YGS sonuçları açıklandı , sonuçlarınız nasıl ?

şimdi cahilce bi soru soruyorum aydınlatmanız dileğiyle
bu sınav sonuçlarına okul puanları dahil mi
mezun olmayanalrın puanları belli olmadığı için dahil değildir diye düşünüyorum ama ben geçen sen girdim sınava ilk öğrendiğimde nasılsa sonrada öyleydi puan bi değişim olmadı o yüzden kafam karıştı
türk dili edebiyatı 2.sınıfım da bi de açıktan bi bölüm istiyorum o açıdan soruyorum cevap lütfen

şimdi cahilce bi soru soruyorum aydınlatmanız dileğiyle
bu sınav sonuçlarına okul puanları dahil mi
mezun olmayanalrın puanları belli olmadığı için dahil değildir diye düşünüyorum ama ben geçen sen girdim sınava ilk öğrendiğimde nasılsa sonrada öyleydi puan bi değişim olmadı o yüzden kafam karıştı
türk dili edebiyatı 2.sınıfım da bi de açıktan bi bölüm istiyorum o açıdan soruyorum cevap lütfen

bu puanlar ham puan yani okul puanı dahil değil.

kızlar bende ygs2 432 aldım. sıralamam 13 binlerde aslında üni öğrencisiydim tıp için bıraktım
2. sınavda tıp olmazsa da beslenme ve diyetetik ya fizyoterapistlik yazmayı düşünüyorum.

bu puanlar ham puan yani okul puanı dahil değil.

kızlar bende ygs2 432 aldım. sıralamam 13 binlerde aslında üni öğrencisiydim tıp için bıraktım
2. sınavda tıp olmazsa da beslenme ve diyetetik ya fizyoterapistlik yazmayı düşünüyorum.

hayırlısı canımişh.istediğin gibi olur hersey..kızlar benim diploma notum bayağ yüksek .2002de mezun oldum...okuldan gelen puanımı nasıl hesaplıcam yeni sisteme göre.. yada hesaplayacağım bi proğ. vs. var mı?tercih listelerinde ki bölümlerin taban puanları okul puanımiz eklenmemiş hali dimi?:26:

hayırlısı canımişh.istediğin gibi olur hersey..kızlar benim diploma notum bayağ yüksek .2002de mezun oldum...okuldan gelen puanımı nasıl hesaplıcam yeni sisteme göre.. yada hesaplayacağım bi proğ. vs. var mı?tercih listelerinde ki bölümlerin taban puanları okul puanımiz eklenmemiş hali dimi?:26:

bende eski sistem mezunuyum malesef tam olarak hesaplanmıyor. nette bi kaç tane formül var ama okul başarısıda etkili artık yani bu sene senin okulundan mezun olanların başarısı o yüzden tam hesaplayamazsın. tercih listelerindeki puanlar okul puanı eklenmiş hali.

bende eski sistem mezunuyum malesef tam olarak hesaplanmıyor. nette bi kaç tane formül var ama okul başarısıda etkili artık yani bu sene senin okulundan mezun olanların başarısı o yüzden tam hesaplayamazsın. tercih listelerindeki puanlar okul puanı eklenmiş hali.

ee nasıl bilcez kesin puanımızı biz ozaman:26::37:ösymnin sonuç sayfasındaki puanlarda eklenmemiş sonuç olarak..biz nasıl tercih yapcaz:40:

lys ye girdiğinde ekli puanlarda açıklanıyor. ygsden tercih yapacaksan bilmiyorum onu. ösymyi arayıp sorabilirsin.

ee nasıl bilcez kesin puanımızı biz ozaman:26::37:ösymnin sonuç sayfasındaki puanlarda eklenmemiş sonuç olarak..biz nasıl tercih yapcaz:40:

LYS den sonra her iki puan türünde de hem ham olarak hem de eklemeli olarak puanlarımız açıklanıyor
daha sonra tercih döneminde hem lys hem ygs den tercihleri aynı anda yapıyoruz

arkadaşlar blen birisi lütfen acil cevap yazsın ona göre bankaya para yatırcam ..ben tm çıkışlıyım lyslerde hangi sınavlara giricem lys1 ve lys 3 gircem diebiliyorum ama kafama takılan şu sözel bölümle ortak alanda tercih yaparsam lys 4 e de girmeme gerek var mı yooksa lys 3 coğrafyayı kapsıyo gerek yokmu.. ozman atıyorum bildiğim kadarıyla coğrafya ögretmenliği edb. ve türkçe öğretmenliği ortak bölüm bu bölümleri hangi puan türümle tercih etcem sonuçta bana gelcek olan puanlar tm1-2-3 olcak ts 1 ts2 gelmicek kiii delirmek üzeereyim lütfen bilen biri bişi söylesin lys 4 gircem mi gir micemmi?? :43:

arkadaşlar blen birisi lütfen acil cevap yazsın ona göre bankaya para yatırcam ..ben tm çıkışlıyım lyslerde hangi sınavlara giricem lys1 ve lys 3 gircem diebiliyorum ama kafama takılan şu sözel bölümle ortak alanda tercih yaparsam lys 4 e de girmeme gerek var mı yooksa lys 3 coğrafyayı kapsıyo gerek yokmu.. ozman atıyorum bildiğim kadarıyla coğrafya ögretmenliği edb. ve türkçe öğretmenliği ortak bölüm bu bölümleri hangi puan türümle tercih etcem sonuçta bana gelcek olan puanlar tm1-2-3 olcak ts 1 ts2 gelmicek kiii delirmek üzeereyim lütfen bilen biri bişi söylesin lys 4 gircem mi gir micemmi?? :43:

sözel bölümlerden tercih yapmak için lys4'e de girmelisin canım, ortak alan olması, katsayı farkı olmaması demek, iki puan türüylede girebilmek demek değil. ama bu sene mezun olmuyosan zaten katsayı farkı yok senin için. sakin ol lütfen :71:

sözel bölümlerden tercih yapmak için lys4'e de girmelisin canım, ortak alan olması, katsayı farkı olmaması demek, iki puan türüylede girebilmek demek değil. ama bu sene mezun olmuyosan zaten katsayı farkı yok senin için. sakin ol lütfen :71:

canım benim sakinim sadece sisteme yabancıyım... :45:llys başvurularıda cuma son olduğu için acil cevap istedim. tesk.ederim...:kkk:

