Ygs Mat :(

afitap06

Her şey güzel olacak :)
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2013
2.838
1.165
373
Merhaba kızlar ben 11.sınıfım okulda Ygs işliyoruz matematik hariç ve ben dersaneye falan gitmiyorum kaynaklarla idare etmeye çalışıyorum ama 3 haftadır Sayılar konusunun Temel Kavramlarında takıldım kaldım soru çeşitlerini falan pek göremiyorum ne yapsam sizce ve içimden gelmiyor artık çalışmak

internetteki konu anlatimlari ve anlatimli test cozumlerine bakiyor musun?

internetteki konu anlatimlari ve anlatimli test cozumlerine bakiyor musun?

Test çözümlerine bakıyorum Ygsde ama konu anlatımına Ygs için bakmadım hoşuma gitti aslında ama babama kızgınım biraz ablamıda abimide gönderdi dersaneye 10dan itibaren benim okulum çok iyi diye göndermiyor oysaki benim eksiğim var

boşver canım dersane olmasa da olur sonuçta demek ki baban senin ihtiyacın olmadığını düşünmüş:)
okulda 11. sınıfta ygs nasıl işleniyor onu anlamadım özel okula falan mı gidiyorsun?

eğer çok zorunlu hissediyorsan dersaneye gidip babanla bir konuş derim ama daha 11.sınıftan gitmene gerek yok.
babana kızgın olduğun için ders anlatımını dinlememek de olmaz canım oturup bir dinle baktın fayda göremiyorsun seneye babana ısrar edersin

temel kavramlardan yüzlerce soru çeşiti var çok soru çözmen lazım ki göresin nasıl çözülüyor bu soru tipi nasılmış diye, dersaneye gidiyor olsan da dersanedeki hoca sana tüm soru tiplerini göstermeyecek ki konuyu anlatıp en fazla 10 çeşit soru çözüp test dağıtacak

sen bol soru çöz çözemediğini de burda sor fotoğrafını çekip gönder burda bir sürü çözecek sana yardım edecek ablan var, bana özel mesajla da gönderebilirsin istersen hiç farketmez

Hayır parayı sorun ediyor sen yaparsın diyor okulum özel değil ama iyi bir okul,ya mesela 4 saatlik dersler var Matematik gibi bunlar Lysde çıkacak 2 dersinde Ygs yapıyoruz ve beden eğitimi derslerinde falan hocalarımız alıyor

Dersaneye gitmek istiyorum çünkü herkes gidiyor ve fark atmaya başladılar bana geçen yıl derece yapmıştım dersanede yinede erteledi

Bugün kitap aldım hocalarımla konuştum falan sizde baya moral verdiniz ama ben çok çalışıp iyi bir fiyata dersaneye gitmek istiyorum

Çok teşekkür ederim Fotoğraf çekecek bir şeyim yok arkadaşlarımdan bulursam atarım mutlaka :)

Tatlım bende dersaneye gitmiyorum çalışıyorum. Üstelik bölümüm sözel mat görmedim hiç ve hiç temelim yok. 45le 45i toplayamazdım düşün :) Ama kendin hırs yaparsan netteki konu anlatımlı videoları izlersen çok yararlı oluyor. Ben istersen sana kendi çalıştığım sitenin linkini atabilirim. Çok memnunum o siteden. Benim gibi matematik özürlüsü bir insan bile testlerde full çıkartabiliyorsa sen de yapabilirsin,haydi haydi yaparsın :) yeterki iste hırslı ol,hedefini koy,hedefsiz ders çalışma. :)

merhaba bölümünz sözelmiş zaten dershaneye ihtiyaç olmazmış ama normalde ewde çalışılmıyıı herkes yapamaz herşey hırsta diil zaten istesende olmuyo bazen... tm ve say bölümleri için geçerli özellikle bende tm den girdim we ewde yapamazdm yapamıyorumda zaten
dershane belki bişi vermiosa bile disiplin verio şahsen ben ewde o disiplini saglayamadım üzgünüm bu konuda kendi başıma başaramadım için hedefime ulaşamadıım için çok üzgünüm içimde kalcak hep umarım kalmz da gerçekleştrrim....

