YGS sonuçları açıklandı , sonuçlarınız nasıl ?

_ilkay_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2007
277
4
118
33
İçel Mersin
Evet kızlar YGS uzun bir süreden sonra ( geçen yıla göre ) açıklandı.
Çok sancılı geçen bu dönemi bir şekilde atlattık.
İptal edilir mi edilmez mi diye beklerken hiç ummadığımız bir anda sonuçlar açıklandı.

ben eşit ağırlığım ve ygs 5 puanım 346 geldi.okul puanıyla birlikte iyi bir puan gelir gibi.
istediğim bölüm de OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ
üniversitelerin puanı düşerse diye umutla bekliyorum.

Sizlerin puanları nasıl, istediğiniz ve beklediğiniz gibi mi ?
yoksa hayal kırıklığı mı yaşadınız ?

canım ben de ygs 4 veya ygs 5ten gireceğim ama istanbuldan olması gerekiyor evliyim ygs4 352 ygs5 363 okul öncesi olur mu sence istanbuldaki ben en son yedi yıl önce girdim dersaneye de gitmedim o yüzden sistemi ve puanları pek bilmiyorum.senin de inş rabbim gönlüne göre verir

ben lys ye girmeyeceğim yetenek sınavlarına hazırlanıyorum 300 puan almışım çok şükür
çok iyi benim için dersaneye gitmemiştim çizim yaptığım için derslere pek ağırlık verememiştim ama yine de iyi geldi

kızlar benim lisans diplomam var evlilik çocuk falan derken çalışmak kısmet olmadı.kendimi denemek için bu yıl giriim dedim...eşim avukat vakıf üniversetelerinden birinde hukuk düşünüyorum olursa olmazsa belki uzaktan eğitim verenlerden de olabilir bilmiyorum ben 2002 de girdiğim için sisteme puanlara falan çok yabancıyım...açıkcası çok da çalışarak girdiğim söylenemez...sonuçlarıma baktım bi kaç puan türü var ygs 1 ygs 2.... falan die lysye girebilcekmişim..aklımı karıştırran neden okadar çok puan türü var...tercih yaparken puan türünün etkisi nasıl...karman çorman yapmışlarbilgisi olan varsa yazsın lütfen...hepinimiz için hayyırlısı! sevgiler!!!!

canım ygs 1-2 sayısal 3-4 sözel 5-6 eşit ağırlık (tm) oluyor. hukuk için 5-6ya bakıcaksın aslında senin için ygs 5 önemli olan. ygs 5 ve 6 arasındaki fark ne dersen sonuçta ikiside tm ama birisi daha sayısal ağırlıklı oda ygs 6.
YGS-5 puanı: Türkçe (Yüzde 37), Temel Matematik (Yüzde 33), Sosyal Bilimler (Yüzde 20), Fen Bilimleri (Yüzde 10)
-YGS-6 puanı: Temel Matematik (Yüzde 37), Türkçe (Yüzde 33), Fen Bilimleri (Yüzde 20), Sosyal Bilimler (Yüzde 10).
ve lys1-3e giriceksin. internette aratırsan eğer lys1 lys3 konuları diye konuları bulabilirsin. lysdede tm2 puanın önemli olan.
yani genel olarak yüzdeler şu şekilde oluyor.
türkçe %14 temel matematik %14 sosyal %7 fen %5 matematik %22 geometri %8 türk dili ve edebiyatı %22coğrafya-1 %8 etkiliyor.
ygsnin %40ı lysyi etkiler yani son puan hesaplanırken ygs%40+ lys%60 olarak hesaplanıyor. birde okul puanı var tabiki. ayrıca mesela sayısal mezunusun kendi alanından tercih yaparsan yerleştirme puanın 0.15 ile çarpılarak hesaplanır tmden yada sözelden tercih yaparsan 0.12 ile çarpılarak hesaplanır. umarım yardımcı olabilmişimdir aklına takılan varsa sor tatlım.

Son düzenleme:

okul öncesi olur mu senin? benim de ygs5 353 ben de son tercihlerimden biri okul öncesi düşünüyorum ilk tercihlerim sayısal olucak çünkü asıl branşım sayısal ama çocukları çok çok fazla sevdiğim için sonlara yazarım ama olmaz diyolar bana

canım ben tm mezunuyum..puan türlerine baktığım da ygs 3-4 daha yüksejk sona ygs 5 gelio..sözel ortak bölümlerden de tercih yapabilirim dimi?bide baktım uzaktan eğitim veren güzel üniversiteler var..lisans proğramlarında edebiyat fakülteler de var hep edb. istemiştir benim bi yanım bunun için de lysye gircem dimi?sorumlu olduğum dersler sadece sözel mi olcak ozaman mat da çözcem mi ortak alandan secersem...sağol canım cevap için...

