• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yılbaşı paketlerinde içki yasaklandı!

Yok ben kızımı vermem, damadı da iç güveyi alırım, zaten erken :63:
İş bile yaptırmıyorum Nazlı kızıma:KK59: yemek bilmez, ev işi bilmez, meslek sahibi olsun önce :KK67:

Bizimki okulununbitirdi yemekte yapıyor arada,parada kazanıyor haspam evlenecem dedi dedim kızım etme ne gerek var :KK11::KK11::KK67:

Allah.onca nimet bir.suru.içecek.vermişken.yahu akil.var mantik.var içmesen.ne.olur gerici mi olursun Allahın.bunu yasaklandığını bilmiyor.musun yoksa.kabul.mu etmiyorsun .

Yoksa boyle gövde.gösterisi yapar gibi yazınca modern.mu.oluyorsun

Cidden.merak.sadece burda bana.isteyen.kişiuhalefet edebilir.ama.bu hassas bi konu içkiyi.AKP değil

ALLAH YASAKLIYOR

DAHA DA BENCE SÖYLEYECEK.SOZ.YOK

olur ya illa biri çıkar kimse.karışmasın.o zaman falan vs der.mutlaka.e o halde. Sen de boyle açıkça. Marifetmis.gibi yazarsan sana da yazan.olur

Allah.onca nimet bir.suru.içecek.vermişken.yahu akil.var mantik.var içmesen.ne.olur gerici mi olursun Allahın.bunu yasaklandığını bilmiyor.musun yoksa.kabul.mu etmiyorsun .

Cidden.merak.sadece burda bana.isteyen.kişiuhalefet edebilir.ama.bu hassas bi konu içkiyi.AKP değil

ALLAH YASAKLIYOR

olur ya illa biri çıkar kimse.karışmasın.o zaman falan vs der.mutlaka.e o halde. Sen de boyle açıkça. Marifetmis.gibi yazarsan sana da yazan.olur

İnanmayanlar için neyse de, hem müslümanım diyip hem içtiğini marifetmiş gibi gururla söyleyenleri anlamıyorum..
Tamam hadi içiyorsun ne diye herkese duyuruyorsun?

Aynen telefonda anneciğim diyor,anasınıda mum söktürüyorum :confused::confused::KK70:
image-93bce4570f1cae95a5778368e0f45ea9f95a21f62c0fc99b0ad16a6eab3762e5-V.jpg
untitled.png

ALLAH YASAKLIYOR

Yazım çok klişe bir cevap olacak ama başka da yazacak bir şey aklıma gelmiyor arkadaş .

Takdir edersin ki çok kişili bu platformda , Allaha inanmayan , Allaha inanıp Kurana inanmayan ya da her ikisine de inanıp içki içmek benim günahımdır , bu hesaba kimse karışamaz diyenler var .

Bu açından bakınca yazdıkların havada kalıyor .

Eleştirinin haklı noktası , bunu dinen ele al ya da alma ''zararlı'' görülen alkol ve tütün ürünlerinin alenen teşvikle sunumunu kaldırmanın , Ak Partinin yasakçı zihniyetine bağlamaları .
Ben niyet okuyucusu değilim , Ak Parti belki de bu dinen yasak olan durumu yavaş yavaş sümen altı yapmak için bu yasağı koydu . Ama büyük bir vergi kaynağının alkolden alındığını düşününce de bu da havada kalıyor .

Burada yazılan içerim , ohh miss , şerefine , gel sen de iç kanka mesajlarının , kimseyi daha modern daha çağdaş daha elit yaptığı yok elbette . Tüm bunların bir şeylere inat , sen yasaklarsan ben daha da içerim sefam olsun diye göze sokulması olduğunu düşünüyorum , yanılıyor olabilirim .

Tavsiyem , alkol ve sigara sağlığa zararlıdır . Tüketmeyelim ( kamu spotu:KK52:)

Anlaşamadığımız nokta şu . Sizin ya da siz örneğini de geçelim , X şahsın her gün festival festival dolaşıp varsa alkolde tüketmesi beni bağlamaz. Bağlamamalı da zaten .

Ama bir Belediye bu tür bir etkinlik düzenler , yaş sınırına uymaz ve hatta Antalya da görülmüş örnekleri olduğu gibi bu festivalden bir de ölüm çıkarsa .... Bu siyasi bir oluşum için - (yazıyla ''eksi) dir . Bende zamanında Akaydın'ın düzenlemiş olduğu bu festivali , gerekli gözetimlerim tam sağlanamaması açısından eksik ayrıca gözetimler sağlansa da belediye düzenlemiş olduğu için ''alkollü içecek tüketimine '' teşvik mahiyetinde gereksiz buluyordum .

Şimdi Türel de , Antalya da gençlere yönelik , fikir , sanat , spor barındırmayan etkinlikler düzenlemesin onu da eksik bulurum . Mevzum ne politik , ne dini ... Sadece doğruya teşviğin eksik noktasına eleştiri.

Burda konu ne octoberfest ne antalya belediyesi. Konu türkiyede gidip kafa çevirebileceğimiz, müzik dinleyebilecegimiz hiç bir etkinliğin olmaması.

Octoberfest bir iki kez yapılmıştır, becerilememistir, tutmamıştır. Bize ne?

Benim 30 yaşında erişkin bir insan olarak eğlenme hakkım elimden alınıyor diyorum. Bu ülkede benim gibi düşünen milyonlarca insan var.

Bunun çözümü kaldirmak, yasaklamak değil. 24 yaş sınırını hakkıyla uygularsin, reklam yapamazsın olur biter...

ALLAH YASAKLIYOR

Allah yasaklıyor ama,kavgayıda yasaklıyor,hırsızlığı,kalp kırmamayı... uzar gider.Keşke ince ince uyabilsek

içkiye asla karşı değilim, evlenmeden önce eşimle son kez içtik ve son verdik, kendi kararımızla. alın terimizi harama harcamayalım dedik.
ama gelgelelim yaşadığım yerde alkolsüz 1 tane mekan yok, mahalle kahvesinden, çay bahçesine kadar. ben hoşlanmıyorum alkol satılan yerde oturmaktan,alkole dolaylı yoldanda olsa dahil olmak istemiyorum. ama mecburum ya özgürlüğümü kısıtlayıp dışarı çıkmayacağım, yada alkollü yerde oturacağım.

içkiyi çok severim. içerimde. kimseyede hesap vermem. ailede içerdi. şarabımızıda içeriz yılbaşında. yemeklerin yanındada içiyoruz. rakıda güzeldir. yazmaktanda çekinmem.
Ben de ben de :D
Anacığım içmezdi sigara severdi o:KK49:
Babamla ben de sigara sevmeyiz raki sarap daha cici:KK53:
İki tane de kız kardeşim var biri sağolsun her ikisini de tüketir diğeri ailenin şeref golü hiçbirini tüketmez:D:D

Back