• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yillik kira zammi.vicdansiz ev sahipleri

Lonely141

BİSMİLLAH HER HAYRIN BAŞIDIR..
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2017
735
947
103
28
Merhaba kizlar ben istanbulda oturuyorum..ve evim eski evlerden..ev sahibi pimapen takmak yerine pencereleri ormandan!! Kendi topladiklari agactan yapmislar ve hep perdelerime yagmurlu havada leke geliyor kahverengi,yerlerde parke degil tahta alti bos gıcır gıcır ses cikariyor ,mutfak dolaplarim eski ne bilim eski bir ev iste iki yil once girdik 700 liradan ilk sene burada degillerdi apartmana bakalim falan diye 50 lira zam yapti gecen sene 100 lira bu senede 150 lira istiyor..eski ve rutubetli bir ev icin cok degil mi kizlar..850 den 1000 liraya cikaracak..ve hic bir sekilde evini tamir ettirmiyor bu kadar eski olmasina ragmen

Bu arada bu kadar sikayet edip evden neden cikmiyosun diyenlere esim tayinci ve hep tayinimiz çıkar diye düşündük çıkmadık bide 5 yıllık evliyiz bu 3. Evimiz

Yıllıl tefer-tüfe oranının üzerinde zam yapamaz. Kira kontratınızda yazıyor olması lazım. Bunun üzerindeyse itiraz edersiniz, hakkınızı arayın.
Düzenleme: şimdi baktım da tüfe 0.1968miş. Yani 168 lira civarı zam yapması gerekiyor. Aşağı yuvarlamış 150 yapmış. Gayet insaflı gözüküyor.

Son düzenleme:
Merhaba kizlar ben istanbulda oturuyorum..ve evim eski evlerden..ev sahibi pimapen takmak yerine pencereleri ormandan!! Kendi topladiklari agactan yapmislar ve hep perdelerime yagmurlu havada leke geliyor kahverengi,yerlerde parke degil tahta alti bos gıcır gıcır ses cikariyor ,mutfak dolaplarim eski ne bilim eski bir ev iste iki yil once girdik 700 liradan ilk sene burada degillerdi apartmana bakalim falan diye 50 lira zam yapti gecen sene 100 lira bu senede 150 lira istiyor..eski ve rutubetli bir ev icin cok degil mi kizlar..850 den 1000 liraya cikaracak..ve hic bir sekilde evini tamir ettirmiyor bu kadar eski olmasina ragmen

Çok... Saçmalamış. Semti bilmiyorum ama sonuçta ev eski.

Şu krizde İstanbulda 1000 liraya ev bulmak çok zor ..Hele ki semti de iyiyse .
Esenlerde evimiz ama 50 yillik bina sifir eve 1700 bile verilip oturulur..ama ev çok kötü hic bakim yapmiyolar..bizde tasinalim diyoruz ama tasinma masraflari 5 binden asagi degil ve tayin durumumuz oldugu icin cikamiyoruz

Hangi semtte oturuyorsunuz bilmiyorum ama İstanbul’da bu fiyata ev gayet uygun gözüküyor eski ev diye fiyatı uygun herhalde
Buradan çıksanız 1000 tl ye bundan iyisini bulamazsınız..

eski meski bilmem ama istanbul icin süper fiyat.
bende suanda daire almak icin bakiniyorum. Temiz, güzel, yeni evler 2500-3000 arasi kira getiriyor.
yani ev eski vs. diyenler disinden artirip alsinlar bir daire kendilerine.
adamda zamaninda almis. begenmek zorunda degilsiniz- begendiniz bir eve cikma veye satin alma özgürlügünüz var sonucda

kira uygunmuş ama
çok zorluyorsa sizi ev başka bir ev bakın
Mesele kiranin çok olmasi degil. Istanbul icin uygun fiyat ama ev eski bir ev..evine hic bir bakim yapmiyor yapmamiza izin vermiyor pencereleri vernikleyin kapilari boyatin diyor ama kiradan kesmemize izin vermiyor apartmanin girisindeki su saatinin dolabi düşmüş biz. Yapmak zorundayiz demir kapi bozuluyor hep biz yapiyoruz sanki bunlari yapmak bizim zorundaligimiz yapsin her kata bolsun ama kendi yapmiyor kiraciya yaptiriyor

Kira ücreti İstanbul için makul görünüyor. Umarım bir an önce güzel bir yere tayininiz çıkar da taşınmak için bahaneniz olur.

İdare edip oturun madem tayin vs var ,
Esenlerde bile kiralar uçmuş durumda

Bende ev arıyorum çorumda 1000 tl oldu benimde kiram öyle iğrenç evlere 1200 1300 falan istiyorlar ki kapısı bile çelik kapı değil duvarlar dökülmüş piyasa berbat durumda Allah yardımcımız olsun.

Valla nerede oturduğunuzu bilemiyorum ama İstanbul’un geneline göre normal bir fiyat. Daha yeni girmişsiniz. Keşke bu kadar eski bir eve girmeseydiniz. Ayrıca vicdansız kısmına katılmıyorum. Herşey o kadar pahalındı ki. İnsanların eline daha fazla para geçmeden geçinmek mümkün değil.

Mesele kiranin çok olmasi degil. Istanbul icin uygun fiyat ama ev eski bir ev..evine hic bir bakim yapmiyor yapmamiza izin vermiyor pencereleri vernikleyin kapilari boyatin diyor ama kiradan kesmemize izin vermiyor apartmanin girisindeki su saatinin dolabi düşmüş biz. Yapmak zorundayiz demir kapi bozuluyor hep biz yapiyoruz sanki bunlari yapmak bizim zorundaligimiz yapsin her kata bolsun ama kendi yapmiyor kiraciya yaptiriyor
Ev sahibinizin kira arttırma oranı fazla değil ancak evle ilgili diğer masrafları karşılamaması da normal değil ben olsam yaptırmam..

Neticede ev adamın kapısı penceresi o durumda kabul edip girdiğinize göre yapacak bişey yok memnun değilseniz çıkmaktan başka çare yok.

Sizin maaşınıza okadar zam geliyomu ki 150 artıracak. Evine bakım yapsa neyse. Zaten ev eskiymiş 1000 liraya bulabilirsiniz belki.

Back