga programı her sabah yapmak için çok mu ağır olur? yada haftada kaç kez yapmak gerekir sizce? hatırladığım kadarıyla program 45 dk. kadardı..

açıkçası ben bu tarz aktivitelerde bireyselliği seven biriyim ama dvd ler ile bu işi halledemezsem önerinizi dikkate alıp kursa da giderim diye tahmin ediyorum :)
kursa giderken seanslar haftada kaç kere tekrarlanıyor peki? 1 kere mi derse gidiliyor? ben hiç denememiş olsam bile yoganın faydalı olacağına öyle inanıyorum ki her sabah erkenden kalkar işe gitmeden önce yogamı yaparım diye planmalmıştım :)

ilk aşamada dvd lerden takip edeceğimi hesaba katarsak başlangıç seviyesi yoga programı her sabah yapmak için çok mu ağır olur? yada haftada kaç kez yapmak gerekir sizce? hatırladığım kadarıyla program 45 dk. kadardı..

şöyle söyliyim ben ilk haftada 1 gittim, o bile başlangıçta çok iyi geldi bana. dersler 1 saat ile 1 saat 15 dakika arası değişiyor. 50-55 dk yoga son 10-15 dk meditasyon ve uyku bölümü var, tam olarak uyku değilde, yoğun rahatlama o da 10 dakikaya yakın sürüyor.

paketler var. 4lü - 8li ve sınırsız. en son 4lü yanlış hatırlamıyosam 120 civarındaydı. tam net hatırlamıyorum. paketi aldığınız gün itibariyle 1 ay içinde bitirmeniz gerekiyor, süreli çünkü. ama paket istemezseniz tek derste alabilirsiniz o da 40tl sanırım.

yoga academyde şöle bir şeyde var, şubeleri fazla olduğu için bir avantajı, paketteki dersleri istediğiniz yerde alabiliyosunuz. mesela genelde 4lü paket alıyodum, 1 ders evime yakın bi yerde aldım, diğer 3ünü başka şubede. öyle bir seçenek sunuyolar size. gerçi ilk ders ücretsiz bence bir bakın deneyin.

gidemiyosanızda dvd yardımcı olursa mutlaka devam edin. her gün yapmak tabi ki çok iyi gelir, ben o rutine hiç uyamadım en fazla 3 gün oldu yapmadığım gün süresi, o bile sizi çok sakinleştiriyo ve canlandırıyor.

şöyle söyliyim ben ilk haftada 1 gittim, o bile başlangıçta çok iyi geldi bana. dersler 1 saat ile 1 saat 15 dakika arası değişiyor. 50-55 dk yoga son 10-15 dk meditasyon ve uyku bölümü var, tam olarak uyku değilde, yoğun rahatlama o da 10 dakikaya yakın sürüyor.

paketler var. 4lü - 8li ve sınırsız. en son 4lü yanlış hatırlamıyosam 120 civarındaydı. tam net hatırlamıyorum. paketi aldığınız gün itibariyle 1 ay içinde bitirmeniz gerekiyor, süreli çünkü. ama paket istemezseniz tek derste alabilirsiniz o da 40tl sanırım.

yoga academyde şöle bir şeyde var, şubeleri fazla olduğu için bir avantajı, paketteki dersleri istediğiniz yerde alabiliyosunuz. mesela genelde 4lü paket alıyodum, 1 ders evime yakın bi yerde aldım, diğer 3ünü başka şubede. öyle bir seçenek sunuyolar size. gerçi ilk ders ücretsiz bence bir bakın deneyin.

gidemiyosanızda dvd yardımcı olursa mutlaka devam edin. her gün yapmak tabi ki çok iyi gelir, ben o rutine hiç uyamadım en fazla 3 gün oldu yapmadığım gün süresi, o bile sizi çok sakinleştiriyo ve canlandırıyor.

bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim :) izniniz olursa sıkıştığım ya da çözemediğim durumlarda soru sormaya devam edeceğim, çok sağolun

ben çok küçükken kursa gitmiştim, ortaokulda hocamız önermişti, bir hevesle gitmiştim çok beğenmiştim ama talep az olduğu için kurs kapanmıştı, sonra dolu yoga kitabı aldım, evde dışarda sakin yerlerde zamanlarda yaptım kendim, hatta bi ara her sabah kalkıp yapıyordum, hem kilo sorunum yoktu o zamanlar hem de hayatımdan pek memnundum, disiplinim tamdı.

ama son zamanlarda kilo alınca ve de depresyona girince, neyapsam olmadı, antidepresanlar, şu, bu, yok, birden aklıma geldi yogaya başlasam ya tekrar diye, evde kendim yapayım dedim açtım üstü toz tutmuş kitapları yok, kursa gidecem dedim, başladım kursa cumartesi ilk dersimdi, her hafta cumartesi günleri 1.5 saat. Evde de yapcam diğer günler, hocanın gösterdiği hareketler hep aklımda sırasıyla.

