• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yoga eğitmeniyim

Merhabalar, ben de iki yildir yoga yapmaya calisiyorum. Özellikle nefes ve esneme hareketlerinden faydalaniyorum. Spora basladigim zamanlarda bilincsizce mekik ceke ceke zaten dogumdan acik kalan karin kaslarimi sisirdim simdi yoga nefesleri ve esnemelerle durumu toparlamaya calisiyorum. Umarim ilerleyen yillarda yoga hayatimda daha cok yer alir.

Arkadaşlar merhaba,
Ben yoga eğitmeni Sevilay Gümüşayak. Yetişkinlere, hamilelere, çocuklara yoga seansı veriyorum. Bel, boyun, sırt ağrısı çeken kişilere terapi seansı düzenliyorum. Burdan yoga ile ilgili merak ettiğiniz herşeyi bana sorabilirsiniz. Yardımcı olabilirsem çok sevinirim.
Sevgiler

fiziksel görünüşe etkileri nelerdir? mesela kalçalara, baldırlara ve bele görünüş olarak bir etkisi olur mu?

fiziksel görünüşe etkileri nelerdir? mesela kalçalara, baldırlara ve bele görünüş olarak bir etkisi olur mu?
Bedeni toparlar. Yoga duruşlarında ciddi bir kalori harcaması yok. Yani nabız yükseltmez. Yağ yakma bakımından bunun iyi ve kötü yanları var. İyi yanları yogadan sonra ciddi bir kalori harcaması olmadığı için karın açıkmaz, bedeni stresten uzaklaştırdığı için iştah kapanır, irade güçlenir vs.... Kötü yanı ise ciddi bir kaçamak (kalori alımı) yaptığında hemen yoga yapayım da kaloriyi yakayım diye düşünemezsin.
Ama dediğin bölgeler için hareketleri doğru uyguladığın taktirde ciddi bir sıkılaşma ve kas artışı görebilirsin.

tibet yogası hakkında ne düşünuyorsunuz ?

eğitmen olabilmek için hangi süreçlerden geçmek gerekiyor ?
Tibet yogasını ailece yapan birisini tanıyorum ve çok memnunlar. Ben daha önce hiç yapmadım. Ama başlangıçtakı dönüş hareketi dışındaki duruşlar aynı. İyi veya kötü diye fikir veremem bu tamamen yapan kişinin uygulama sırasında kendisini nasıl hissettiği ile alakalı. Yoga günümüzde kendi içinde bir sürü stile ayrılıyor.
Eğitmen olabilmek için disiplin, istek ve birazda özveri gerekiyor. Onun dışında başka istenilen birşey yok :)

Merhabalar, ben de iki yildir yoga yapmaya calisiyorum. Özellikle nefes ve esneme hareketlerinden faydalaniyorum. Spora basladigim zamanlarda bilincsizce mekik ceke ceke zaten dogumdan acik kalan karin kaslarimi sisirdim simdi yoga nefesleri ve esnemelerle durumu toparlamaya calisiyorum. Umarim ilerleyen yillarda yoga hayatimda daha cok yer alir.
Esnemelerle şişen kasları uzatabilirsin ama düzenli olarak hergün yapman lazım.
Sevgiler:)

Enerji dolu bir sabahtan herkese Günaydın :)))
2015-03-18 08.48.14.jpg

küçücük bir bilgi:)
Sevgiler...

Merhaba,
bende zayıflamaktan ziyade beyni zinde tutmak yada rahatlama amaçlı yapıldığını düşünüyorum. Tabiiki doğrusunu bilemiyorum. Ama yoga yapmak istiyorum bende, stresten arınmak ve zihnimi temizlemek için. Neler yapabilirim ? Önerebileceğiniz videolar var mı ?

Tibet yogasını ailece yapan birisini tanıyorum ve çok memnunlar. Ben daha önce hiç yapmadım. Ama başlangıçtakı dönüş hareketi dışındaki duruşlar aynı. İyi veya kötü diye fikir veremem bu tamamen yapan kişinin uygulama sırasında kendisini nasıl hissettiği ile alakalı. Yoga günümüzde kendi içinde bir sürü stile ayrılıyor.
Eğitmen olabilmek için disiplin, istek ve birazda özveri gerekiyor. Onun dışında başka istenilen birşey yok :)
tşk cevapladığınız için :)
bende tibet yapıyorum ve kazık vucüdü inanılmaz esnedi ...saban duruşlarını falan rahatlıkla yapabiliyorum...ki bildiğiniz nadir kazık insanlardandım :D
peki size birde anti aging hareketleri sorsam ? yüze kan akışını hızlandıran,gençleştirmeye yaraya hareketler nelerdir? mesela ben mum durulunun bu etki de olduğunu biliyorum...başka var mı ?

