Yine strajik oyunlar, yine kurnazliklar

elaide

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2014
4.277
12.428
208
Bir is meselesiyle meraba.

Stratejik oyunlarin cok oynandigi bir yerde calisiyorum. Hepimizin basinin belasi bir whatsappgrubumuz var, bu dosya kime ait, o temayla kim ilgileniyor, veya icerikli bilgi sahibi kim bu dosyada, bu tweet e kim bakiyor, o soruyu kim cevapladi tarzi bi suru konu konusuluyor. Ama gelin gorun ki isin rengi degismeye basladi. Bizim bolumde iki tane yeni pozisyon acilacak, koordinatorumuz baska bir is buldu, onun yeri aciliyor ve aynu ust seviyede daha tematik calisacak bir eleman icin daha pozisyon acilacak. Bizim bolumde bir kadin koordinatorluk pozisyonuyla ilgileniyor. Iyi guzel, aliver, ilgilenmiyorum kisisel olarak zaten, ama onu soyleyis sekli zaten bi ‘benim o sandalye’ diye bi goz dagi verir gibiydi tam oyle demek istemese bile. Herneyse.

Gel gelelim whatsapp grubuna. Cokbilmislik tavan, herkesteki ozguven daha bi tavan. Biri bi soru sorsa 10 kisi cevap verir, agaclarin arasinda ormanida bulamazsin o yuzden ve sordugun soruyada pisman olursun. Fikir danismak icin bisey soylersin/sorarsin, bu sacma fikri nerden cikardim diye bin pisman olursun yine.

Herneyse, son iki uc haftadir cok aktif calisiyorum, haril haril. Benim adim ari maya yani bayagi. Gayet guzel sonuclarla ustelik, inanin mutevazi bile davraniyorum boyle soyleyerek. Arkadas ne yapsam 10 defa dusunur oldum, ne yazacak olsam 5 defa okur hale geldim artik. Cunku her konuda, abartmiyorum nerdeyse her yaptigim is ile alakali igneleyici bi soru, ben daha iyi bilirimci bi yorum. Ay nefesim kesilcek artik. ‘Daha da profesyonellesmek’, kaliteyi dahada arttirmak’ adina verip veristiriyoruz. Herkes mi, hayir ozellikle iki arkadasin asiri baskisina maruz kaliyorum. Biri iste o koordinator pozisyonunu isteyen hanim, kendimi gostericem diye bana takti. Maalesef kisisellestiriyorda ustelik. Gecen facetime dan yapiyoruz toplantiyi, bu tarafta bikac kisi o tarafta bikac kisi. Ekran buzlanip durdu, biri dedi ki ‘bende ozellikle bu toplanti icin makyaj yapmistim sabah erkenden kalkipta’ (ki sifir makyaj kadin), gulduk. Bana takik olan dedi ki; ‘iste eeyla bu buzlanma sayesinde kimse goremiicek bu taraftan seni artik makyaj yapmana gerek kalmaz’. Durur muyum. ‘Soz, nezaman ki baskalari icin makyaj yapmaya karar verirsem, ozaman makyaj yapmayi birakicam’ dedim. Mosmor oldu mu goremedim maalesef buzlu ekrandan tabi.

Digeri ise ‘profesyonel benim, ben bilirim ben yaparim’ diye bunu gostericem diye beni hedef aldi. Resmen taktilar yani bana. Az once yine uzayiiiip giden bi tartismaya girdik. Tam konu kapanacak, biri daha yaziyor. Ona da guzel bir cevap vermisim, bi bakmisim bi digeri yaziyor. Oooof yeter be!