Son düzenleme:

Antremanlarla Matematik 1'e başladım ya atarsan linkini çok iyi olur canım :) Hukukla Psikoloji arasındayım ve hala matım çok kötü yazın başında Ygs Matematik ve Geometriyi halletmek istiyorum :/ Birazda kafamı takıyorum dersaneye gitmedigim içinmiş gibi kötü hissediyorum özel ders alanlar takır takır çözüyor ve zengin insanlar sanki bu yüzden başarısızmışım gibi geliyor

Şunu söylemeyi unutmuşum bende eadan giriyorum yani bölümüm sözel radyo televizyon okudum fakat istemiyorum ve sözelden de içime sinen severek yapabileceğim bir bölüm yok. eşit ağırlıktan girmeyi istiyorum o yüzden matematik çalışıyorum.

Dersane konusunda da kimi insan evet dersanesiz yapamaz illaki bir destek ister. ben geçen sene ygsye hiç hiç hiç çalışmadım yani inan 1000 soru anca çözmüşümdür ona rağmen sınıfın -afedersiniz- ineklerinden yüksek puan aldım. Bana dersi dinlemek yetiyordu çünkü. Belki de nasıl öğrenebildiğinin farkında değilsindir. Ben mesela yazarak çalışmam. Gördüğüm şeyin fotoğrafını çekerim beynimde ve gerektiğinde o gelir aklıma. Bu yönden şanslıyım. Yani kesinlikle yaptığın bir hata değil asıl iş kendinde inan. Kazanamadın geçen sene olabilir 1 senen gitti ama en azından o heyecanı tatmış oldun. İçimde kaldı demişsin ya ben gerçekten üzüldüm. Kesinlikle böyle düşünmemelisin. Vazgeçme hiçbir şeyden. Dediğim gibi nasıl öğrenebildiğini iyi anlaman gerekiyor başta. Yoksa günde 1000 soru çöz istersen o stil yanlışsa aklında kalmaz. Ezberden başka birşey olmaz. kendine güven başarabilrsin:)

Canım benim olabilir. benim bu ikinci senem iki senedir de dersaneye gitmedim. Evet bu yüzden eksiklik hissediyor olabilirsin. Onun nedeni de dersaneye gidenlerin evlerine git kitaplıkları test kitaplarıyla doludur. Çözemediği bir soru olunca gidip kolayca yardım alabilir.Okulun yanında ekstra bir yardımları destekleri var,senin yok. Bunu kafana takma. Ne olmuş gidemediysen çok çok büyük bir eksiklik değil:) Benimde yaptığım olay her gün 13:30 gibi başlıyorum 17:00 gibi bırakıyorum ders çalışmayı. Ve bu saatleri aksatmamaya çalışıyorum. Ders çalıştığım saati değiştirmiyorum yani. Sonra alışıyorsun saate bakınca bünyen istiyor ders çalışmak:) ben sana o sitenin linkini atayım,kesinlikle çok yardımcı olacağına inanıyorum:)

Evet aynen öyle bir soru sordugumda havalı havalı anlatmalarından nefret ediyorum sürekli niye gitmiyorsun çok gerekli kazanamazsın demelerinden bıktım Yani hem özel ders hem dersaneye gidenler var bunlar benden çok ilerdeymiş gibi kafamda düşünüyorum.Bende zaten dediğin gibi yaptım sonra bu tipleri görünce bütün isteğim gitti zaten yapamicam niye ugraşıyorumki demeye başladım ama şimdide ne yapıyorum ben herkes sanki zengin olup gitmek zorundamı diye düşününce aklım başıma geldi..O siteyi atarsan çok mutlu olurum canım :)

