Herkese merhaba, Güncelleme olarak yazmak istedim. Uzun yıllardır mantar vücudumun bir parçası, doğru tedavi edilmediği içinde sanırım bu illet derimize yerleşiyor ve ara ara atak göstererek şiddetli kaşıntılara ve akıntılara sebebiyet veriyor. Son 4 aydır savaşım devam ediyor.
cecehen 'in de yardımıyla sanırım artık çözümü buldum.
Tabi gitmediğim doktor kullanmadığım ilaç kalmadı. Geçen haftalarda aşırı şiddetlendiğinde doktoruma gittim, 3 günde bir baticon ile temizliyordu, tabi arada regl oluyorsun gidemiyorsun vs. Birinin her gün orayı temizlemesi lazım çok güç. Vaginol duş vermişlerdi, içerisinden 2 adet 100 ml şişe çıkıyor, borik asit, çay ağacı yağı ve aloe vera içeriyor. Tabi yine bir sefer yıkıyorsunuz, aşırı pahalı olduğu için de 2. şişeyi kullanmak için şiddetlendiği günü bekledim. bir kaç gün rahatlamanıza fayda ancak tek seferlik uygulamalar olduğu için geçmiyor, hala orada hala orada.
Çay ağacı yağını da tampona döküp geceleri beklettim içeride, rahatlama sağlıyor kesinlikle ancak tedavi etmiyor.
Nioli yağını çok öneren olmuştu, aynı şekilde kullandım ve çok sancı verdi, kesinlikle önermiyorum. Sadce çamaşırınıza damlatabilirsiniz, ama yine çözüm vermiyor ve çok yakıyor. Çay ağacı güvenli alan.
Son olarak
cecehen 'in önerisiyle ben de borik asit tozu ve şeffaf ilaç kapsülü sipariş ettim. Şuan 4. gündeyim, sabah akşam fitil şeklinde koyuyorum, şiddeti azaldı. Çay ağacı yağını da deri üzerine sürüyorum rahatlama sağlıyor.
En önemlisi ki bu Candida'nın sevmediği şeyleri bulmak. Şekeri azaltın demiyorum, tamamiyle kesmeniz gerekli, çünkü biz yedikçe o coşuyor. En azından 1-2 ay ağzınıza sürmeyin. Karbonhidratı de kestim, makarna yediğim günlerde şiddetlendiğini farkettim çünkü. Buradan başka bir arkadaşın önerisiyle propolis damla aldım. Her gün yoğurduma 10 damla damlatıyorum. Candida propolis'i de sevmezmiş. Probiyotik takviyesine sürekli devam ediyorum.
Daha sonrasında tedavi olduğuna inandığımda vagiflora alıp faydalı bakteri takviyesi yapacağım fitille.
Şuan ümidim var, daha sakinim, günlük hayatıma devam edebiliyorum çok şükür. Umarım hepinize şifa olur. Bakarsınız 2 hafta sonra geçti arkadaşlar diye mesaj bırakırım. Kendinize iyi bakın...