Sorun su ki; patronda bu grupta. Uzaktan uzaktan seyrediyor kadin. Her soyledigim yine bana karsi kullanilabileceginden profesyonel davranicam diye afedersiniz bi tarafimi yirtacam. Zaten patronla yeni yeni erittik buzlari, kadinin ilgi odagi olmak istemiyorum. Kalkip bu is arkadaslariyla bu konuyu konussam yuzde yuz konu ‘aaaa neden kisisellestiriyosunkiii, daha profesyonel bi departman olma yolundayiz ayoool’lara bindirecekler. Lan siz bir yaparken ben dort yapiyorum, kor mu herkes. Bende tabi yenilmez pehlivanimya, gucluyumya, uzerime geldikce geliyorlar. Az once iyi anlastigim ayni grupta bi diger is arkadasimla konustum. Nooooluyo yaaa dedim. Kendilerini gosterme savasindalar senin uzerinden dedi. ve yine bir digeri o grupta calisan bana destek cikti icerik olarak.

Herkes bir amacla kendini gostermeye calisirken birini ezme derdinde. Ezilir miyim, onlar kim yaa ezecekler. Ama oyunlarina alet oluyomuyum, evet. Ve en kotusu, patron bu konuda ne dusunuyor, hic tahmin edemiyorum. ‘Isinde basarili ol, yeter’ demeyin, yetmiyor cunku. Kalkip tam tersi biraz geride kalan arkadaslara destek oluyorum, proje fikri sunuyorum, basarilari artsin diye gizliden destek oluyorum (basari kredisini onlar alsin diye). Ama bazi kurtlarlada bas ederken basarili islerimi b*k etmeye calismalarina sinir oluyorum. Basariyorlar mi, asla. Yukarda Allah var, su akar yolunu bulur derlerya, oyle yerlerden basari oranlari iltifatlar geliyor ki. Ama patronun gozunu boyuyorlar mi. Kadin farkinda mi olan bitenin. Bilmiyoruuuuum bu da beni yoruyoooor. Nasil bi yol cizmeliyim! Benzer seyler yasadiniz mi, tavsiyeleriniz neler?

Is yerinde watsupp profesyonellikten uzak geliyo bana. Mail ya da sms daha uygun geliyo.

Konunuza verecek fikrim yok, ben kamudayım WhatsApp grubu yazışmaları hissiyatını az çok biliyorum, birkaç çok bilmiş yüzünden ben de yazmak zorunda kaldığımda on kere okuyorum yazdığım şeyin herkes tarafından nasıl anlaşılıp anlaşılmayacağını düşünüp tartmak zorundayım, bunun nasıl baskı oluşturduğunu anlayabiliyorum

Yalnız yıllardır öğrendiğim şey şu; işini muhteşem yapan değil iyi reklam eden bir yerlere geliyor, fazla mütevazi olmayın derim

Ben çok ayar oluyorum bu gibi durumlara. Parlamak için başkasının ışığından yararlanmak, yetmeyince zorlamak.. Basit insan işi. Ama her yerdeler, kamu- özel..
Konunuzu okurken aklıma direk plaza ortamı geldi zaten. Dizilerde de gösteriyorlar ya yayvan yayvan konuşan ama hiçbişey bilmeyen dip boyası gelmiş leopar etekli kızlar..
Gruptaki tarafsızlar da padişah fermanı dinleyen vezirler gibi.

Is yerinde watsupp profesyonellikten uzak geliyo bana. Mail ya da sms daha uygun geliyo.
bu konuda size katilamiicam. bizim olay amacini asti ama. tesekkur ederim ama elbette.

Konunuza verecek fikrim yok, ben kamudayım WhatsApp grubu yazışmaları hissiyatını az çok biliyorum, birkaç çok bilmiş yüzünden ben de yazmak zorunda kaldığımda on kere okuyorum yazdığım şeyin herkes tarafından nasıl anlaşılıp anlaşılmayacağını düşünüp tartmak zorundayım, bunun nasıl baskı oluşturduğunu anlayabiliyorum

Yalnız yıllardır öğrendiğim şey şu; işini muhteşem yapan değil iyi reklam eden bir yerlere geliyor, fazla mütevazi olmayın derim
bende kamudayim:)) henuz bu sabah bir is arkadasin mutevazi oldugumu belirtmesi beni cok sasirtti. tam tersi gayette basarilarimi reklam yaptigimi dusunuyordum aslinda. bu kurtlarin karsisinda belkide eksik kaliyor. bunu degerlendirmem lazim galiba, tesekkur ederim.