Merhaba,
bende zayıflamaktan ziyade beyni zinde tutmak yada rahatlama amaçlı yapıldığını düşünüyorum. Tabiiki doğrusunu bilemiyorum. Ama yoga yapmak istiyorum bende, stresten arınmak ve zihnimi temizlemek için. Neler yapabilirim ? Önerebileceğiniz videolar var mı ?
Daha önce yoga yaptınız mı bilmiyorum ama en güvenerek önerebileceğim video konunun en başındaki surya namaskar yani güneşe selam serisini her poz da 30-60 sn arası kalarak yapmanız. ve paylaştığım diğer videoları da pozlara ekleyebilirsiniz.

tşk cevapladığınız için :)
bende tibet yapıyorum ve kazık vucüdü inanılmaz esnedi ...saban duruşlarını falan rahatlıkla yapabiliyorum...ki bildiğiniz nadir kazık insanlardandım :KK70:
peki size birde anti aging hareketleri sorsam ? yüze kan akışını hızlandıran,gençleştirmeye yaraya hareketler nelerdir? mesela ben mum durulunun bu etki de olduğunu biliyorum...başka var mı ?
Ters duruşların yani baş aşağı duruşların hepsi yüze kan akışını hızlandırır. Size sirsasana pozunu önerebilirim ama bilen birisinin eşliğinde yapsan daha sağlıklı olur.

kolay gelsin:)

Ters duruşların yani baş aşağı duruşların hepsi yüze kan akışını hızlandırır. Size sirsasana pozunu önerebilirim ama bilen birisinin eşliğinde yapsan daha sağlıklı olur.

kolay gelsin:)

Ben de 2 gündür yapmaya başladım. İlk gün yüzüm karıncalandı gibi, kızardım, 2. gün daha rahattım, etkisi mi olmadı acaba.

Ben de 2 gündür yapmaya başladım. İlk gün yüzüm karıncalandı gibi, kızardım, 2. gün daha rahattım, etkisi mi olmadı acaba.
Muhtemelen ilk yaptığında ya pozu doğru yapmadın ya nefes alıp vermeyi unuttun ya da poz a girerken yanlış kaslarını kullandın. Bu da seni zorladı. Seni görmeden doğru cevap veremem. Belki de 2. gün poza doğru giremedin. Sadece şuna dikkat et acıyı hissettiğin yer bölgesel olmalı yani diyelim üst bacağının ön tarafını çalıştıracağız. Sana nerende hissediyorsun diye sorduğumda bana elinle dizinin üstünden kasığına kadar olan bölgeyi göstermen lazım. Parmağınla noktasal olarak şurası dememen lazım. Eğer noktada acı hissediyorsan kendini zorlama.
Sormayı unuttum hangi ters duruşu yaptın?

Muhtemelen ilk yaptığında ya pozu doğru yapmadın ya nefes alıp vermeyi unuttun ya da poz a girerken yanlış kaslarını kullandın. Bu da seni zorladı. Seni görmeden doğru cevap veremem. Belki de 2. gün poza doğru giremedin. Sadece şuna dikkat et acıyı hissettiğin yer bölgesel olmalı yani diyelim üst bacağının ön tarafını çalıştıracağız. Sana nerende hissediyorsun diye sorduğumda bana elinle dizinin üstünden kasığına kadar olan bölgeyi göstermen lazım. Parmağınla noktasal olarak şurası dememen lazım. Eğer noktada acı hissediyorsan kendini zorlama.
Sormayı unuttum hangi ters duruşu yaptın?
Sirsasanayı yaptım.

kedi83 merak ettim yaş kaç tibette yapıyosun etkisini gördünmü
31 yaş. Ben pek anlayamadım, bariz gördüğüm idrarda koyuluk, sonradan düzeldi. Toksinleri attım sanırım. Belki farkında olmadığım etkileri olmuştur diye yapıyordum, sonra azalttım sayıyı, şimdi tekrar arttırdım.

Back