Merhaba arkadaşlar .Doğum yaptım. Annem bir ay kalıp gitti .On beş gündürde kaynanam yanımda. Kendisi söylemek istediği şeyleri yüze söylemeyip laf çakma yoluna giden ağzı laf dolu bir insan. Dün de çocuk banyo yaptı. Daha kırk günlük Ben de hasta olmasin diye kapıyı hafif kapattım .Bu da kahvaltıda" hele buna bak buna çocuk ter içinde kalmış bir de kapıları kapatıyor ,çocuğu hasta edecek "dedi .Tabi her zaman ki ses tonuyla beni dövecek gibi suratını büzerek ağzını yaya yaya .Ben dolmuştum zaten artık dayanamadım. Benim çocuğum kimse benim kadar düşünemez anne dedim .Basladı lafları sıralamaya susmak bilmiyor . Eşim akşam eve gelince de boyuna laf çakıyor . Kuduruyorum sinirden .Öyle şeyler söylüyor ki donup kalıyorum bir cevap veremiyorum .Eşime aglayarak anlattım o işteyken telefonla aradim .Eşim annesine aşırı düşkün. Onla ilgili olumsuz bişey duymaya tahammül edemez. Direkt susturur sen yanlış anlamışsındır der .Ilk defa oda ağladığım için sanırım "benim annem hırçın sinirlidir o öyle geçmişte yaşadıklarından dolayı herkese öyle "dedi .Herkese öyle değil onu da biliyorum . Ama eşim ilk defa annesiyle ilgili söylediğim biseyi kabul etti .Bu konu basit gibi gelebilir. Ama kadın sürekli böyle. Hırçın hırçın dövecekmiş gibi konuşuyor laf çakıyor . Ben de dayanamıyorum çünkü ben bir saygısızlık yapmıyorum ona .Kendisi kaynanasından dayak yemişte bilmem ne bir sürü saçma laf. Özür dilememi bekliyor ama rüyasında görür. Böyle kaynanası olupta hakkından gelebilen var mı ?Açık açık konuşamam benimle böyle konuşma diye .Eşim annesi konusunda hassas ,kadın da üslubunun bozuk olduğunu kabul etmiyor zaten .O bana laf çaktığında anında lafı yapıştırmak istyrm. Bunu nasıl yapabilirim