bu konuda size katilamiicam. bizim olay amacini asti ama. tesekkur ederim ama elbette.

bende kamudayim:)) henuz bu sabah bir is arkadasin mutevazi oldugumu belirtmesi beni cok sasirtti. tam tersi gayette basarilarimi reklam yaptigimi dusunuyordum aslinda. bu kurtlarin karsisinda belkide eksik kaliyor. bunu degerlendirmem lazim galiba, tesekkur ederim.
Ben yanlış hatırladım sanırım ya da önceki işle ilgili bir konunuzdan yanlış çıkarım yapmışım:) eğer ortaya koyduğunuz bir emeğiniz varsa milletin gözüne sokmaktan çekinmeyin, inanın sistem artık buna döndü, yaptığınızı bol bol reklam etmezseniz yok hükmüne getiriyorlar...

ne soracaksanız vatsaptan değil de telefonla, maille ya da yüz yüze sorun.

Ben yanlış hatırladım sanırım ya da önceki işle ilgili bir konunuzdan yanlış çıkarım yapmışım:) eğer ortaya koyduğunuz bir emeğiniz varsa milletin gözüne sokmaktan çekinmeyin, inanın sistem artık buna döndü, yaptığınızı bol bol reklam etmezseniz yok hükmüne getiriyorlar...
yeterince goz onundemiyim, evet. enteresan projelerde kendi hunerlerimi gosterebiliyormuyum, evet. benden memnun kalan bircok projeyoneticisi ve manager varmi, evet. ama iste sorun bunun kendi patronuma yeterince yansimamasi. bu konuya bi sekilde bi degisiklik getirmem gerekiyo galiba.

ne soracaksanız vatsaptan değil de telefonla, maille ya da yüz yüze sorun.
whatsappta paylasma sebebi birazda su, yaptigimiz is soyledigimiz herseyin otomatikman tum dunyaya yayiliyor. e dogal olarak bi check check double check niyetiyle paylasiyoruz biseyleri. ne hikmetse benim paylasimlarim ustunden yurudukce yuruyorlar. kendilerinin ele avuca alinacak cok az bi sonucu var, onu kamufle mi ediyorlar bu sayede, anlamiyorumki ne oldugunuda.

yeterince goz onundemiyim, evet. enteresan projelerde kendi hunerlerimi gosterebiliyormuyum, evet. benden memnun kalan bircok projeyoneticisi ve manager varmi, evet. ama iste sorun bunun kendi patronuma yeterince yansimamasi. bu konuya bi sekilde bi degisiklik getirmem gerekiyo galiba.
Bence reklam işini kendi patronunuza yöneltin, illaki ulaşmanın bir yolu vardır, göreviniz tam ne üzerine bilmiyorum tabi ama misal biten başarılı bir projenizle ilgili arayın onun da katkıları olduğunu konuyla ilgili değerli fikirlerini bizzat kendisinden almak istediğinizi söyleyin, başlayacağınız bir projeden önce muhakkak arayıp haber verin bilgi verin/alın. Kodamanlar bayılır böyle şeylere. Sizin gerçekte hiç projeniz olmasa da böyle yaparak ortamdaki tüm başarıların size ait olduğunu düşündürebilirsiniz. O WhatsApp kasıntıları da bunu bildiklerinden bu şekilde davranıyorlar zaten. Kaldıki siz olmayan birşeyi değil olanı göstermek istiyorsunuz işiniz çok daha kolay

Siz yorumumu sektörünüze göre uyarlarsınız işte :)

