Yani doktor olarak tabi ki biraz moral bozucu olabiliyoruz bazen, burda amaç yersiz yüksek beklentiye sokmamak hastayı...ama benim dediklerim de doğru...KML öyle karaciğere falan metaztaz yapmaz..ilaç tedavisiyle kür sağlanınca yani kemik iliğiniz tamamen temizlenince uygun donörden Kemik iliği nakli yapılır..sonra tam şifa...herşey unutulur hayata devam...çok var böyle...bu hastalıkta sorun bozuk kan hücrelerine bağlı, kanama , enfeksiyon, kilo kayıpları, ateş...bunlarda olabilir...yani yapman gereken zor ama ,bu oldu, bununla nasıl başa çıkarım....anahtar nokta bu...moral, moral, moral, motivasyon....iyi şeyler düşün, kötüyü at kafandan...geleceğe ait hayallerinden asla vazgeçme...bu arada devlet tüm tedaviyi ödüyor maddi yönden sıkıntıya girmessin...iyi düşün....iyi olsun...Icime ferah bi.su serptiniz, benim tereddut ettigim sey zaten hastaligimi ogrendikten sonr a doktorumdan olumlu seyler duymamis olmamdi.peki tedavi sureci nasil isliyor ilac tedavisi meslegime devam edebilecek miyim ya da metastaz riskim nedir ?
Yani doktor olarak tabi ki biraz moral bozucu olabiliyoruz bazen, burda amaç yersiz yüksek beklentiye sokmamak hastayı...ama benim dediklerim de doğru...KML öyle karaciğere falan metaztaz yapmaz..ilaç tedavisiyle kür sağlanınca yani kemik iliğiniz tamamen temizlenince uygun donörden Kemik iliği nakli yapılır..sonra tam şifa...herşey unutulur hayata devam...çok var böyle...bu hastalıkta sorun bozuk kan hücrelerine bağlı, kanama , enfeksiyon, kilo kayıpları, ateş...bunlarda olabilir...yani yapman gereken zor ama ,bu oldu, bununla nasıl başa çıkarım....anahtar nokta bu...moral, moral, moral, motivasyon....iyi şeyler düşün, kötüyü at kafandan...geleceğe ait hayallerinden asla vazgeçme...bu arada devlet tüm tedaviyi ödüyor maddi yönden sıkıntıya girmessin...iyi düşün....iyi olsun...
ne güzel bak yeni evlenmişsin
eşin yanında olacak
hiç kendini üzme
tedavisi var
muhtemelen de başında yakalamışsınızdır
düğününü düşün
ah vah ederek olmaz güçlü olmak zorundasın
sen kendini bırakırsan kimse toparlayamaz
derdinin dermanı var Allah korusun ya çaresiz bir hastalık olsaydı (annemdeki gibi) o yüzden aklından kötüyü çıkar sevgili daisy
Bak sana çok ilginç bir olay analatayım....birgün genç bir gebe yatırdık bebek 20 haftayı geçmişti...anneye akut lösemi tanısı koyduk...kadıncağız kendi derdine düştü, bebeği bırakın beni kurtarın diye yalvarıyor...biz ise ikisinide kurtarmak için uğraşıyoruz...bebek hareketli sağlıklı....neyse tüm riski aldık, aile bebeğin kaybını göze aldı, anneye kemoterapi verdik ama hiç yanıt yok, hücreler sıfırlandı...ikinci kür yine yanıt yok...ama bebek kıpır kıpır, kadın doğumcular ve biz şaşkınız...daha yüksek doz vermemiz gerekiyor ve bebek 30 haftayı geçti...Kan hücreleri nerdeyse sıfırlanmış halde, konsey kararı ile bebek sezeryanla alındı, biraz küvezde kaldı, sapasağlam...rabbimin mucizesi...kadının eltiside bebek emziriyormuş, bebeği yengeye gönderdik emzirdi, anneyye tedavi verdik , iyileşti, kemik iliği nakli oldu...birgün geldi bizi ziyarete tosuncuk kocaman olmuş nasıl gülüyor...bazıları bizi ruhsuz ve merhametsiz sanıyor ama o gün o bebeği kucağıma alıp ağlamıştım, annesiyle birlikte.... O kadını kurtaran hayata bağlılığı oldu...umarım sanada moral olur...
Cok saolum insallah yakin zamanlardir bu zamanlarRabbim sifa versin. Direncli olun. Psikolojinizi iyi tutmaya calisin. Caresi var arkadasim. Esine, ailene, hayata sıkıca tutunun. Rabbim yaninda olsun. İnşallah bigun iyilestiginizi de yazarsiniz....
Çok çok geçmiş olsun , Allah en yakın zamanda sağlığına kavuşmanı nasip etsin , moralini yüksek tut pes etme , Allah'ın izniyle atlatırsınArkadaslar ben 3 haftalik evliyim.es durumundan yararlanabilmem amaciyla nikah yaptik.dugunumuzu eylule dusunuyoruz.her sey bu son donemde gelisti...
Son aylarda kendimi cok halsiz ve yorgun hissediyordum bununla birlikte gece terlemesi vs. Bunlari sicaklara bagladim ve uzerinde durmadim.gectigimiz ay devamli ates yukselmesi yasadim.son iki haftada bayilmalar dahi yasadim... deri alti kanamalarimda varmis yer yer ben farketmemisim.nikahtan sonra doktora gittim hemengerekli incelemelerin yapilmasi gerektigini losemi olabilecegimi soyledi.gerekli tahliller yapildi.dun kemik iligi biyopsi sonucunu aldik.losemi teshisi konuldu.yıkıldim doktorun konusmasini dinleyemedim bile konusamadim , hayatim gozlerimin onunden film seridi gibi gecti denir ya öyle oldu.ailemin tek kiziyim tek cocugum onlari dusundum yeni evliligimi, ogrencilerimi , hayallerimi... yapi olarak cok guclu bir insan degilim. Altindan kalkmak istiyorum herseyin.dualarinizi eksik etmeyin.pazartesi gunu doktorla randevumuz var.kendini topla gel ne yapacagimizi konusalim dedi.dualariniza ihtiyacim var olumlu seyler duymaya...
Çok geçmiş olsun. Sanırım genç olmanız büyük avantaj. Sağlık sektöründen bir eşiniz var ,maddi olarak üstesinden gelebilecek durumdasın, gerisi sizin moraline kalıyor. Rabbim ne yazdıysa o olacak hepimiz için ama unutmayın iyileşmeyecek hastalık yok. Allah şifa versin.
Önceki kilo kayıplarını düşününce hassas olduğunu anladım. Aslında kendini üzmektense eğer imkanın varsa bir psikolog ile de görüşebilirsin ama iyi bir uzman olmalı. Ben olsam bol bol dua ederdim, bana iyi geliyor. Sıkılınca izlediğim dini yayınlar var. Mutlaka senin de kendini rahatlatma yöntemlerin vardır. İlk kabullenme süresi biraz sıkıntılı olmalı. Sakın umutsuz olma. Acil bir durum yok dedi bak doktor üye. Bu bir uzun süreç ve senin morale ihtiyacın var sakın hemen kendini tüketme. Her şey düzelince buradan anlatırsın, belki kitap yazarsın. :)Rabbim ol desin olur. Sacma sapan seylere taktim kafayi .sanki bana biseyler olacak gibi .aklimdan cikmiyor dunden beri .insallah atlatirim kafayi yicem yoksa