• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yıkandıktan günler sonrasında bile mis gibi kokan çamaşırlar

Maalesef hangi yumuşatıcıyı kullanırsanız kullanın koku kalmayacaktır, yani sorun yüksek ihtimal yumuşatıcınızda değil. Genelde bu sorunu yaşanlar ilk olarak problemi yumuşatıcı kokusunda ararlar fakat sorun, makinenin suyu alış vanasının çok açık olmasından dolayıdır. Vana ne çok açık ne de çok kısık olmamalı. Sorun şu; vanadan gelen su ne kadar tayzikli olursa yumuşatıcı kısmı su dolar ve yumuşatıcınız koyduğunuz deterjanla birlikte akar, fakat su vanadan yavaş bir şekilde gelirse yumuşatıcı haznesine dolmaz ve sadece deterjanı alır. Bence çamaşır makinenizin vanasını kısmayı deneyin derim. Tabii ki size yumoşun lilyum kokusunu da önermeden geçemeyeceğim :)

kızlar merhaba başlıktada gördüğünüz gibi benim sorum yıkandıktan günler sonra bile güzel kokan çamaşırların nasıl olduğu.çamaşırlarımı neyle yıkarsam yıkayayım kuruttuktan sonra asla deterjan ve yumuşatıcı kokusu kalmıyo aslında kuruttuktan hemen sonra toplayıp kaldırıyorum ama güzel kokan deterjanların hiçbirinin kokusu kalmıyo siz ne kullanıyosunuz acaba öneriniz olur mu?
Selam çamaşır makinesinin genel temizligini 6 ayda bir yapman gerekiyor.Ben abc matik kullanıyorum vernel gül konsantre de yumuşatıcı kullanıyorum arada gelen misafirlerin kıyafetlerini yikadigimda çok güzel koktuğunu eve gittiklerinde valizin içinde hiç kötü kokmadini vs dediler.Bunlari deneyebilirsin

Ayrıca lastik arasını kontrol edip silerek ve genelde sağ alt köşede olan ufak bir alan var orada bazen farkında olmadan biriken şeyleri görebilirsin

Ben beyazlara toz deterjan kullanıyodum, onun için de sıvı mı kullanıyosunuz peki? Genelde toz öneriyolar beyazlar için
Hiç alakası yok bence toz ya da sıvı olmasının. Ben bazen toz da kullanıyorum ama beyaz şişeli bir sıvı deterjanı da var o beyazlarda baya iyi, kirleri çıkarıyor. Tabii bekletmeden de yıkamak lazım. Beklettikçe yerleşiyor lekeler.

ben son olarak abcyi denicem bugün alıcam marketten buraya yazarım yine takip edersiniz:)
Valla bende arıyorum o müthiş kalıcı kokulu deterjanı 😂 sıvı toz ne kullandıysam bende çok memnun kalmadım kullandıklarımdan birkaç saat kalıyor sadece kokusu

kızlar merhaba başlıktada gördüğünüz gibi benim sorum yıkandıktan günler sonra bile güzel kokan çamaşırların nasıl olduğu.çamaşırlarımı neyle yıkarsam yıkayayım kuruttuktan sonra asla deterjan ve yumuşatıcı kokusu kalmıyo aslında kuruttuktan hemen sonra toplayıp kaldırıyorum ama güzel kokan deterjanların hiçbirinin kokusu kalmıyo siz ne kullanıyosunuz acaba öneriniz olur mu?
Merhabalar
Merhaba, biz deterjan olarak omo toz ve yumşatıcı olarakta yumoş doku koruyucu yada bebekler için hassas olanını tercıh edıyoruz.çok güzel kokuyor çamaşırlar.Ayrıca isterseniz yumoşun spreylerı var onlardanda kullanabilirsiniz.

çiçek kokusuna bayılıyorum ya zaten lavanta falan almıştım bende hep orkideli olana ve diğer dediğinize bakıcam marketten çok teşekkür ederim
Kırmızı renk olan tutkulu dahlia diye geçiyor canım çiçek kokusu seviyorsan al mutlaka daha önce zarif orkide de kullanmıştım oda baya iyiydi ama son zamanlarda hep tutkulu dahlia olanı alıyorum

Merhaba bende Abc nin parfumia yumuşatıcısını kullanıyorum yıkayıp kaldırıp daha sonra serdiğinde bile çok güzel kokuyor tek sıkıntı büyük bulamıyorum şişeler hep küçük özellikle pembesi çok güzel 🥰

Ben deterjanlar çok koku bırakıyorsa , çok kimyasaldır diye düşünüyorum.
Dolaplarınıza lavanta kesesi, Gül esansı veya sevdiğiniz başka bir çiçeğin yağı damlatılmış mendiller gibi daha doğal şeyler kullanılması taraftarıyım . Tabi siz bilirsiniz .

Ama hersey cok guzel kokmak zorunda değil ki kizlar.relaks....cok istiyorsaniz yjne de havlu koydugunuh dolaba 1 beyaz sabun koyun.miss gibi olur iste.😇cok kokulu seyler bana hep cok kimyasalli gibi geliyor😒

Kimyasal sanayi parfumleri kolay kolay kokusunu kaybetmez bence hala kokuyor camasirlar ama sizin burnunuz kokuya duyarsizlasiyor.yine de daha yogun bir koku icin yumusatici ile islatilmis ve sıkılmış islak mendilleri camasirlarinizin arasina koyabilirsiniz

Kimyasal sanayi parfumleri kolay kolay kokusunu kaybetmez bence hala kokuyor camasirlar ama sizin burnunuz kokuya duyarsizlasiyor.yine de daha yogun bir koku icin yumusatici ile islatilmis ve sıkılmış islak mendilleri camasirlarinizin arasina koyabilirsiniz
ya da dove sabunun salatalik kokulusunu parcalara bölüp ufak keselerle camasir aralarina koyabilirsiniz efsane kokuyor.

Neden bu kadar takıldıniz ki koku alt tarafı illa dolabı açınca yumuşatıcı kokusu mu vurmalı yüzümüze?
Hepsi kimyasal sonuçta. Yıkayın parfümeri kokmak zorunda değiller diye düşünüyorum

Ben bebegimin giysileri icin sabun tozu almistim . Bitti attim sonra hangi markaydi birdaha denk gelmedim. 4 5 ay sonra bile nasıl güzel kokuyordu. Sonra bir cok marka aldim onu bulamadim.

ben genelde beyazlar ıcın toz ,renklıler ıcın sıvı deterjan kullanıyorum. yumuşatıcı da yumoş koyu mavi ve sarı ikiside harika kokuyor kıyafetlerı yıkıyorum utuluyorum dolapta bıle uzun sure kokuyor.
abc de güzel aynı şekilde..

Ben de tam aksi
Kesinlikle kokulu deterjanları sevmem
En az kokusu olanı tercih ederim ve yumuşatıcı hic kullanmam.

Bu arada teyzem yumuşatıcıyı 2. Suyu mu
3.Suyu mu ne deniyorsa artık o anda koyardı . Yani yıkamanın bitmesine yakın.
O sekilde baya yoğun koku oluyor. Sağlıklı mi? Tamamen kimyasal !

Giysi dolabı kokulari var bunun için. Küçük paket halinde çamaşırların arasına koyuyorsunuz.

Back