Amiinnnn. İkinci de o derkenŞuan benimkide uyumuyor,bende ne hayaller kurmuştum ,kendi sallanan beşiğinde uyuyacaktı ,oyuncaklarıyla oynayacaktı ben sıcak kahve içicektim.ne mümkün ilki neyse ikinciside onapalım canları saolsunda geçiyor bugünler.birgün zamamnında uyuyacaklar,kendileri oyalanacaklar o gün gelene kadar koruyucu melekleri olmaya devam. Allah eksikliklerini göstermesin
Neden pekii ne kadarlık bebeğinizbende hergun cocuk yapan kafama ediyim diyorum geceleri iyi uyuyor ama ben anne olmaya alisamadim sanirim
Yaa ikinci bu.ilkinin unutuyor insan büyünce herşey düzene giriyor ya ,diyorsun ahaa ben oldum artık ikinciye rahat bakarımAmiinnnn. İkinci de o derken
Çok ilgili bir anne misiniz? Ya da kalabalıkta mi büyüyor? Bana doktorumuz ilgiden olduğunu söylediYaa ikinci bu.ilkinin unutuyor insan büyünce herşey düzene giriyor ya ,diyorsun ahaa ben oldum artık ikinciye rahat bakarımbir gazla ikinciyi yapıyorsun sonrada aman tanrııımm diye dolanıyorsun. Aynısının tıpkısı oluyor.tecrubeyle alakalı değilmiş meğer,ağlak bebek ağlak bebekmiş karnı tok altı temiz kolikte değil ama yalnız kalamıyor ağlıyor, kucak istiyor ağlıyor canı sıkılıyor ağlıyor ama en azından biliyorum geçecek.belki üç ay belki beş ay sonra ama gececek.
Annem pandemi nedeniyle bizde kaldı gidemiyor Türkiye uçuşları kapattı ,ondan ablasıda var kalabalık değilde gürültülü bir aileyiz. Yapısı ağlak .ilk kızımda öyleydi hep ağlardı,bende bana ikinci çocuk diyeni yolarım derdim. Sonra zaman geçti ilki büyüdü sakinleşti eziyetsiz,kendi kendine oynayan bir çocuk oldu.bende yaşadıklarımı bir yere gidip yemek bile yiyemeden kalktığım günleri,uykusuz kaldığım günleri ,kesintisiz ağlamaları unuttum ikinciyi yaptım iyikide yapmışım ama ağlıyor işte.sıcak bir kahveye hasret kaldım. İşin garibi ben ne zaman bişe yemek istesem uyanıp ağlıyorÇok ilgili bir anne misiniz? Ya da kalabalıkta mi büyüyor? Bana doktorumuz ilgiden olduğunu söyledi
4 aylik. Cok seviyorum 2 saat ayri kalsam ozluyorum ama her agladiginda kafayi yiyecek gibi oluyorum sakin hayatimi ozluyorum. Hep kucak istiyor kollarim tutmuyor artik bazen. Bi 2-3 yasina gelse belki daha kolay olurNeden pekii ne kadarlık bebeğiniz
Çevremde var her yaş çocuk biliyorum az cok. Ama kimisi yemek yiyor . Kimisi gece uyuyor. Kimisi kendi kendine oynuyor. Kimisinde hepsi birden var. Bizde hiçbiri yok .duzelicek diye beklemeyin.
alisip kabullenince gececek.
3 yasindan sonra ancak biraz daha bagimsiz olabiliyorlar ama o da sizin hayal ettiginiz gibi degil.
Annem pandemi nedeniyle bizde kaldı gidemiyor Türkiye uçuşları kapattı ,ondan ablasıda var kalabalık değilde gürültülü bir aileyiz. Yapısı ağlak .ilk kızımda öyleydi hep ağlardı,bende bana ikinci çocuk diyeni yolarım derdim. Sonra zaman geçti ilki büyüdü sakinleşti eziyetsiz,kendi kendine oynayan bir çocuk oldu.bende yaşadıklarımı bir yere gidip yemek bile yiyemeden kalktığım günleri,uykusuz kaldığım günleri ,kesintisiz ağlamaları unuttum ikinciyi yaptım iyikide yapmışım ama ağlıyor işte.sıcak bir kahveye hasret kaldım. İşin garibi ben ne zaman bişe yemek istesem uyanıp ağlıyorherhalde kilo almamı istemiyor .