Aresya istersen adalet meslek yüksekokulu yazıp (ygs3 'ten ) 2 yıl okuduktan sonra dgs ye girersin (dgs 2010 'na bakarsan çok kolay olduğunu göreceksin ki sen zaten tm çıkışlısın :34: ) . sonra da 3. sınıftan hukuğa devam edersin, gayet de ekonomik olur :16: .

bu arada ben ygs 3'ten 400 aldım (okul puanım dahil) . Rabbime şükürler olsun ki adalet myo yazabiliyorum. :69:

YGS 1 ; 245
YGS 2 ; 233
YGS 3 ; 354
YGS 4 ; 346
YGS 5 ; 330 Esas puanım
YGS 6 ; 290

benm puanlarda böyle kızlar :S Sınav çıkısında ağlıcaktım nerdeyse mat1 i çok kasmıslardı. Ben eşit ağırlıgım. Gecen senelerde cok kolay cıkmıs diye zor sorularla dogru düzgün ugrasmadım bile hatamın cezasını cektim. ::S

bu arada ben ygs 3'ten 400 aldım (okul puanım dahil) . Rabbime şükürler olsun ki adalet myo yazabiliyorum. :69:

benim ygs 3 puanım 360,082
ve ygs 3 sıralamam 84116 adalet bölümünü bende düşünüyorum puanları nasıl acaba benimki yeter mi?
geçen yıl kaçla kapatmış bir bilginiz var mı?
ya da şunu da sorayım en iyisi dgs ile hukuka geçebilme şansı çok az diyorlar benim kuzenim 2 yıllık adalet okumuş şimdi sgk da müdür illa ki biryerlerde görev yapıyorsunuz ama hukuka geçme olasılığı düşük diyorlar onu merak ediyorum
bir bilginiz var mı?
not: bu puan ve sıralam ham puanım

Son düzenleme:
ADALET MESLEK Y.O 2010 taban puanları

ANKARA ÜNİVERSİTESİ Hukuk Fakültesi Adalet Meslek Yüksekokulu 407.522
ANKARA ÜNİVERSİTESİ Hukuk Fakültesi Adalet Meslek Yüksekokulu (Uzaktan Eğitim) 354.506
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR) Hukuk Fakültesi Adalet Meslek Yüksekokulu 386.925
ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksekokulu Adalet 380.486
ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksekokulu Adalet (İÖ) 369.406
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Hukuk Fakültesi Adalet Meslek Yüksekokulu 390.412
İstanbul ÜNİVERSİTESİ Hukuk Fakültesi Adalet Meslek Yüksekokulu (Uzaktan Eğitim) 352.358
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA) Hukuk Fakültesi Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet 385.819
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA) Hukuk Fakültesi Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet (İÖ) 372.453
Zirve üniversitesi 307540
Zirve üniversitesi 381156 (tam burslu)
Zirve üniversitesi 325028 (%50 burslu)

ilgilenenler için.ben yorumları görünce vazgeçtim.zaten tek hayalim öğretmen olmak
hukukta nerden çıktıysa :D

Aresya istersen adalet meslek yüksekokulu yazıp (ygs3 'ten ) 2 yıl okuduktan sonra dgs ye girersin (dgs 2010 'na bakarsan çok kolay olduğunu göreceksin ki sen zaten tm çıkışlısın :34: ) . sonra da 3. sınıftan hukuğa devam edersin, gayet de ekonomik olur :16: .

canım benim verdiğin fikir için tesk. ederim..:16:bakalım lys puanları da gelsin yazcaz biyerleri... ben izmir dışına çıkamam evliyim oyüzden mecburen devlt.üniversiteleri olmassa vakıf ünv. tercih yapcam..hangi bölüm olursa...aslında tabiki öne çıkan bazı bölümler var ama olmassa da oturup tercih listelerini didk didik etmeyi düşünüyrum...bide ben orat öğretim başarı puanımı da bilmiyorum :37:bakalım hepimiz için hayırlısı :3:benim eşim dokuz eylül hukuk mezunu adalettten hukuğa gecmek zor die biliyorum ama tabi denenebilir...şansınız bilginiz bol olsun kızlar...:10:

evet zor ama birikimli bir öğrenci için zor olmayacaktır. dgs 2010 sorularına bakıp karar verin diyorum , hayırlısı :16:

dgs'nin soruları zor değil arkadaslar hatta baya kolay diyebilirim ama, aday çok, kontenjan inanılmaz az, sorular kolay bilenle bilmeyen ayrılmıyor malesef
bu yüzden kazanmak çok zor, bence iki kere düşünmelisiniz

evet ben de bi iki araştırma yapınca gördüm ki kontenjanı çok az
eğer sadece memur olmak istiyorsanız adalet iyi bir seçim olabilir
ki okuyup boşta kalan hiç olmadı çevremde
ama hukuka geçiş için bence iyi bir seçim olmaz oturup bir sene daha hazırlanıp normal hukuka gidin daha iyi

Back
X