• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yılan neyi sevmez?

mylowes

sen hayırlsnı ver allahım
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2011
94
1
36
Adana
hanımlar bizim yayla evimizin bulunduğu yerin yanı boş soğuk hava deposu onun yine kullanılmayan bahçesi ile yanyana evimiz yani sınır...oradan bizim evimizn arasında 1 duvar bağlıyor, o duvarın soğuk hava yanı aşagıda evimiz duvarın boyundan başlıor...oradan bi siyah 1 m boyunda incee yılan çıkıor orda delik var..tamda kapımızın karşısı oluyor, çıktığı yerdede böğürtlen ekili büyümüş...evin durumunu anlatayım önce dedim...evin arkası boş çalılık arsaydı, orada yuvaları vardı ssanırım oraya şimdi ev yapılacak ve bahçeyi kazdılar, o günden beri uyku uyuyamıyorum...evimizşin o dediğim yerden geliorar...görüyorum sinirim bozuluyor kendime gelemiyorum... 2gün önce babam evin orda bahçe suluordu, bu defea arka yani ev yapılacak arsa temzilendi ya ordan gelmiş..babamda seslenmiş..yani kişelemiş:)), ben görmeyeyeim diye( bende o tarafa geliorum bu arada)..neyse o kişelerken beim olduğum yere doğru gelmiş...benim olduğumu görünce geri dönmüş babama doğru, babamda ben görmeyeyim diye onu kovalıormuş..kaysı atmış üstüne gitsin diye, kayasıyı atmış oda yine bana dönmüş yönünü ve benide karşıda görünce bu y...... havalandı karşımda birden ve biz karşılaştık tabi ben çığlık kıyamet kaçtım...ama onu sıkışınca havalandı...şimdi babam geldiği yere çimentoyla kapattı, su afsunlattık hem içtik hemde döktük geldiği yere...
ertesi gün sabah babam kapıyı açmış yine geldiği yerde görmüş... su afsunlatıp döktüğümüz yerde ne gezioo bu yaratık!!!..gelmemesi lazım..beni korkutuyor...bu hayvanlar kindar olur
acaba kendini sıkıştırğıdımıız mı sandı?afsunlu suyu nasıl deldi hala anlamadım??, çok korkuyorum uyuyamıyorum..şimdi bize kindarmı oldu acaba?..bugün kükürt yaktık döktük geldiği yere..gelmez inşallah , bir başka kişliye su afsunlattık yine bu etki eder inşallah...
sizin bildiğiniz bir yöntem varmı??neyi sevmezler nasıl böir yöntem yapalım şaşırdık

canım allah yardımcınız olsun...bende nefret ederim çok korkarım yılandan...biraz önce babama sordum yılan neyi sevmez diye babam kirpiyi sevmez dedi...kirpi bulmanız mümkünse bikaçtane yuvasının olduğu yere koysanız belki kirpiden çekinip gider yada alacaksınız bi tüfek vurup kurtulacaksınız...umarım tez zamanda kurtulursunuz...canım suyla falan gitmez inanma bu tür şeylere....

yok canım ben araştırdım afsunlu suyu bulduğum yazı aynen böyle...

kükürt sarı toz kükürt,tuz yada tuzlu su serp sağa sola,efsunlanmış su deyimi halk arasında yaygındır araştır.Yuvalarını tesbit et yuva ağızlarına tuzak kur.Yılanlar genelde tarla faresi ve ekinlere zarar veren gögsüz dedikleri toprağı eşerek derin delikler açan hayvanların yolunu izlerler.Yani yılanlar toprak içinde kendileri hazır delikler eşemezler.Bu bakımdan faydası olur diye sana önerim tarım ilacı satılan yerlerden teminedebilirsen tablet şeklinde bu tip zararlılara karşı ölümcül etkili ilaçlar var. Her deliğin içine bir tablet koyuyorsun deliği ilacın üstüne gelmeyecek şekilde bir taşla kapat ve su veriyorsun.Suyu gören ilaç korkunç bir koku ile delik içinde gaz şeklinde yayılıyor.Delikler kapalı olduğu için ilaç içerde bayagı etkili oluyor.Yalnız ekolojik denge biraz hırpalanabilir.Ayrıca yılan sokmalarında ne yapılacağını biliyorsundur umarım.Sokulan yerin biraz üst tarafı sıkıca bağlanıyor ve soktuğu yerden kan akıtılmak suretiyle ağzınızda çürük diş yoksa emip tükürüyorsun ve paniklemeden hemen en yakın dispanser sağlık ocağı veya hastaneye gidiyorsun.Çevre sağlık kuruluşlarında yılan serumu yoksa araştır önceden sen bir tane temin et ilgili yere ver.ucuz bildiğim kadarı ile her hangi bir durumda sağlık ocağında olsun ne olur ne olmaz.Sıcak yaz aylarında özellikle öğle sıcağında yılanlar kızgın olurlar aman dikkat et.Selamlar