Kucak dönemi cokk zor çok haklısınız. Oturmaya başlayınca biraz daha düzeliyor. En azından beraber oturup oyun oynuyorsunuz4 aylik. Cok seviyorum 2 saat ayri kalsam ozluyorum ama her agladiginda kafayi yiyecek gibi oluyorum sakin hayatimi ozluyorum. Hep kucak istiyor kollarim tutmuyor artik bazen. Bi 2-3 yasina gelse belki daha kolay olur
ne kadar goruyorsunuz ki.Çevremde var her yaş çocuk biliyorum az cok. Ama kimisi yemek yiyor . Kimisi gece uyuyor. Kimisi kendi kendine oynuyor. Kimisinde hepsi birden var. Bizde hiçbiri yok .
Doğru diyorsunuz ama uykusuzluk Corona şartları kimsesizlik can sıkıntısı hepsi üst üste gelince insan mutlu olacak bir şeyler yapmayınca böyle oluyorOnlar büyüyor,biz yıpraniyor ve yaşlanıyoruz. Bende çok yıpratıyordum kendimi niye böyle yemiyor uyumuyor vs. Simdi diyorum ki bu bir süreç ve geçecek... Geçen zamanın tadını çıkar sevebildiğin kadar sev,sohbet et diyorum. Çünkü bu günler bir daha geri gelmeyecek. Her doğumumdan sonra bir daha aslaaa dedim. Allahim isteyene versin dedim. Bir şeyler rayına girince o aslaa diyen ben şimdi 3 cocuk annesiyim. Asla pişman değilim gücümün yetecegine inandığım an bir bebeğim daha olsun isterim. Evlat çok farklı çok özel bir mucize ❤
Geçecek güzel anne sabret,sabredelim...
Çocukları gördüğüm için söylemiyorum anneleri ile sohbet halinde olduğum için söylüyorumne kadar goruyorsunuz ki.
cocuklar disarida huysuzluklarini pek gostermez.
ama buyudukce baska baska sorunlari cikiyor.
sizinki 2 defa uyuduguna gore su an bebeklik doneminde kendi kendine oymamasini beklemeyin zaten.
aksi olsa endiselenirdiniz emin olun.
ama yemeyen cocuklar genel olarak huysuz oluyor. kizim 3 yasina girecek hala cok zor yer.
yiyen cocuklar karni tok oldugu icin uykuya da rahat geciyor.
ama yemek yemedigi zaman ne guzel uyuyabiliyor ne de rahat duruyor surekli huzursuz hali devam ediyor.
sizi anliyorum ama yapacak bisey yok.
kabullenirseniz benim cocugum neden boyle demezseniz.
biraz daha toparlarsiniz.
BebeginiZ daha 4 aylik, böyle dusunmeniz icin cok erken aslinda.Bence siz henuz bebege ve annelige alisamadiniz, ilk dogumumda bende boyle olmustum.Kizim 9 aylikken 3 gun ogle uykusuna yatmamisti.Kuzenimi arayip aglamistim telefonda.Oysa cok uslu ve sakin bir bebekti,ama ben hala rahat bebeksiz gunlerimin ozlemini cekiyordum sanirim.Dogum sonrasi depresyonu ve covid faktorude kapak olmustur.Bebeginizin asil zor donemleri onumuzdeki aylar baslayacak, dis donemi asiri huysuz oluyorlar.12 -14 aylik civari uykulari karisiyor gunduz tek uykuya geciyorlar vs.Durumu kabullenip alismak gerekiyor.4 aylik. Cok seviyorum 2 saat ayri kalsam ozluyorum ama her agladiginda kafayi yiyecek gibi oluyorum sakin hayatimi ozluyorum. Hep kucak istiyor kollarim tutmuyor artik bazen. Bi 2-3 yasina gelse belki daha kolay olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?