İlköğretim Yorum ve Soruları Yılın son ayları doğanların eğitim hayatları..

ruj22

Guru
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2009
2.877
390
44
Arkadaşlar merhaba;
Konu başlığından da anlaşılacağı gibi çocuğum 10. ay doğumlu ilkokul mu anaokulu tekrarı mı yapsın bilemiyorum, çok araştırdım ilkokula başlamasın diyenler çoğunlukta ama başlatırsak neler yaşarız doğru mu olur yanlış mı ? Tecrübeli anneler fikirlerinizi alabilirmiyim lütfen:)

çocuğun kaç aylık? benim ki 9. ay doğumluydu tam 72 aylıkken başladı bi sorun olmamıştı, ama sınıfın yarısı ondan bi yaş büyüktü, sonradan ay olarak düşürdüler tabii başlama yaşını, bence çocuktan çocuğa değişiyor bu durum, genelde aileler tercih etmiyor bi sene bekletiyor

Merhaba Chess Chess
Çocuğum eylül de 71 aylık olacak, o çok istekli okumak istiyor başarabileceğini söylüyor fakat genelde eğitimciler beklesin diyor ama rehberler ve psikologlar yapar başlasın diyorlar. Kızım çok sosyal ama Sınırlar konusunda biraz problem yaşıyor çok özgür oyuna ve arkadaşlarına çok düşkün söz geçirmek çok zor kendisine

Merhaba Chess Chess
Çocuğum eylül de 71 aylık olacak, o çok istekli okumak istiyor başarabileceğini söylüyor fakat genelde eğitimciler beklesin diyor ama rehberler ve psikologlar yapar başlasın diyorlar. Kızım çok sosyal ama Sınırlar konusunda biraz problem yaşıyor çok özgür oyuna ve arkadaşlarına çok düşkün söz geçirmek çok zor kendisine

canım bütün o yaş grubu öyle, öğretmen önemli işte, öğretmen bunu bilip hoş görülü olmalı, bizim öğretmenimiz öyleydi, ilk sene sınıfta gezmelerine falan pek bişey demezdi, yavaş yavaş disiplin dozunu arttırdı, artık yeni sisteme göre muhtemelen sınıfta ondan küçüklerde olucak, tabii sonuçta içine sinen hangisiyse onu yap tabii, sonradan pişman olmaktansa...

benim çocuğumda okul açıldığında 70 aylık olacak göndermemek için rapor almalı acaba.

Ben anne değilim ama Aralık 26 doğumluyum şu an 22 yaşındayım ilkokul zamanlarımda hep zorluk çekmiştim. Sınıftakiler resmen benden 1 yaş büyüktü. Ve derslerde çok zorlanıyordum arkadaş edinme konusunda da 1. sınıfta felan zorluk yaşadım. Tavsiyem göndermeyiniz.

Arkadaşlar merhaba;
Konu başlığından da anlaşılacağı gibi çocuğum 10. ay doğumlu ilkokul mu anaokulu tekrarı mı yapsın bilemiyorum, çok araştırdım ilkokula başlamasın diyenler çoğunlukta ama başlatırsak neler yaşarız doğru mu olur yanlış mı ? Tecrübeli anneler fikirlerinizi alabilirmiyim lütfen:)
Aslında bu genelleme yapılacak bir konu değil.Tamamen çocuğunuzun gelişimiyle alakalı.O yüzden bence bu konuda en doğru karar anne olarak sizin vereceğiniz karardır.Benim oğlum 70 aylıkken başladı okula,hatta o dönemde 72 ayını doldurmadan almıyorlardı,ben çok ısrar edince öğretmeni motor gelişimiyle alakalı birkaç şey yaptırdı,aldılar okula.Hiçte zorlanmadı.Ama dediğim gibi bu konu çocuktan çocuğa değişir,siz çocuğunuzu herkesten iyi tanırsınız.

evet her çocuğun yapısı gelişimi yeteneği farklıdır bunun bilincindeyim ama mutlaka bunun bir istatistiki sonucu vardır genel bir yargıya varmasak da fikir olabilir tecrübeler:)

X