- 5 Kasım 2017
- 23
- 22
- 3
- Konu Sahibi Luna Lovegood
-
yani bir kadının yalnız yaşaması için uygun olan bir muhit olması gerektiğinden, o kısımlarda da masraf daha da artıyor haliyle.Seçeceğin muhite bağlı canım. Bir de ilk zamanlar ev eşyası alınacak falan filan baya masraf olur.
en kötü ev arkadaşı bulurum diyorum, bu sefer de: "ama ev arkadaşıyla yapamazsın, öğrencilik gibi değil" diyorlar, bir de buradan yıkılıyorum. Ne yapıyım şimdi yani. kahrolsun hayat şartları.Luna Lovegood benim de en büyük hayalim bu. Umarım bir yolunu bulur, gerçekleştirirsiniz...
ay dedim ya zaten doğmamış çocuk misali ama cidden öyle umutsuz konuştular ki dedim ben bu evde çürüyeceğim o zaman. Bir sürü insan nasıl yaşıyor diye düşünüyorum sonra. bir umut ışığı bulurum diye açtım konuyu cidden.Arabam yok,tekerlek alıyorum minvalinde bir konu olmuş.
Allah daha büyük hayal kırıklılıkları yaşatmasın inşallah,2000 az olur diye düşünüyorum.
Güvenlikli bi site olmalı,kirası 1000 lira olursa güvenlik aidatlar 200 250 civarı,kışın yakacak merkezi sistem olursa 500 civarı. Faturalar,mutfak,ulaşım,giyim.
Ucu ucuna karın tokluğuna yaşamaktansa ailenizle devam etmeniz daha makul.
Çok büyük bir dert değil ama bana gerçekten dert oldu. Kendimi bildim bileli yalnız yaşama hayalim var, üniversite okuyorum şu an ailemin yanındayım ve doğma büyüme Istanbul'dayım. Doğmamış çocuğa don biçmek gibi bir konu farkındayım ama cidden dert oldu.
Istanbul'da yalnız yaşayanlar aylık harcamanız ne kadar oluyor ortalama? 2000 2500 gibi bir rakam yetmez mi sizce? Kime söylesem dalgaya alır gibi cevap veriyor ve hayalini kurmaya bile korkar oldum ben. Yaşadığım çevre gerçekten berbat ve şu an içinde katlanılsa da ileride yaşanacak gibi değil. Umut dolu cevaplarınızı bekliyorum açıkçası ama yine de gerçekleri yavaş vurursanız yüzüme sevinirim.Teşekkürler şimdiden
Niye ki, evlenmeyecek misiniz er ya da geç?ay dedim ya zaten doğmamış çocuk misali ama cidden öyle umutsuz konuştular ki dedim ben bu evde çürüyeceğim o zaman. Bir sürü insan nasıl yaşıyor diye düşünüyorum sonra. bir umut ışığı bulurum diye açtım konuyu cidden.
umarım 2018 size hayallerinizle birlikte gelir o zamanBen de bunun planlamasini yapiyorum 2018 icin. 1+1 kucucuk bir evde yasamak ve bunun sorumlulugunu almak istiyorum artik. Kendi duzenimin olacak olmasi heyecan verici gercekten ama aileyi ikna etmek ugrastiracak gibi gorunuyor. Onlar beni anlamiyor, ben de onlari anlamiyorum. Evlenip bir duzen kurmami istiyorlar ama duzen icin niye evlenmeyi bekleyeyim ki?
Aylik olarak da duzgun bir muhitte 2000-2500 TL masrafi olur diye dusunuyorum 1+1 kiralik bir evin.
umarım 2018 size hayallerinizle birlikte gelir o zaman
evlenmek bambaşka bir durum, yalnız yaşamak kendi düzeninin olması, sadece senin olması bambaşka bir duygu. ve bence evlenmeden önce herkes bir dönem yalnız yaşamalı, özellikle erkekler. açıkçası belirli bir yaşın üzerinde insanların aileleriyle yaşamalarını çok normal görmüyorum ben. hele de durumları varken.
sadece ev için 2000 2500 diyorsunuz sanırım? ek yeme içme gezme masrafları olmadan...
belli olmaz ki bu işler, belki hiç evlenmem, ona bel bağlamak istemiyorum açıkçası. hem o başka o başka.Niye ki, evlenmeyecek misiniz er ya da geç?
Bu arada ne kadar kazanacağınız da meslek gurubunuza göre değişir, anca bu kadar mı gelirim olur diyorsunuz?
25 li yaşlardan sonra ev arkadaşına katlanmak daha zor, ona ben de katılıyorum. Çok kafa, saygılı, gerçekten uyumlu olduğunuz bir dostunuz olması gerekir.
çok teşekkür ederim profesör :)Konuyla alakalı fikrim yok umarım hayalleriniz gerçekleşir, nickinizi sevdiğimi söylemeye geldim :)
Benim durumum daha facia. Tutucular. Evlen git kafasındalar. Onlar böyle yaptıkça daha da tiksiniyorum evlilikten. Ama yapıcam. Özgürlük biletimi bir erkekle evlenmek zorunda kalmadan kendim alıcam. Size de kolaylıklar diliyorum. İnşallah bir çıkar bulursunuz.en kötü ev arkadaşı bulurum diyorum, bu sefer de: "ama ev arkadaşıyla yapamazsın, öğrencilik gibi değil" diyorlar, bir de buradan yıkılıyorum. Ne yapıyım şimdi yani. kahrolsun hayat şartları.
bilmez miyim ben de o kıytırık sayılabilecek muhitlerden birinde yaşıyorum, daha merkezi sayılan yerlere gitmek için de otobüslerde yaşanılan çile cabası. yani en az 3 4 kazanmak lazım sanırım. üniversiteyi başka ilde yazmadığıma üzülüyorum açıkçası.üniversite öğrencisiyim ve 2 kişilik öğrenci evinde yaşayan bir arkadaşım market alışverişi, faturalar, kira vs her şey dahil ev masrafının kişi başı 900 tl olduğunu söylemişti. yanılmıyorsam bunun yaklaşık 500-600 tlsi kiraydı.
size de düz hesap yapsak yalnız başına bir eve çıkmak 1800 tlden daha az tutar.
ama güvenlikli bir ev isterseniz kirası tabi ki yüksek olur. burda çok kötü bir muhitte kıytırık 2+1ler 1200den aşağı değil çünkü.
aynı pişmanlık bende de var, aileyle aynı şehirde okul yazan aklıma küfrediyorum her gün.bilmez miyim ben de o kıytırık sayılabilecek muhitlerden birinde yaşıyorum, daha merkezi sayılan yerlere gitmek için de otobüslerde yaşanılan çile cabası. yani en az 3 4 kazanmak lazım sanırım. üniversiteyi başka ilde yazmadığıma üzülüyorum açıkçası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?