Sen Ankara'da mısın?? kursa gitmek istiyorsan daha yeni de başladı beraber gidebiliriz istersen, fiyatı çok uygun bi yer buldum, uçuk olur ya yoganın fiyatı, bu bulduğum çok uygun. Hocası da çok şeker. Ortam da çok iyi.
merhaba,
bayadır sitede aktif değilsin ama bi umut yinede sorayım dedim ankaradayım bende ve evde yoga yapıyorum..
acaba uygun fiyatlı yer dediğin neresi?? academy ise orası çok uç fiyatlı ..umarım en kısa sürede aktif olursun ve yanıtlarsın..:KK15:

Merhabalar, ben de ankarada uzun zaman yoga merkezi araştırdım, şimdilik önce biraz kilo vereyim diye fitnessa başladım yogayı erteledim, yoga academy bence de pahalı, yılbaşından önce sormuştum tam rakamları hatırlamasam da sanırım ayda 4 ders 150, sınırsız katılım 350 idi, yine de yanlışlık olabilir, baya zaman geçti soralı, onun dışında ayrancıda yoga darsan kula ve kızılayda avidya yogayı araştırdım, darsan kulanın fiyatları daha uygundu, avidyaninkini bilmiyorum ama onun da internet sitesinde ilk hafta 20 yl ye katılım diyordu, fırsat bulursam ikisinden birini düşünüyorum

Ben de çok denemek istiyorum. Acaba youtube'daki videolarla falan başlayabilir miyim?
ben yoga academy nin kurucusu olan akif manafın dvd leri ile beraber evde kendim yapıyorum..
bi fark yok onlar farklı ortamlarda topluca yapıyorlar ,bense aynı şeyleri tek başıma :)

Selam Kızlar,:KK19:

Ben de yoga yapıyorum ve çok seviyorum. Fakat dikkat etmek gerekiyor bazen esneme hareketlerini aşırıya kaçırabiliyor insan.
En keyiflisi de terlemeden al sana spor :) tam bana göre. Forma girdiğini hissediyorsun. Bedenindeki enerji akışı resmen dengeleniyor sanki.
I love yoga:))

Merhabalar, ben de ankarada uzun zaman yoga merkezi araştırdım, şimdilik önce biraz kilo vereyim diye fitnessa başladım yogayı erteledim, yoga academy bence de pahalı, yılbaşından önce sormuştum tam rakamları hatırlamasam da sanırım ayda 4 ders 150, sınırsız katılım 350 idi, yine de yanlışlık olabilir, baya zaman geçti soralı, onun dışında ayrancıda yoga darsan kula ve kızılayda avidya yogayı araştırdım, darsan kulanın fiyatları daha uygundu, avidyaninkini bilmiyorum ama onun da internet sitesinde ilk hafta 20 yl ye katılım diyordu, fırsat bulursam ikisinden birini düşünüyorum

yeri çok ters kalmıyorsa yoga şalayı tavsiye ederim.

Tavsiyen için teşekkür ederim, yoga şala da yakın ama 4-5 yıl önce bir defa oraya gitmiştim, hem mekan çok soğuktu hem de sanırım girdiğim ders başlangıç için uygun değildi kimse de yardımcı olmadı, memnun kalmamıştım, ben de bir daha gitmedim

Arkadaşlar bu yoga hareketleri ısınma olsun ,asanalar olsun kaç saniye ya da kaç dk beklememiz gerekiyor? Beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim.

siz evde yapıyorsunuz sanırım. biz derste her hareketde 3-4 dakika dururduk, tabi harakete göre değişiyordu. ama min. bu kadar durun bence.

siz evde yapıyorsunuz sanırım. biz derste her hareketde 3-4 dakika dururduk, tabi harakete göre değişiyordu. ama min. bu kadar durun bence.