canım allah yardımcınız olsun...bende nefret ederim çok korkarım yılandan...biraz önce babama sordum yılan neyi sevmez diye babam kirpiyi sevmez dedi...kirpi bulmanız mümkünse bikaçtane yuvasının olduğu yere koysanız belki kirpiden çekinip gider yada alacaksınız bi tüfek vurup kurtulacaksınız...umarım tez zamanda kurtulursunuz...canım suyla falan gitmez inanma bu tür şeylere....

cnm siyah yılanı vuramayız ki..çünkü siyah yılanlar eşlli olur..eşini vurusan öbürü senin ölene kadar peşini bırakmaz dar eder sana heryeri.. şu saat olmuş ışık açık yatamıyorum deli olcam:((gözümü kapatınca karşım agelio sanki:((..
su efsunlatmak şu oluyor yılan ve akrepler için yasinin son suresi bildiğim kadarıyla onu yaşlı kuran bilen teyzelere su alıp üstüne okutuyorsun, gelmemesi için etrafa sadece 1 açıklık bırakarak serpiyorusn o 1 açıklıta o su serpilen yere geçemediği için yada dışarı çıkamadığı için 1 açıklık bırakıorsun ki çıkıp gitsin..yani glmez derler..bağı bahçeli yerlerde olanlar bilir..ama bu efsunlu suyu döktüğümüz yere çıkması beni çok korkuttu..böyle kuran okuyan neneleriniz varsa onlar bilir...:((

canım kedı besleyın ıkı uctane gelemez benım evımde bahcelı oldugundna bu tarz yerlerde cok olur kapıda muhakk kedı vardır beslerım butun herkez besler kedı fare yılan gıbı bocekler gelmez hem

cnm kirpi okadar çokki burada sokakta akşamları mutlaka çıkar biyerlerden ggörürüz...kedide çok ama biz beslemioruz ama çoktur gezerler bölee..hatta onun bulunduğu bahçede bile çok gezer..ama yakalamıo heraldeki..cin gibi görüozz:((( acaba çokmu günah işledim birinin günahınımı aldım bilmiyorumki..zift diyorlar naftalin diyorlar, kükürt aldık ama onunda yanmayanı diyorlar....off ne yapsakki..

canım yılanlar kükürt kokusunu sevmezlermiş..valla şimdi senin için baktım araştırdım genelde kükürtün kokusunu sevmediği yazılmış.bide yılanlar bildiğim kadarıyla kuşları sevmezler.. büyük kuşlar yılanları yer çünkü.. :36:

canım benim zift ve naftalini bende okudum bi deneyin isterseniz kokusunu sevmezmiş ve gidermiş...tarım ilacı satılan yerlerde kötü koku yayan onları kaçıran ilaçlar varmış birde onu deneyin derim ben...kurt köpeğindende korkarlarmış bi köpek bağlayın isterseniz kapınıza bahçeye...tez zamanda kurtulursunuz inşallah çok zor bi durum...birde tuzu sevmezlermiş derilerini yakarmış tuz istersen tuz dökün bolca deliğin olduğu yere....

ya Allah yardımcınız olsun en korktugum ve bakmaktan bıle tıksındıgım hayvandır adını bıle yazmak ıstemem .
Ama ne kadar cok hurafelere takılıyorsunuz öyle ..
Yok efsunlu su yok eşli olunca kin bağlar falan filan ..
Ya tamamm hoş bir hayvan değil ama sizden de buyuk değil , alırsın eline tufek öldürürsün..
Bu kadar hurafelere inanmayın lutfen ..

