Sıkıntı etme canım mete denılır buyuk ıhtımal zaten sız dıyecegınız oyle bılecekler. Sadece ılk baslarda esının aılesı salman der sonra onlarda mete derler. Ablamın cocukları mehmet eren osman emır daha populer olanlar isimlerini kullanıyorlar. Kafana takma esınle hıc yuz göz olma olumsuz dusunmemeye calıs olabılır. Bız hamza ısmını ısteyer koyduk. Belkı salman ısmıde popüler olur meteyı gecerBen hiç istemiyorum Salman ismini kendim kullanmayacağım başkaları da kullanmasın istiyorum sıkıntım bu aslında tabi eşimin tarafı hep kulanılır ama başkaları kullanmasın bari diyorum
Sağol canımSıkıntı etme canım mete denılır buyuk ıhtımal zaten sız dıyecegınız oyle bılecekler. Sadece ılk baslarda esının aılesı salman der sonra onlarda mete derler. Ablamın cocukları mehmet eren osman emır daha populer olanlar isimlerini kullanıyorlar. Kafana takma esınle hıc yuz göz olma olumsuz dusunmemeye calıs olabılır. Bız hamza ısmını ısteyer koyduk. Belkı salman ısmıde popüler olur meteyı gecerartık eskı ısımler popüler.
Benim açıkçası 2 ismimde guzel ve uyumlu ama hep ailede de 2. Ismimi duydugum icin 1. Ismi mi soylediklerinde sanki baskasina sesleniyor gibi oluyordum cevap vermiyordum adin ne dediklerinde once 2. Ismimi sonra 2 sini birlikte soyluyordum liseye gecince yavas yavas kullanmaya basladim sonra yine 2. Ismime dondu bu cocugun kendi istegine bagli ve bir cok yerde okulda hastanede calisma alanlarinda ilk isim ile hitap ediliyor resmi yerlerde ilk isim ile hitap ediliyorBen hiç istemiyorum Salman ismini kendim kullanmayacağım başkaları da kullanmasın istiyorum sıkıntım bu aslında tabi eşimin tarafı hep kulanılır ama başkaları kullanmasın bari diyorum
Okuldasoruyorlar hangisini kullaniyorsun diye o cocuga kalmis ama resmi yer olsun mesala saglik ocagi olsun ilk ismim ile cagiriyorlar universitede de ilk ismim ileydiBir sen okulda vs. Nasıl oldu yine ikinci isminizi mi kullandılar hep
Bu yüzden bu konuyu açmıştım çok doğru yapmışım.Benim açıkçası 2 ismimde guzel ve uyumlu ama hep ailede de 2. Ismimi duydugum icin 1. Ismi mi soylediklerinde sanki baskasina sesleniyor gibi oluyordum cevap vermiyordum adin ne dediklerinde once 2. Ismimi sonra 2 sini birlikte soyluyordum liseye gecince yavas yavas kullanmaya basladim sonra yine 2. Ismime dondu bu cocugun kendi istegine bagli ve bir cok yerde okulda hastanede calisma alanlarinda ilk isim ile hitap ediliyor resmi yerlerde ilk isim ile hitap ediliyor
Rica ederim canimBu yüzden bu konuyu açmıştım çok doğru yapmışım.
Cevapların için çok teşekkür ederim canım bunu bilmem çok iyi oldu
Evet canım k.pederimin adı Salmanın anlamı özgür başıboş yani hiç bir anlamı yok.Papatia61 salman mete arasinda N-M gecisi zor oluyor.. dilbilgisinden hatirlarsaniz ulama olmasi kolaylastiriyor metE Salman arada E den S ye gecis kolay..
salman mi kayinpederiniz.. ne manasi varmis ismin?
yok o kisinin kendini tanitmasina ya da anne babanin nasil seslendigine gore degisiyor. ikinci ismi kullanan da cok..Evet canım k.pederimin adı Salmanın anlamı özgür başıboş yani hiç bir anlamı yok.
Bende hangisi daha çok kullanılıyorsa onu başa koymak istedim ilk isim daha çok kullanılıyor sanırım.