Teşekkür ederim :KK52: Evet ben normalde fıtness yapıyorum ,bu yoga işine yeni yeni merak saldım.Şuan olduğum şehirde kurs var mı bilmiyorum ama 1.5-2 ay sonra kendi memleketime gidince profesyonel bir yere gitmek istiyorum bende :KK55:

Merhaba arkadaşlar ,bende yogaya başlamak istiyorum.Fakat ben ilçede ikamet ettiğim için yoga kursu falan yok.Merkez buraya 2 saat uzaklıkta.Dolayısıyla internet üzerinden böyle şeylere ulaşabiliyorum.Bir kaç kitapçı var,yoga ile ilgili hiçbirşey yok.Biraz üzüldüm açıkcası.
Bende sol bacakta damar tıkanıklığı var,varis var,ayak baş parmak ekleminde kireçlenme ve bacak kaslarımda aşırı dezenformasyon var.Bunların hepsi hareket yapmamı engelliyor.Yürüyüş 10 dk dan fazlası yasak.Zaten yasaklamasa bile doktorum hemen morarmalar ve ağrlar başlıyor.Bir çok şey denedim ama maalesef.Yoga çok uygun ama bu durumda kaynak yok.
Bu arada psikolojik sıkıntılarda yaşıyorum.
Kilom 65.Fakat basen bölgemde çoğunluk.Bel bölgem ince ama basenler çok berbat,onuda geçtim doktor derhal zayıflamamı istedi.Boyum çok uzun sayılmaz.1,58.

Rica etsem başlangıç için iyi bir kitap önerir misiniz.Fakat etkili olsun.Bir kitapçı kitap ismini getirin 1 hafta içinde getiririz dedi.Bir umut.
Valla sizler şanslısınız.Birde dvd ,video kaynak ne varsa önerebilirseniz hayatımı kurtarmış olursunuz.Çok üzgünüm ve çaresizim çünkü spor yapamıyorum.Ayrıca alerjik astım da başladı.Nefes alamıyorum.Tedavi için merkeze gitmek çok zor.Onuda yapamadım.Çok sıkıntılıyım en azından yoga da nefesimi kontrol altına alabilirim,nerdeyse nefes almayı unuttum.Hızlı ve yorucu olmadığı içinde morluklar oluşmaz en azından.
Medtasyon yapmaya çalışıyorum gece yatarken ama yanlış yapıyor olabilirim.
Yaş 75 kitabında biraz bu konulara değinmiş yazar ama net değil.Çok soru takılıyor kafaya.
Yardımcı olanlara şimdiden dünyalar kadar sevgilerimi iletiyorum:):KK69:

merhaba,
bayadır sitede aktif değilsin ama bi umut yinede sorayım dedim ankaradayım bende ve evde yoga yapıyorum..
acaba uygun fiyatlı yer dediğin neresi?? academy ise orası çok uç fiyatlı ..umarım en kısa sürede aktif olursun ve yanıtlarsın..:KK15:

Ankara'da özel yoga hocam var, buradan ismini yazmam bilmem doğru olur mu
kendisi hindistanda eğitim almış
asıl mesleği başka bu işe ilgilendiği için girmiş ve sonunda kendini tibette hindistanda bulmuş
çok tatlı bir hocamızdır
ama herkese değil sadece bildiği tanıdığı kişilerle kendi evinde toplanıp birlikte yoga yapıyoruz
parayı ise sadece yoga malzemelerimizi karşılamak için ufak bir miktar alıyor, aslında gönüllü huzurlu bir ortam için yapıyor da denilebilir :KK34: amacı kendisi gibi öğrenci yetiştirmek sadece

Ankara'da özel yoga hocam var, buradan ismini yazmam bilmem doğru olur mu
kendisi hindistanda eğitim almış
asıl mesleği başka bu işe ilgilendiği için girmiş ve sonunda kendini tibette hindistanda bulmuş
çok tatlı bir hocamızdır
ama herkese değil sadece bildiği tanıdığı kişilerle kendi evinde toplanıp birlikte yoga yapıyoruz
parayı ise sadece yoga malzemelerimizi karşılamak için ufak bir miktar alıyor, aslında gönüllü huzurlu bir ortam için yapıyor da denilebilir :KK34: amacı kendisi gibi öğrenci yetiştirmek sadece

İsim belirtmek yanlış veya problem olacak bir durum değil
Akif Manaf tan mı bahsediyorsun?? Yoksa başka birinden mi?
Bana program ve fiyat bilgilerini özel mesaj olarak yazarsan sevinirim :KK66:
Şimdiden teşekkürler

X