Yıkılan hayaller

O paraya çoluk çocuklu aileler geçiniyor sen tek başına neden gecinmeyesin.he ama lüks yaşamak gibi bir merakını varsa İstanbul'da 5 -6bin bile yetmez.

İstanbul'da yaşıyorum.
5.500 tl'yi zor yetiriyorum.
Ama benim gelirime göre giderim var. Ne kadar para gerekiyor sorusunun ucu çok açık bu yüzden. Asgari ücreti yetirenler de var.

Ama kararınızı destekliyorum. Evlenmeden mutlaka yalnız yaşamalısınız. Çok şey katıyor insana. Yalnız yaşamayan insanları ciddiye alamamaya başladım ben.

Hayallerinden vaz gecme. 2500e çok rahat geçinebilirsin tek başına. 1 oda bile olsa yeter. Ufak ve gerçekçi hayallerle başla
vazgeçmek istemiyorum ama çok gözümü korkuttular. güvenilir bir yerde 1+0 bile olsa başarmış sayılırım. her istanbul'da yaşayan milyonlar kazanmıyor ya sonuçta

Merhaba konunuza cevap yazmak icin üye oldum sadece :) ben de aynı hayali yıllar boyu kurdum. Ailemle aynı şehirde üniversiteyi okumuştum. Ve hep tek yasayacağım gunu bekledim (imkansız gibi gözükse de) mezun oldum ve ümidim olmamasına rağmen baska bir şehirde bir is buldum. Maceraya atıldım ve tek basıma su an yaşadığım yere geldim. Maaşım 3.500 ev kiram ve aidat 1000₺. Sitede yasiyorum. Ve fazla fazla yetiyor. İstanbul'da oldugumu düşünürsem 2000-2500₺ yeterdi ama ucu ucuna. Bence hayallerinizden vazgeçmeyin. Tek yasamak gerçekten harika bir sey. Kafanız rahat olur ve bu paha biçilemez bir duygu :) tek sorun evi ilk basta kurarken ve faturaları üzerinize alırken biraz para gerekiyordu, borç bulabilirseniz tamamdır. Adınıza fatura gelmesi bile insanın gözune hoş geliyor :)) hayallerinizden vazgeçmeyin..

ya ama siz harikasınız çok teşekkür ederim Istanbul dışında yaşamak daha ucuz her açıdan ama Istanbul bambaşkaa. Hayallerinizden vazgeçmeyip gerçekleştirmenize çok sevindim. umarım bir gün ben de sizin gibi gururla yazabilirim :)

Biliyorum İstanbul bambaşka. Zaten ordan geldim buraya :) (doğma buyume istanbulluyum) 2500 İstanbul'da yeter, baska şeylerden azıcık kıssanız.. Umarım siz de gerçekleştirirsiniz

Istanbulda yasam zor,guvenilir degil,egerki evden ayrilma dusunceniz varsa ki suan universite okuyormussunuz okul bittikten sonra kucuk bir ilde yasayabilirsin8z ama bence bu hayalinizi bir kac sene ertelemenizde sizin icin daha iyi gibi...

Istanbulda yasam zor,guvenilir degil,egerki evden ayrilma dusunceniz varsa ki suan universite okuyormussunuz okul bittikten sonra kucuk bir ilde yasayabilirsin8z ama bence bu hayalinizi bir kac sene ertelemenizde sizin icin daha iyi gibi...
ya bence küçük yerler daha güvensiz, hele Türkiye genelini düşündüğümüzde ama Izmir olabilir, gerçi orasının da kira olarak buradan aşağı kalır yanı yokmuş duyduğuma göre.

İstanbul’u bilmem ama Bursa da pek de kaliteli bir hayat yaşayabileceğini söyleyemem o meblağ ile... iyi muhitlerde minnacık 2+1 lerin kirası 1000 den başlıyor. Evin olsa yada kirayı biri karşılayacak olsa bir ihtimal ama kira da bu 2500 içinde ise tek yaşayacağına ailenle yaşa yada küçük şehire git 3+1 200 m2 eve 400 lira kira verip paşa paşa yaşa

Büyük şehirde iyi muhitte en büyük kalem direk konuta gidiyor....

yalnız yaşamak istiyorsan elit bir yerde oturmalisin oranın da masraflarını az çok tahmin ediyor olman lazım.

elit olmayan yerlerde yalnız yasatmiyorlar görüyorsun haberleri canım. Allah korusun.

Üniversite okurken evde yalnız yaşamış biri olarak söylüyorum herşey hayallerdeki gibi olmuyor.
Aidat, elektrik, su masraflar hiç bitmiyor. Güvenlikli site aidatı 250-300 tlden aşağı değil.
Bi zaman sonra evde yalnız olmaktan sıkılmaya başlıyosun. Her zamanda arkadaşların olmuyor.
Gerekli gereksiz bir sürü insan evinde kalmak istiyor.
Bi meslek sahibi olduğunda istanbul dışında bi şehirde bu hayalini daha rahat gerçekleştirebilirsin.

Neden güvenlikli site demiş herkes ısrarla anlamadım. Araban ve/veya çocuğun yoksa sitede yaşamanın hiçbir manası yok. Aksine bir kat daha sıkıştırmak için daralttıkları basık tavanlı bir dairede yaşayıp sırf siteden çıkmak için bile bir ton yol yürümek gerekiyor. Tüm site çocuk kaynadığı için asla sakin sessiz bir anın olmuyor, bir de üstüne aidat ödüyorsun. Sırf araç kapısını kontrol eden birileri var diye güvende olmuyorsun üstelik.

Ben kadıköyde mahalle arası bir apartman dairesinde tek yaşadım öğrenciliğimin bir kısmında. Oldukça güvenliydi. En azından komşuluk vardı, sokak 7/24 işlekti. Yine tek kalma durumum olsa yine ulaşımı rahat, mahalle içi biryer tercih ederim.

Soruya gelince 2500 ile istanbulda tek yaşanır. Daha azıyla aile geçindiren bile vardır ama 2500 kazanıp aile evinde oturmaya göre düşme olur tabiki standartlarda. Ama yapılmayacak birşey değil öncesinde eşyalar kapora falan filan için bir 10.000 biriktirirseniz, çok zorlanmadan bir düzen kurabilirsiniz.

Kesinlikle katılıyorum site içinden ev ne ya. Ben de 10 sene tek yaşadım Kadıköy ara sokakları iyidir. Tek yaşamak süperdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…