- 3 Kasım 2017
- 583
- 865
- 18
- 31
- Konu Sahibi Luna Lovegood
Ev arkadaşıyla yola çıkma eşyalı kiralık tut uygun fiyatlarda bulabilirsin
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
değil mi ama, bambaşka tecrübeymiş başka ilde okumak, zamanla anladım. herkes şikayetçi ama yurt hayatını bile deneyimleyemeyeceğiz mesela.aynı pişmanlık bende de var, aileyle aynı şehirde okul yazan aklıma küfrediyorum her gün.
Çok büyük bir dert değil belki ama bana ciddi ciddi dert oldu. Kendimi bildim bileli yalnız yaşama hayalim var sorunum bununla ilgili, üniversite okuyorum şu an ailemin yanındayım ve doğma büyüme Istanbul'dayım. Doğmamış çocuğa don biçmek gibi bir konu farkındayım ama cidden dertlendim.
Istanbul'da yalnız yaşayanlar aylık harcamanız ne kadar oluyor ortalama? 2000 2500 gibi bir rakam yetmez mi sizce? Kime söylesem dalgaya alır gibi cevap veriyor ve hayalini kurmaya bile korkar oldum ben. Yaşadığım çevre gerçekten berbat ve şu an içinde katlanılsa da ileride yaşanacak gibi değil. Umut dolu cevaplarınızı bekliyorum açıkçası ama yine de gerçekleri yavaş vurursanız yüzüme sevinirim.Teşekkürler şimdiden
vazgeçmek istemiyorum ama çok gözümü korkuttular. güvenilir bir yerde 1+0 bile olsa başarmış sayılırım. her istanbul'da yaşayan milyonlar kazanmıyor ya sonuçtaHayallerinden vaz gecme. 2500e çok rahat geçinebilirsin tek başına. 1 oda bile olsa yeter. Ufak ve gerçekçi hayallerle başla
erasmus yap :) benim planım o.değil mi ama, bambaşka tecrübeymiş başka ilde okumak, zamanla anladım. herkes şikayetçi ama yurt hayatını bile deneyimleyemeyeceğiz mesela.
ortalamam yetmiyor ya ingilizceyle bile kurtaramıyorum. belki yükseltmeyi başarırsam biraz hibesiz anca. ama umarım siz yapabilirsiniz. bir arkadaşım şu an erasmus yapıyor ve şehrin merkezinde 500 euro kira veriyor. tl'ye çevirmeyince gerçekten uygunerasmus yap :) benim planım o.
ya ama siz harikasınız çok teşekkür ederimMerhaba konunuza cevap yazmak icin üye oldum sadece :) ben de aynı hayali yıllar boyu kurdum. Ailemle aynı şehirde üniversiteyi okumuştum. Ve hep tek yasayacağım gunu bekledim (imkansız gibi gözükse de) mezun oldum ve ümidim olmamasına rağmen baska bir şehirde bir is buldum. Maceraya atıldım ve tek basıma su an yaşadığım yere geldim. Maaşım 3.500 ev kiram ve aidat 1000₺. Sitede yasiyorum. Ve fazla fazla yetiyor. İstanbul'da oldugumu düşünürsem 2000-2500₺ yeterdi ama ucu ucuna. Bence hayallerinizden vazgeçmeyin. Tek yasamak gerçekten harika bir sey. Kafanız rahat olur ve bu paha biçilemez bir duygu :) tek sorun evi ilk basta kurarken ve faturaları üzerinize alırken biraz para gerekiyordu, borç bulabilirseniz tamamdır. Adınıza fatura gelmesi bile insanın gözune hoş geliyor :)) hayallerinizden vazgeçmeyin..
ya ama siz harikasınız çok teşekkür ederimIstanbul dışında yaşamak daha ucuz her açıdan ama Istanbul bambaşkaa. Hayallerinizden vazgeçmeyip gerçekleştirmenize çok sevindim. umarım bir gün ben de sizin gibi gururla yazabilirim :)
bir gün ben de 2000 lira kira vereceğim inat ettimBen sadece 2000 tl kira veriyorum, sen dusun gerisini:)
ya bence küçük yerler daha güvensiz, hele Türkiye genelini düşündüğümüzde ama Izmir olabilir, gerçi orasının da kira olarak buradan aşağı kalır yanı yokmuş duyduğuma göre.Istanbulda yasam zor,guvenilir degil,egerki evden ayrilma dusunceniz varsa ki suan universite okuyormussunuz okul bittikten sonra kucuk bir ilde yasayabilirsin8z ama bence bu hayalinizi bir kac sene ertelemenizde sizin icin daha iyi gibi...
Kesinlikle katılıyorum site içinden ev ne ya. Ben de 10 sene tek yaşadım Kadıköy ara sokakları iyidir. Tek yaşamak süperdir.Neden güvenlikli site demiş herkes ısrarla anlamadım. Araban ve/veya çocuğun yoksa sitede yaşamanın hiçbir manası yok. Aksine bir kat daha sıkıştırmak için daralttıkları basık tavanlı bir dairede yaşayıp sırf siteden çıkmak için bile bir ton yol yürümek gerekiyor. Tüm site çocuk kaynadığı için asla sakin sessiz bir anın olmuyor, bir de üstüne aidat ödüyorsun. Sırf araç kapısını kontrol eden birileri var diye güvende olmuyorsun üstelik.
Ben kadıköyde mahalle arası bir apartman dairesinde tek yaşadım öğrenciliğimin bir kısmında. Oldukça güvenliydi. En azından komşuluk vardı, sokak 7/24 işlekti. Yine tek kalma durumum olsa yine ulaşımı rahat, mahalle içi biryer tercih ederim.
Soruya gelince 2500 ile istanbulda tek yaşanır. Daha azıyla aile geçindiren bile vardır ama 2500 kazanıp aile evinde oturmaya göre düşme olur tabiki standartlarda. Ama yapılmayacak birşey değil öncesinde eşyalar kapora falan filan için bir 10.000 biriktirirseniz, çok zorlanmadan bir düzen kurabilirsiniz.