Sana yüzde yüz katılıyorum canım şu sevda inşallah bir gün biter isteyerek koyanlara lafımız yok zaten ama benim gibi istemeyerek koyanlar böyle kırk türlü düşünüyor işte. Yok şu olsun yok bu olsun yok başta olsun yok sonda olsun uzar gider işte.yok o kisinin kendini tanitmasina ya da anne babanin nasil seslendigine gore degisiyor. ikinci ismi kullanan da cok..
bu arada anlami da yokmus.. bu buyuklerin isimlerini koyma tutkusu bir bitmedi meleketimizde.. sanki bana her kp cumhurbaskani da onun ismini koyarsam tapulu mallar hediye edecek onore oldugu icin.. mal hediye etse bile manasi yok. insanlar buyukleri sereflendirdiklerini zannediyor..
konyada bir aile tanidim babannenin ismini her dogan kiz cocuguna eklemisler. torunlardan 7-8 tanesi serife bilmem ne..
bence salman kotu bir isim degil zamanla alisirsiniz uzulmeyin isim icin saglikli olsundaBen hiç istemiyorum Salman ismini kendim kullanmayacağım başkaları da kullanmasın istiyorum sıkıntım bu aslında tabi eşimin tarafı hep kulanılır ama başkaları kullanmasın bari diyorum
Teşekkürler canım evet açıkçası pek kullanmayı düşünmüyorum biraz kaba olduğu için oda napim ama artık kaderime razı oldum zatenbence salman kotu bir isim degil zamanla alisirsiniz uzulmeyin isim icin saglikli olsundaesiniz demekki cok arzu etmis siz yine istemezseniz kullanmazsiniz
esin veya ailesi mutlaka kp ismi koyulacak diyen insanlarsa da mutsuzluga huzursuzluga gerek yok.. he de gec.. ikinci isim istedigini koy. o isimle de seslen. kp ismi kagit uzerinde kalsin..Sana yüzde yüz katılıyorum canım şu sevda inşallah bir gün biter isteyerek koyanlara lafımız yok zaten ama benim gibi istemeyerek koyanlar böyle kırk türlü düşünüyor işte. Yok şu olsun yok bu olsun yok başta olsun yok sonda olsun uzar gider işte.
Bende öyle düşünüyorum Canım ama işte hastane de okulda vs. İlk isim kullanılıyor diyorlar bundan dolayı konuyu açtım fikir almak için İlk isim daha çok kullanılıyor sanırım sıralamayı ayarlamam lazımesin veya ailesi mutlaka kp ismi koyulacak diyen insanlarsa da mutsuzluga huzursuzluga gerek yok.. he de gec.. ikinci isim istedigini koy. o isimle de seslen. kp ismi kagit uzerinde kalsin..
siz neyle seslenirseniz o olur ismi.. adi kagit uzerinde fatma olup da hep fatos denmis insanlar var mesela. veya ahmet olup mehmet diye seslenilmis bir sebepten.. resmi yerlerde veya kagit evrak islerinde ilkisim de olsa ikinci isim de olsa kullanilacak bu isim.. dert etmeyin onemli olan sizin ne diye sesleneceginiz.Bende öyle düşünüyorum Canım ama işte hastane de okulda vs. İlk isim kullanılıyor diyorlar bundan dolayı konuyu açtım fikir almak için İlk isim daha çok kullanılıyor sanırım sıralamayı ayarlamam lazım
Aslında orasıda doğru canım ben yine fazla kafaya takıyorum sonuçta çocukta şu ismi kullanıyorum dedi mi girdiği ortamlarda başka diycek bişe yoksiz neyle seslenirseniz o olur ismi.. adi kagit uzerinde fatma olup da hep fatos denmis insanlar var mesela. veya ahmet olup mehmet diye seslenilmis bir sebepten.. resmi yerlerde veya kagit evrak islerinde ilkisim de olsa ikinci isim de olsa kullanilacak bu isim.. dert etmeyin onemli olan sizin ne diye sesleneceginiz.