Sakın ama sakın böyle düşünme ..
Sana böyle söyleyenler bir cevap olarak en iyisini yapmalısın ..
Behzat Rasulinin sitesine gir lütfen, bütün videolarını pür dikkat dinle ve soru çözmeyi dene. Soruların büyük kısmını çözeceğini göreceksin. Baktın sıkıntı var her zaman bana sorularını yazabilirsin. Yardımcı olmaya çalışırım cozemediklerinde.
Ama en önemlisi kendine güven.
Sinav sisteminden cok uzagim. Surada az bir zaman sonra 23ume gireceğim. Dersaneye falan gitmiyorum. Sınava Eczacılık için gireceğim. Kendim evde kitaplar ve videolar ile hallediyorum.

Hiiç takma sen onları tatlım hiç de gerekli değil dersaneymiş özel dersmiş. Gerekli olsaydı gitmeyenler nasıl kazanmış o zaman üniversiteyi? :)

özel mesaj atamıyorum mesaj sayımdan dolayı. ama burda verirsem sanırım bi sorun olmaz. olursa da ne yapalım artık :)
derscalisiyorum.com sitenin adı. orda her türlü ders var. gir bak yardımcı olacaktır sana mutlaka :)

Ne kadar iyisiniz kızlar. Yardımlaşma çok hoşuma gitti.
Ben de iki tane isim paylaşayım. -konunun sahibi kardeşim- Arama motoruna nejdet kirpi ve şenol hoca yazarsan, dediğimi anlayacaksın. :))

Eski hevesim yerine geldi sanki Gerçekten çok iyisiniz..Mutlaka bakacağım Behzat Rasulinin sitesine inşallah çözerim anlarım.Bazen kaprisleremi giriyorum diyede düşünüyorum..
Sınav sistemi zaten iyice allak bullak oldu sürekli yeni bir şey.Ne güzel azmediyorsunuz :) 23 yaşta gençsiniz daha ya :)

Hocalar sürekli soruyor dersanede nerdesiniz diye eksik hissediyorum.Doğru diyorsunuz ama insan önce kendine inanmalı güvenmeli :)

Olmaz heralde çok sagol canım benim <3 Bütün önerilenlerizi dinleyeceğim inşallah hedefime ulaşırım seviyorum sizi :))

Ne kadar iyisiniz kızlar. Yardımlaşma çok hoşuma gitti.
Ben de iki tane isim paylaşayım. -konunun sahibi kardeşim- Arama motoruna nejdet kirpi ve şenol hoca yazarsan, dediğimi anlayacaksın. :))

Evet okuyup aman bizene diyip geçmemişler Çok teşekkür ederim canım mutlaka seninkilerdende yardım alacağım

İnsanız hepimiz, yeri gelir bazı şeylere kızarız, alınırız, üzülürüz ama sen boşverip çalışmazsan sadece kendine yaparsın başka kimseye değil .. Bir an yazını okuyunca dur dedim ne yapıyorsun sonra üzülürsün .. Dediğim gibi ne zaman ihtiyacın olursa yaz ama lütfen bırakma çalışmayı, hedefini de küçük tutma, o bahsettiğin kişilere yetişmek değil onlardan çok daha iyi olmak olsun hedefin ..

Yaşla ilgili bir problemim yok aslında, biraz zaman geçince insan anlıyor ki gerçekten yapmak istediği işe sahip olmak için asla geç değildir, inan 50 yaşımda da olsam yine denerdim. Ben üniversitedeyken sınıfımızda 45 yaşlarında 2 teyze vardı, termoslarına kahvelerini de koyar gelirlerdi

Ben pilot olmak isterdim THK'da ama ben elimdeki şansı kaybettim gerçektende zaman geçince anlıyor insan bazen sırf hayalim için Amerikaya gitmek istiyorum...Ahahahaha Komik geliyor biraz ama ya ben olsam yatardım o yaşta :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…