Bence reklam işini kendi patronunuza yöneltin, illaki ulaşmanın bir yolu vardır, göreviniz tam ne üzerine bilmiyorum tabi ama misal biten başarılı bir projenizle ilgili arayın onun da katkıları olduğunu konuyla ilgili değerli fikirlerini bizzat kendisinden almak istediğinizi söyleyin, başlayacağınız bir projeden önce muhakkak arayıp haber verin bilgi verin/alın. Kodamanlar bayılır böyle şeylere. Sizin gerçekte hiç projeniz olmasa da böyle yaparak ortamdaki tüm başarıların size ait olduğunu düşündürebilirsiniz. O WhatsApp kasıntıları da bunu bildiklerinden bu şekilde davranıyorlar zaten. Kaldıki siz olmayan birşeyi değil olanı göstermek istiyorsunuz işiniz çok daha kolay

Siz yorumumu sektörünüze göre uyarlarsınız işte :)
hmmmm...bu enteresan. bunu gercekten deniicem. her stratejiyi denedim kadinin ustunde, bi bunu denememistim. icerik olarak profesyonel degil alanimizda ama onun egosunu oksamakta fayda var haha!

nekadar yorucu olsa bile bu oyunlar yinede zevk veriyo. ne acayibiz hahah..

hmmmm...bu enteresan. bunu gercekten deniicem. her stratejiyi denedim kadinin ustunde, bi bunu denememistim. icerik olarak profesyonel degil alanimizda ama onun egosunu oksamakta fayda var haha!

nekadar yorucu olsa bile bu oyunlar yinede zevk veriyo. ne acayibiz hahah..
Profesyonelce değil ama üstler hep egosu okşansın istiyor işte :)

Profesyonelce değil ama üstler hep egosu okşansın istiyor işte :)
icerikli konularda belki yeterince degilde begendigim kiyafeti, saci, yuzugu konusunda filan hep iltifat ediyorum ki kadina! belki icerige gecmem gerekiyor artik, o konudada samimi olmam gerekiyor dedigin gibi ama iste uffff ah bu stratejiler.

cok mersi canim:)

Patron ne isteyecek ki daha cok calisin, zam istemeyin sigortalar yatiyor mu takip etmeyin. MaAlesef kendini yiprattigina degmez. Insanlarin oldugu her noktada bu tarz seyler yasaniyor.

Ben ajansta çalışırken vardı böyle tipler. Kıza işi ben öğrettim 3 ay hergün 4 saat mesai yaptım aa herşeyi ben yapıyorum senin emeğin yok dedi nankör elimi bi çektim ağlıyordu hergün. 1 ay hergün ağladı affetmedim çiçek gönderdi :) sonra dedim insanlık bende kalsın bu sefer arkamdan patrona konuşmuş gidip yüzüne neden böyle yapıyorsun benle sorunun mu var? dedim yine ağlama sızlama.
Bir de profesyonel boks yaptığımdan çekiniyordu manyaklar sanki dövücem.
Yine işe soktuğum bir kız benim ayağımı kaydırmaya çalıştı. Patron 4 tasarımcı çok biri ayrılmalı kim diye yine bana sordu. Benim 3 ünden birini seçmemi bekliyordu bende ben ayrılırım dedim şok :) 3 ünü çıkardı ben tek kaldım. İstemedim bu durumu hatta işte buldum ihtiyacı olanlara.
Bulunmaz hint kumaşı değilim ama elim çok hızlıdır ilk tasarımcılardanım ve dünya 2.liğim amerikan davey ödülüm var. Bir sürü kişi yetiştirdim erkek olanlar hala arar hatır sorar teşekkür edeler. Ama hemcinslerim de bir gariplik var. Daha iyi oldukça kinleniyorlar.
Aynı ortamdaki ve pozisyondaki kızlar acayip hırslı oluyor. Sanki seni aşağı çekerse kendi yükselecek.
Takma tavırlarını ama direk sana yönelikse hemen tavrını koy. Neden yapıyorsun derdin ne de? İşi kaybetmekten korkuyor gibi davranma patrona hep orda olman lütufmuş gibi ol. 15 yıllık iş hayatımın özetini yaptım :)

Back
X