• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine tekrarladı :(

Çok çekinirim bu tarz şeylerden..
Ama her kadın gitmek zorunda, ama belli bir yaş sınırlaması yok bu bunun? Sanki 35+ olan kadınlar için daha sık kontrol şart diye biliyorum..
Ben 25 yaşındayım .
Henüz kadın doğum uzmanına gitmediniz mi?
Evlendikten sonra gitmeliydiniz jinekolojik muayene için
Yaşı yok bunun. Smear cinsel hayat başladıktan 1 yıl sonra alınmaya başlanıyor.

Canım öncelikle geçmiş olsun sadece kendin değil eşin de gitmeli dr a ikiniz birlikte takip halinde olun

Son düzenleme:
Günde bir çorba kasığı yaban mersini kurusu yeyin. Ateşiniz olmadığı zaman antibiyotik kullanmayın bir süre. Antibiyotik le yararlı zararlı bütün bakterileri öldürüyorsunuz. Aşırı hijyenik de olmayın. Sabun vs ile yıkamayın orayı. Arada birkaç damla sirkeli su veya karbonatlı suyla da yıkayabilirsiniz.

Henüz kadın doğum uzmanına gitmediniz mi?
Evlendikten sonra gitmeliydiniz jinekolojik muayene için
Yaşı yok bunun. Smear cinsel hayat başladıktan 1 yıl sonra alınmaya başlanıyor.

Hayır, hiç gitmedim..
Çocuk felan düşünmediğim ve denemediğim için herhangi bir sorundan şikayetçi olup gitmedim,ve bu enfeksiyonun da vajinal muayene gerektiren birşey olduğunu düşünmediğim için..

Yazıldı mi bilemiyorum ama bir jinekologun onerisidir. 3 gün karbonatlı su tüketiyorsun. 3 gun de suda eriyen c vitaminlerinden. Karbonat bazik, c vitamini asidik. Orada üreyen bakteriler çeşitli olacağından her iki ortama da ayak uydurmus olabilirler . Bir nevi sasirtiyorsun yani. Karbonat alkalidir ph dengesini duzenlemeye de yardimci olur. Ilac kullanmaktan iyidir en azindan tekrarlayan durumlarda. Gecmis olsun. Netten de araştırabilirsin karbonat ya da c vitamini kürü onerilmis hep. Tavsiyem 3 gun birini 3 gun birini uygulaman.

Bunu tavsiye eden ilk sizsiniz..
Sabah kahvaltımı yapmadan önce ılık suyun içerisine 1 çay kaşığı karbonat atıp, çözülmesini bekleyip içtim..
Akşam da tekrarlayacağım..
C Vitamini benim midemi çok bulandırıyor, onu da denemek isterdim ama. :(

Merhaba hanımlar...

Sorunum idrar yolu enfeksiyonu :KK43:
15 aylık evliyim, ve ilk zamanlardan beri bu hastalıkla başım dertte...
Bir türlü tam manasıyla kurtulamadım, haplar, antibiyotikler geçici çözüm sağladı hep..

Dün akşam yine ateş vs şikayetler ile acile gittik ki;
Lökosit:29
Eritrosit:8 çıktı..
Ve yine çok üzüldüm..
Geçen kış boyu ben bu illetle uğraştım, içmediğim antibiyotik kalmadı.. bu yılım da mı böyle geçecek :KK43:

Doğum kontrol yöntemi olarak ise hem eşim prezervatif kullanıyor, ben de d.k hapı kullanıyorum..
Cinsellikten kaynaklı bir tahrişten dolayı olması sebebini düşünerek ilk defa kayganlaştırıcı kullanmaya karar verdim...

Sizlerden öğrenebileceğim etkili yöntem var mıdır ?
İdrar yolu enfeksiyonu tekrarladıgında kronikleşebiliyor cinsellikle alakasını bilmiyorum ama bi arkadaşımda kronikleşebiliyor ve cinsel hayatı yoktu sürekli yediklerine dikkat ermesi gerekti ömür boyu diyet vermişti doktor yediği anda hastanelik oluyordu ve değerleri aşırı yüksekti ilk hastaneye gittiğinde bi haftada zor düşürdüler değerlerini o yüzden yediklerinşze dikkat edin bence

İdrar yolu enfeksiyonu tekrarladıgında kronikleşebiliyor cinsellikle alakasını bilmiyorum ama bi arkadaşımda kronikleşebiliyor ve cinsel hayatı yoktu sürekli yediklerine dikkat ermesi gerekti ömür boyu diyet vermişti doktor yediği anda hastanelik oluyordu ve değerleri aşırı yüksekti ilk hastaneye gittiğinde bi haftada zor düşürdüler değerlerini o yüzden yediklerinşze dikkat edin bence

Yediklerimle alakası yok benimkinin.
Havalar soğudu ve ben hala incecik bir battaniye ile yatıyorum ve ayaklarımı üşütmemeye öyle çok dikkat etmem, tişörtlerden bazen belim üşür, umursamam..
Benim belki bunlar etkilidir bilmiyorum,
Onun dışında ise cinsel ilişki esnasında canım acıdıysa birkaç gün sonra şikayetlerim başlıyor..