ya Allah yardımcınız olsun en korktugum ve bakmaktan bıle tıksındıgım hayvandır adını bıle yazmak ıstemem .
Ama ne kadar cok hurafelere takılıyorsunuz öyle ..
Yok efsunlu su yok eşli olunca kin bağlar falan filan ..
Ya tamamm hoş bir hayvan değil ama sizden de buyuk değil , alırsın eline tufek öldürürsün..
Bu kadar hurafelere inanmayın lutfen ..

hurafe değil bunlar canım..kuran bilen birine su afsunlamayı sor sana anlatır..yer ggök dua üzerine demişler..siyah y..eş konusunuda yine köyde yaşayan yaşlılara sor onlar anlatırlar, bugerçektir yani...
bilmiorum, yayladan çıkp eve gitmek istiorum, şehrin kıymetini billinnn..çünkü ben çok ii anladım:(((( yarın zift naftalin alcamm kükürt bugün aldık..yarın halamaa döktürürürüm..allah kimseyele karşılaştırmaısn çok soğk bişee..

ay çok tedirgin olurum bende
..
canım sana tavsiyem günde 7 kez mutlaka Ayetel kürsi oku mümkünse sabah 7 akşam 7 tane okuyun..zira Ayetel kürsi okuyanı Allah melekleriyle sabaha kadar koruması altında tutar sabh okursan akşama kadar..Ayetel kürsinin fazileti ve Allah ın izniyle koruması o kadar çok ki... aklına geldikçe oku ailen de okusun derim..inşallah size bir zarar veremicekler..ne olursa olsun her işinde okumanı tavsiye ederim..

Son düzenleme:
En iğrendiğim lafına bile dayanamadığım hayvan

ama bence de hurafelere inanmayın bi kere hayvanlarda mantık yok ki tutsun size kin beslesin hayvanı sıkıştırırsan tabi de saldırır nerdesin bilmiyorum ama doğu güneydoğu gibi bir yerdeysen zehirli de olabilir gelmesini istemediğiniz yere kadar kükürtle çevreleyin evi bahçeyi kesin çözüm bi şirket çağırın ilaçlasınlar yılan için bile ilaçları var

Yılan Resmi Görünce veya İsmini Okuyunca Bir Yerden;
Tüm Tüylerim Diken Diken Oluyor, Sanki Bacağımda...

Acayip Kaşınıyorum Şu An..

Valla Hurafemi Dersiniz Ne Dersiniz Bilemem Ama, Ben Kim Ne Tavsiye Ederse Hepsini Yaparım..
Yani Onun Gitmesi Yok Olması İçin, Herşeyi Yaparım...

Hatta Sabaha Kadar Yasin Bile Okurum..

Allah Yardımcın Olsun Arkadaşım..

Küçükken evimiz bahceliydi, damda yatıyoduk sabah uyandımızda evin kapısında parçalanmış, başı ezilmiş bi yılan gördüm. kurt köpegımiz onu öldürmüştü

Yılan Resmi Görünce veya İsmini Okuyunca Bir Yerden;
Tüm Tüylerim Diken Diken Oluyor, Sanki Bacağımda...

Acayip Kaşınıyorum Şu An..

Valla Hurafemi Dersiniz Ne Dersiniz Bilemem Ama, Ben Kim Ne Tavsiye Ederse Hepsini Yaparım..
Yani Onun Gitmesi Yok Olması İçin, Herşeyi Yaparım...

Hatta Sabaha Kadar Yasin Bile Okurum..

Allah Yardımcın Olsun Arkadaşım..
sana katılıyorum canım....eğer zor duruma düştüysem her yolu denerim kim ne derse eksiksiz yaparım sonuçta bi umut doğuruyor söylenenler....canım benim ateş falan yaksanız ateştende korkar yaklaşamaz kaçar ...

Allahın gariban yılanınıda hurafelere,büyüye,dine bağlamışsınız ya diyecek söz bulamıyorum artık.
Lütfen konuyu tartışmaya,dini içeriğe çevirmeden önerilerinz varsa paylaşalım.

Dediğiniz gibi yılan sarı kükürt ve tuzlu suyu sevmezmiş.Ayrıca yılan sokması ilede ilgili bilgi edinmenizi tavsiye ederim.Sokulan yerin üst tarafı sıkıca bağlanıyor,soktuğu yerden kan akıtılmak suretiyle ağzınızda çürük dişi yoksa emip tükürüyorsun ve en yakın sağlık kuruluşuna gidiyorsun

Back