dün 4. dersimdi
yalnız evde çok düzenli yapmadığım için bu sabah sağım solum tutulmuş uyandım, evde hep her gün hep yapmak lazım
saturn1
Sence yogamı iyi platesmi ayrıca yoga eğitmeni olmak istediğini yazmişsın acaba eğitmen olmak için şartlar neler tam olarak öğrenip bana yazabilirmisin rica etsem.
Ben uzun yıllardır yogaya ilgi duydum yıllardır.yapmayı düşünüyorum.evde yoga yapmak istiyorum.oğlum okula başlayıncada kurslara katılmayı düşünüyorum.
Yani bunu ilerletmek ve esnek zinde bir vücuda sahip olmak niyetim.fakat platesmi yogamı sence hangisi.
ben iki sene üst üste yaz aylarımı platesle geçirmiştim kış zamanlarında şehir değiştirdiğim için gidememiştim ama kendi çapımda elimden geldiğince yapmaya çalışırdım, ama yogaya hep bir özlemim olmuştur, o sıralar uygun yoga kursu bulabilmek meseleydi, çok çok önceden gitmiştim yogaya ama devam edememiştim zira çok talep yoktu kapandı kurs, ama artık fiyatlar da uygun talep de var, artık yoga yokluğundan platese sarmak niyetinde değilim
plates mi yoga mı dersen yukardan da anlaşılacağı gibi yoga derim, ikisiyle de ilgilenen biri olarak yoganın başlangıcı ve sonu hiçbir spora değişilmez, bittiğinde kuş gibi oluyorsun, başlarken de o içini huzurla dolduran hareket nameste, yoganın çoğu yerde okuduğumuz, gördüğümüz abuk subuk meselelerle işi yok, yok efendim dini hareketmiş de beyin yıkarlarmış da safsataymış da vıdı vıdı da vıdı vıdı.. O sırada tüm düşüncelerini bulunduğun odaya getiriyorsun, dertler dışarda kalıyor, vücudunu hissetmeye başlıyorsun her hareket uzun uzun yavaş yavaş yapılıyor nefes kontrolüyle, bittiğinde höldür höldür yaptığın sporlardaki gibi içinde bir hırs, kazanma duygusu veya yorgunluk olmuyor, huzur sadece ve yorgunluk hissi olmasa da inanın kaslarınız felaket çalışıyor, esneklik de cabası, en sondaki meditasyon kısmı da ayak ucundan saçlarının ucuna kadar tek tek gevşeme gevşetme bölümü, bittiğinde son sözün bu ana gelebildiğin için şükrediyorsun, harika değil mi, psikolojiniz tavan yapıyor
plateste ise ben felaket yorulduğumu kaslarımın acıdığını biliyorum ve bana hiç huzur vermezdi ve aksine zorla yapardım, yapmak zorunda olduğum için giderdim, istemezdim, çünkü bana zevk vermezdi, sadece fiziksel bir aktiviteden ibaret bana yeterli değil.