Yediklerimle alakası yok benimkinin.
Havalar soğudu ve ben hala incecik bir battaniye ile yatıyorum ve ayaklarımı üşütmemeye öyle çok dikkat etmem, tişörtlerden bazen belim üşür, umursamam..
Benim belki bunlar etkilidir bilmiyorum,
Onun dışında ise cinsel ilişki esnasında canım acıdıysa birkaç gün sonra şikayetlerim başlıyor..
Kendine dikkat etmelisin ayaklarını sıcak tutman lazim usutmeyle de alakali olabilir c vitamini bunun en iyi ilaci

Merhaba hanımlar...

Bir türlü tam manasıyla kurtulamadım, haplar, antibiyotikler geçici çözüm sağladı hep..

Ve yine çok üzüldüm..
Geçen kış boyu ben bu illetle uğraştım, içmediğim antibiyotik kalmadı.. bu yılım da mı böyle geçecek :KK43:

Doğum kontrol yöntemi olarak ise hem eşim prezervatif kullanıyor, ben de d.k hapı kullanıyorum..
Cinsellikten kaynaklı bir tahrişten dolayı olması sebebini düşünerek ilk defa kayganlaştırıcı kullanmaya karar verdim...

Her cinsel ilişki sonrası hemen idrarınızı yapın sakın ihmal etmeyin.

Hayır, hiç gitmedim..
Çocuk felan düşünmediğim ve denemediğim için herhangi bir sorundan şikayetçi olup gitmedim,ve bu enfeksiyonun da vajinal muayene gerektiren birşey olduğunu düşünmediğim için..
Hiçbir probleminiz olmasa da kontrole gidin heleki aktif cinsel hayat varken

vajinanın iç bölgelerini asla yıkamayın ama. oranın ph dengesini bozarsınız. cevresini, dış kısımlarını bol su ile yıkamanız yeterli. bence iliskiden önce duş almayın ve eşinize de aldırmayın. hijyeninize dikkat ediyormuşsunuz zaten demek sıkıntı fazla hijyende.

Bunu bilmiyordum . Peki tuvaletten sonra taharetlenirken? İlla ki içine su giriyor maalesef ..
taharetten sonra kupkuru olana kadar kurulayın. eliniz temiz değilse taharet almayın, silip kalkın daha sonra elinizi yıkayıp tekrar taharet alırsınız. yoksa elinizdeki mikrop oraya bulaşır. taharet alırken de çok detaylı elinizi her yere sürmeyin. o da tahriş ediyordur.

ben de günlük ped kullanmam ama eski çamaşırlarınızı kesip bez haline getirin madem. ya da kağıt havlu bi şey koyun. gün içinde gelen akıntılar çamaşırınızı ıslatınca orası nemleniyor ve mikropların çoğalması icin uygun ortam oluşuyor. nemli bırakmayın sık sık koyduğunuz peçete ya da bezi değiştirin.

Size de geçmiş olsun..
Hem de ne pis..
3 lt su içiyorum zaten, daha fazlası da midemi bulandırıyor..
Sizde ateş ekleniyor mu şikayetleriniz arasına ?
Lökosit 13 çıkmıştı canım çok ileri olmadığı için ateş kaşıntı yanma şikayetim olmadı. Tesadüfen çıktı. Tek şikayetim sık idrara çıkmaktı.

Hanımefendi kayganlastirici tarzı prezervatif yada kremleri kullanıyorsanız onlarda iltihaba sebep olabilirler. Çünkü o maddelerin içinde sizi rahatsız edici ve hastalığı tetikleyen formül ler olabilir.
Hiç sağlıklı değiller içinde tam olarak ne olduğunu biliyor musunuz? Bebe yağı bile ne kadar zararlı
Satın aldığınız ürünleri dikkatli kullanmak lazim

Bir kez tekrarlayan idrar enfeksiyonu oldu mu sonrasında yiyip içtiğinize çok dikkat etmeniz gerek. Evli değilim ama benimde çok tekrarlardı. Fazla hijyenden kaçının gerektiği kadar olsun. Pamuklu giysiler giyinin. Çikolata, çok baharatlı yemek, haftada bir kaç kezden fazla tuzlu, asitli tüketmek vs tetikliyor. Tamamen düzelene kadar bunlara dikkat edin. Bir de doğru taharet almak önden arkaya doğru önemli. Cinsel ilişkiden sonra da aynı şekilde yıkamaya çalışın. Bazı koruyucu takviyeler hap, prezervatif vs de sebep olabilir bunlara. Eşiniz kullandığı markayı değiştirsin.

Yazan oldu mu bilmiyorum İbrahim Saraçoğlu'nun kürlerini oku. Çok etkili diyor yapanlar..

Merhaba hanımlar...

Ve yine çok üzüldüm..

Bende de aynı durum var. İdrar kültürü yaptır. Hangi bakterinin buna sebep olduğu bulunsun daha sonra o bakterinin hangi antibiyotik türlerine dirençli ve duyarlı olduğu tespit edilsin daha sonra kullanacaginiz antibiyotik belirlensin ve tüm bunları dahiliyede degil, mikrobiyoloji bölümünde yaptırın. ayrıca eşinize de bakılmalı.
Geçmiş olsun

Back