Geçen sene yapılan değişiklikle sayısal çıkışlı bir aday hukuk veya coğrafya öğretmenliğine gidebilir.Yine aynı şekilde sözelci bir aday tıp,mühendislik,matematik vs. yazabilir.Yani olmaz diye bir kural kalmadı artık.Ama "puanın yetmez ,kazanamazsın " anlamında "olmaz" demişlerse onu bilemem :)

puanın yetmez diye dediler geçen sene 440larda almış en az

bende 11 yıl aradan sonra ilk defa girdim.sonuçlara az önce baktım.beklediğim gibi.kpss de yerleşmem olursa aöf düşünüyorum.olmazsa örgün eğitim tarih bölümü.kısmet artık.
YGS-3:335,473
YGS-4:343,357
YGS-5:300,211

canım geçen yıl 410-420 ile kapatan yerler var benim okul puanımla 410 a falan denk geliyor
okul öncesi gelirmi bilemiyorum ama benim 3. girişim bu sene
geçen yıl sadece okul öncesi olsun diye tercih bile yapmadım
siz dersaneye bile gitmeden çok iyi puan almışsınız
okul puanınız kaç gelir bilemiyorum ama gelme ihtimali olabilir
tabi burada sıralamada çok önemli
benim 112 bin ham,ama eklemeli olarak daha iyi olur diye düşünüyorum
artık hayırlısı diyip beklemekten başka çarem yok

branşınız sayısalsa tercih yaparken okul öncesi için diyorum
puanınız kırılabilir tabi yanlış bilmiyorsam
yukarıda da dediğim gibi sıralama ve okul puanı daha önemli
şimdi dönem sonunda üniversitelerin puanlarının açıklanmasını beklemekten başka bir çaremiz yok

rehberlik öğretmenim okul öncesi işletme gibi bölümlerde puan düşmüyor dedi sıralamam 98bin çok isterm okul öncesi

kızlar okul öncesi için ikinci sınava girmem gerekiyor mu? ygs5 puanım 363 bu arada girersem hangi derslerden çözmem gerekiyor.ne kadar çözmeliyim.kaç puan almam gerekiyor lütfen bilen varsa yazsın yedi yıl aradan sonra girdim desaneye de gitmedim bir bilgim yok o yüzden

ortak bölümlerden tercih yaparsanda bölümün tm olduğu için yine mat 2 çözmen gerekio canım yani yine tm seçicek gibi sınava giricksin ama sözelden ortak alan bölümlerinden tercih yapıcaksın ve puanın düşmicek. yada şöyle yapabilirsin lysde sözel olan lys3-4 sınavına girersin onda matematik geometri yok ama dediğim gibi 0.15 yerine 0.12yle çarpılarak hesaplanır puanın. çok bi farkı yok aslında. lyslerede fakülte yazabilmek için giriyosun yani 4 yıllık. bazı ygs puanlarlada 4 yıllık yazılabiliyor ama senin istediğin bölümler yok.

canım lysye giricem de...dünaraştırırken tam kendime göre bi bölüm buldum...stressiz gayet zevkle okunabilecek bi bölüm gastronomi.izmir ekonomi de var 140 ygs puanını gecen giriyo ama mülakat var tabi... eee benim fazlasıyla geçiyo zaten...bi şansomı denicem. tercih dönemi gelsin...sağol canım cevaplar için...sevgiler!

ne demek tatlım rica ederim hayırlısı olsun

okul öncesi sadece ygs 5 puan türünden alıyor
ama aynı bölüme eş değer bir bölüm daha var ÇOCUK GELİŞİMİ
4 yıllık fakültesinde okuduğunuz zaman çok geniş iş imkanları sunar size
oda LYS den alıyor

ne yazık ki 4 yıllıkla okuyup bitmiyor kpssyi kazanman lazım

kızlar bnm de ygs2 350 geldi sıralamam 76 binlerde hemşirelik,att,tıbbi görüntüleme yada anestezi yazmayı düşünüyorum.ama tercih sıralamam nasıl olacak bilemiyorum.aslında ilk tercihim bnm de okul öncesi olacaktı ama sözelden nerdeyse hiç yapamadım ygs5 330 larda sıralamam 153 binde olmaz die düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…