Yine yeniden KK süperstar albümü çıkarıyoruz :)

Çenebaz

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2009
10.923
12
Prodüktörünüz uzun zamandır albümsüz kalmıştı, bu yüzden yeni albüm çalışmalarına başlıyoruz delikafadulden
Yeni ve eski yetenekler kapımız hepinize açık, yine her telden söylüyoruz :dance:
Kayıtlara başlayabilirsiniz, zaman konusunda şimdilik net bir şey söylemeyeyim, 1-2 haftada toparlanabilirsek iyi olur.

Yöntem, teknik, elektronik her türlü soru ve sorununuz için yine burada olacağım. buyrunnnnnnnnn

Nasıl yapıyoruz, özet geçeyim...

İster videoya kaydediyoruz, kendimizi göstermek veya göstermemek için çaba harcamıyoruz, (çünkü prodüktörünüz klip kısmını ayarlıyor )
İster bilgisayarımızın ses kaydedicisini kullanıyoruz.

Ses kaydedicisi hakkında detaylı bilgi için bakınız 2.mesaj şutarafagitti

Kaydettiğimizin ses kayıtlarımızı istersek link haline getirip özel mesajla,
İstersek msn adresimi alarak msnden gönderiyoruz.

Link haline getirmek hakkında detaylı bilgi için de bakınız 3. mesaj şutarafagitti

Güzel bir yarışma olması dileklerimle, kurdeleyi kesiyorum :hooray:

Evet çok sevgili arkidişlerim, öhüm öhüm... buyrunnnnnnnnn

Şimdi sizlere bilgisayarda nasıl ses kaydettiğimizi anlatacağım bayanssulusmile

Gerekli Malzemeler :

Eğer bilgisayarımız dizüstü değilse 1 adet mikrofon (mikrofonu olan kulaklıklar da iş görür, herhangi bir mikrofon da),
Eğer bilgisayarımız dizüstüyse mikrofona da gerek yokmuş...

Hazırlanışı :

--- ılk işimiz dizüstü bilgisayarda değilsek mikrofonumuzu doğru yere takmak (eğer ayarlatıyla oynanmadıysa genelde mikrofon pembe deliğe takılır.)

--- Yanına hoparlörün kablosunu takmak

--- Söyleyeceğimiz şarkının altyapısını kullanacaksak yani müziğimiz varsa müziğimizi açmaya hazır hale getirmek (kayıt işlemine başladığımızda açacağız.)

--- Bilgisayarın başlat menüsünden aşağıdaki gibi ses kaydedicisini açmak

--- Sonra sesin özelliklerini ayarlamak için yukarıdaki düzen menüsünden ses özelliklerini tıklıyoruz.

--- Açılan pencerede ses kaydederken kısmına(yani 2. başlığa gelip) ses ayarı tuşuna basıyoruz.

--- Ve bu pencerede mikrofon kısmı işaretli değilse işaretliyoruz. Siz benim indirip çıkardığım ayarlara bakmayın, ben onların ayarlarını bozup durup oynuyorum aklımca, siz sadece mikrofonu işaretleyip kaçın.

--- Sonra söyleyeceğiniz şarkı kaç dakikaysa aşağı yukarı kayıt yapmadan önce uzunluğunu ayarlamanızı tavsiye ederim. Çünkü ses kaydedicisi 1dklık kayıtlar yapar bu araların belli olmaması için önceden ayarlamanız gerekir. Bunun için de örneğin 4 dk sürüyor şarkımız, önce hiçbir şey söylemeden müzik vs açmadan 1 dk kırmızı tuşa basın, bitene kadar bekleyin, bitince tekrar tekrar 4 defa ardarda kaydedin, sonra oku en başına getirip üstüne kaydediyoruz. küçük bir hile bu da yerimseniben

--- Şimdi sıra geldi en eğlenceli kısma, başlat tuşuna (kırmızı yuvarlak) basıp kaydımızı gerçekleştiriyoruz, müzikle birlikte söyleyeceksek müziğimizi de açıyoruz... mikrofonumuzu müziğe de kendimize de yakın tutarsak daha iyi olur.

--- Şarkımız bitince de durdurma tuşuna (kare tuş) basıyoruz ve dosya menüsünden farklı kaydet deyip, istediğimiz yere bana gönderilmek üzere kaydediyoruz.

Şimdiki dersimizin konusu da imageshack'a nasıl yüklerim ???

--- Imageshack veya bunun gibi bir siteyi açtınız, resimler/videolar seçiliyken browse tıklayarak şu ekran görüntüsünü aldınız

--- Gördüğünüz gibi seçerken videoları seçiyoruz, istediğimiz videoyu bulup aç dedikten sonra birkaç dakika yüklüyor

--- Yükleme başarıyla tamamlandı dediğinde ilk linki kopyalayıp bana gönderiyorsunuz, bu kadar hihoyyyt

amanin nasılda uğraşmış pirediktörümüz..alkisalkisalkisemeğine sağlık, çitlembik..:1rolleyes:katılacak arkadaşlara başarılar..

amaninnnn
yarışmamız açılmılmışşkaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2
hemen çalışmalara başlıyayım bu seferki amacım sondan üçüncü olmakzemuszemuszemuszemus
çenem çenabazın pirediktorümolumunekankayizsmile
hdr telden oluyo dimi .guclubacismile
bu sefer opera düşünüyorumda şöle bi kulaklarınızın pasını
sileyimboshayallersmile.

twiittim, sizi meşhur etmeye geldim yine zemuszemus
1-2 hafta sonra başlatırız, hepiniz ne zaman göndermeyi bitirirseniz o zaman hihoyyyt

nalansum bebem her telden kuzum :dance: opera da olur ama kıyma bize :gitme:

çenebazım hadi hayırlısı canım.eline emeğine sağlık.inşallah güzel bir şeyler çıkartabilirim, kızımcım izin verirse :)

Sağolun MaviEge'm, Eylül'üm opuyorumnanaktan
Mavişim söyle o minik prensese, yaramazlık yapmasın, yaparsa da bana yolla :asigim:
Ben seve seve eğlerim :asigim:
Nalansum yanlışın var, Eylül dedi ki şampiyon belli, Çenebaz, ikinci kim delikafadulden

Anammmmm kurban olayım ne de uğraşmış,açıklama yapmış.aklinialirimsmile
Prodüktörlerin en emektarı,en çalışkanı,en meşhur edeni.Şeniz

Çenebazım hayırlı olsun gene kulaklarımız bayram yapcak sayendeopuyorumnanaktan

makkaj topikini çook boşladın arada uğra özletme kendinikaydirigubbakcemile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…