Kızlar merhaba, ablamın çok tuhaf bir evliliği var, çok mutsuz ama ona nasıl yardımcı olurum hiç bilemiyorum.N olur bana bir akıl verin..
11 senelik evli, 7 yaşında bir oğlu var.Eşini çok severek evlenmişti ama eşi çok değişik bir adam.Ablama karşı çok ilgisiz, asker arkadaşı gibiler yıllardır.Kayınvalidesi de çocuğa bakmak amacı ile geldi bunların yanına yıllar önce, sonra da yerleşti evlerine.
Adam tv izlemeden uyuyamıyorum, seni de rahatsız etmiyim falan bahanesiyle, bebekleri yeni doğduğu zaman başlamış salonda uyumaya.Bu arada kayınvalidesi de tv izlemeden uyuyamıyor, takıntılı manyaklar..Ana oğul bunlar salonda uyuyor, ablam yatakodasında oğluyla uyuyor yıllardır.Ne yaptıysa da eşini kendisi ile uyumaya ikna edemiyor.Hatta özel gecelerde bile, işi bitince kalkıp salona geri geçiyormuş.Bir sarılıp, uyumak bile yok yani..
Ablam garibim çok anlayışlıdır, napalım rahat edemiyor demekki diye idare ediyor yıllardır.Eniştemin ablama bir kere çiçek aldığını, canım karıcım dediğini bile görmedim hiç.Ama ablam o da böyle bir insan, beni seviyor biliyorum diyor.Hatta bana kızıyor..
Neyse ablam böyle de mutlu diyerek fazla üstelemiyordum ki 1 hafta kadar önce şöyle bir olay yaşandı.(Bu arada ablam yıllardır ikinci çocuk yapmak ister, eniştem oralı olmazdı.Şimdi 4-5 aydır ikna olmuştu ve çocuk yapmaya çalışıyorlardı.)
Neyse geçen hafta olan olayı anlatayım.Bunlar ablamın bir iş arkadaşının akşam yemeği davetine gitmişler.Orda tabi bir kaç kadeh içki içilmiş, eğlenilmiş.Gece eve döndüklerinde, yatak odasına oğullarının yanına uzanmış ikiside, bu gece burda böyle yatalım demiş ablam.Eniştem yine başlamış yok benim işim var kalkmam lazım falan, ablam da kolunu tutmuş eniştemin, sıkmış biraz, hafif de acıtarak söylenmiş biraz.
o sırada eniştem bir tane tokat atmış ablama, kolunu acıttı diye.oğulları uyanmış, baba napıyosun diye bağırmış, o sırada ablam yazıklar olsun falan diye sert çıkışınca eniştem de çocukta da travma yarattın, asıl sana yazıklar olsun diye bir tane daha tokat atmış aynı yanağına ablamın..çocuk başlamış cırlamaya, ablam almış çocuğu da çocuğun odasına gitmiş, kilitlemiş kapıyı.o geceyi öyle geçirmişler.
Sabah olmuş çocuk inanamıyor tabi, ablam yine babasıdır diye eniştemi savunmuş.Kolunu çok acıtmıştım babanın, ondan çok sinirlendi falan diye.Çocuk babaya kötü davranmış bir iki gün ama anne savununca affetmiş tabi babayı.Ablam ise çok kötü, psikolojisi çok bozuk.Bize belli etmemeye çalışıyor, alkolün de etkisi var, fazla kaçırmıştı falan diyerek hala eniştemi savunuyor bana karşı ama evde eniştemin yüzüne bakmıyor o günden beri.Eniştem sürekli mesajlar atıyor, hiç böyle bişey olmamış gibi davranmaya çalışıyor.
Ben boşan diyorum.Tamam enişten normalde melek gibi adamdır, sosyal çevresi çok geniştir, herkes çok sever.Hatta ben de çok çok severdim ama bu adamdan artık sana eş olarak hayır gelmez..!!
İsterse zil zurna sarhoş olsun, iserse bunalımın dibinde olsun, bahanesi ne olursa olsun, hem de çocuğunun önünde sana nasıl vurabilir?Sevgi zaten yoktu, saygı da bitmiş, bir de ikinci çocuk yapıcam diyorsun.Bence hemen boşanmalısın diyorum.Beni de kendinden uzaklaştırıyor.Anneme zaten hiç anlattırmadı bu olanları.
Kızlar ablama nasıl yardımcı olucam? Ne olur bir fikir verin..