• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yıkandıktan günler sonrasında bile mis gibi kokan çamaşırlar

yumuşatıcı hiç kullanmıyorum onun yerine çamaşır sodası kullanıyorum
Renkliler için perwoll sıvı mor ambalaj çiçek cazibesini kullanıyorum
Beyazlar için omo active fresh
Ayrıca çamaşırlarım güneş görmez penceresi açık boş odada kurutuyorum
Çarşaf nevresim vs onları katlayarak kurutuyorum ütü istemiyor sonradan

Merhaba . Eşime iş arkadaşları çamaşırlarını hangi deterjan ve yumuşaticiyla yikadigini sormuslardi ☺️ bizim kıyafetlerimiz niye böyle güzel kokmuyor demislerdi☺️
Açıkçası ben pahali markaların mesela yumoşun kalıcı kokusu olmadığını düşünüyorum. Kullandım bir çoğunu. Yıkadıktan sonra koku sıfır. Ama bimin bilinmedik ucuz markası bulut (pembe kaplı olanı kullanıyorum ben) şahane kokuyor. Buram buram mis gibi . (Bu aralar peros sarı paketi de kullanıyorum o da güzel) deterjan olarak da Bingo kullanıyorum hep . 😊

kızlar merhaba başlıktada gördüğünüz gibi benim sorum yıkandıktan günler sonra bile güzel kokan çamaşırların nasıl olduğu.çamaşırlarımı neyle yıkarsam yıkayayım kuruttuktan sonra asla deterjan ve yumuşatıcı kokusu kalmıyo aslında kuruttuktan hemen sonra toplayıp kaldırıyorum ama güzel kokan deterjanların hiçbirinin kokusu kalmıyo siz ne kullanıyosunuz acaba öneriniz olur mu?
Onun tel bir puf noktasi var. Ne kullandiginizin onemi yok. Sadece makina yikamayi bitirdigi anda asin kurusun. Biraz beklerse bile koku olmuyir

Aynı sorun bende de var. Yumos kullanıyorum vanilya kokulu.yogun diye aldım ama çamaşırı ipten alırken kokuyor. Sonrasında yok. Üstelik dolapta bir süre sonra giyilmiş gibi tuhaf bir koku olmaya başlıyor çamaşırlarda. Makinemi düzenli olarak temizliyorum, ayda bir en sıcak modda boş calistiriyorum vs ama yine aynı yine aynı. Anlayamadım gitti....

kızlar merhaba başlıktada gördüğünüz gibi benim sorum yıkandıktan günler sonra bile güzel kokan çamaşırların nasıl olduğu.çamaşırlarımı neyle yıkarsam yıkayayım kuruttuktan sonra asla deterjan ve yumuşatıcı kokusu kalmıyo aslında kuruttuktan hemen sonra toplayıp kaldırıyorum ama güzel kokan deterjanların hiçbirinin kokusu kalmıyo siz ne kullanıyosunuz acaba öneriniz olur mu?
Kesinlikle yumoş mavi Yi öneriyorum konsantre olan. Elinizi sürttüğünüz an kıpırdadığınız an bile koku yayıyor. Yıllardır severek kullanıyorum

Ben çiçek yağlarını alıp şişeye su ile koyup gardropun içine sıkıyorum.Yada dalinin yumuşatıcısını çok az su ile karıştırıp asılı gardroptaki elbiselere filan sıkıp kapatıyorum.Çok uzun süre güzel kokuyor.
Birde yumoşun yumusatıcısını yine az su ile karıştırıp(Fıs fıs şişesinden rahat aksın diye)Haftada 1 2 defa halı ve perdelere sıkıyorum.
Bir komşumdan gormuştüm evi hep mis kokuyordu. Bende 5 6 yıldır böyle yapıyorum.
Belki çokta doğru bişey değildir ama ev elbiseler filan hep güzel kokuyor

Az at çamaşırlarını canım bide

çamaşır makinenizin temizliğine de önem vermeniz gerek deterjan gözünü sık temizleyin bir de makineyi temizlemek için makine temizleyicisi kullan 2-3 ayda bir

Yumoş mavi diyorum susuyorum. Bütün markaları renkleri denedim bir yıldır yumoş mavideyim.

Deterjan ariel dağ esintisi. Yumuşatıcı viking veya abc. 1 sene sonra bile kullanmak için çıkardığım pike takımımda hala kokusu vardı abc yumuşatıcısının. Viking in konsentresini yeni keşfettim oda abc ye yakın.
Diğer mevzuda çamaşır makinanızı 1-2 ay da 1 kere 90 derecede içerisine bulaşık makinası tableti atarak boş çalıştırın. Makinanım kirli suyunu düzenli olarak boşaltın. Lastik içerisini temiz tutun. Bunlar da kokuyu etkileyen faktörler:)

Lütfen bunu yapmayın. İyi durulanmadığı için kalıyor o koku. Bir süre sonra kaşıntı başlar, alerji başlar daha da önemlisi kanserojen madde cildimize nüfus ediyor.
Doğal yumuşatıcı kullaniyorum o nedenle kaşıntı vs yapmıyor. Ama genel yumusaticilar için bu soylediginiz doğru evet.

Yani inanin esimle tartisiyoruz is yerinde ona camasir ilaci kokuyorsun diyorlarmis vernel kokusu gidiyor is arkadaslarina yumosun lilium unu kullaniuorm isin sirri makine durulamaya gecince dokeceksiniz verneli makineden makineye değişir tabi ama genelde son 16 20dakika arasi ilac cekmecesini acip

Yani inanin esimle tartisiyoruz is yerinde ona camasir ilaci kokuyorsun diyorlarmis vernel kokusu gidiyor is arkadaslarina yumosun lilium unu kullaniuorm isin sirri makine durulamaya gecince dokeceksiniz verneli makineden makineye değişir tabi ama genelde son 16 20dakika arasi ilac cekmecesini acip
Evet kesinlikle bende öyle yapıyorum.yymusatıcıyı makineyi çalıştırırken koyarsam ilk su alımında yumuşatıcı gozunede su gıdıyor ve yumuşatıcı da deterjan ı alırken akıp gidiyor.makineniz su aldıktan sonra deterjan çekmecesini açıp kontrol edin.tabi her makina aynı değildir belki ama buyuk ihtimal sizin de yymusatıcınız akıp gidiyordur.

Canım makinenin içinin güzel kokması lazım ilk önce makinenin içini boş çalıştir makinenin gözüne yarım çay bardağı sirke bırakıp içini boş çalıştır yanlış sürekli yapma makinenin yıpranır ayda bir veya 2 3 ayda bir yapabilirsin sonra yumusaticiyida dolunaya kadar doldur ben öyle yapıyorum hangi marka alırsam aliyim güzel kokar

Yumoş lilyum çok az sprey şişesine dök üstüne su doldur çalkala kuruyan kıyafetlere sık öyle katla ya da as en iyi yöntem bu ☺️

Yumoş mavi konsantre mavi al.Sanirim Lilyum olan yeniden yikanana kadar mis gibi kokuyor.

Vallahi o deterjanlarin hepsi kanserojen alerjen ve çevreye zararli 20li yaslarimin basinda camasrlarimin ustune yumos sprey bile sikardim simdii ise kokmamasi icin elimden geleni yapiyorum yumusaticiyi bir damla mumkunse bitkisel temiz icerikli kullaniyorum bence bunkonuda herkesin bilinclenmesi gerekiyor kimyasallar hasta ediyor hem dunyayi hem bizi net!

Back