• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ygs-lys :(

Leblebayss

herşeч чeni başLıчor~
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2010
268
0
96
İstanbul
Merhaba kızlar ..
Düşünüyorum,düşünüyorum bi yere varamıyorum.Benden büyüklerden yardım istemek için yazmaya karar verdim.
Lise 3e gidiyorum ama dışardan.Temelim pek sağlam değil ama çok istekliyim ve 1 haftadır çalışmaya çalışıyorum.
Sonra bi yerden patlak veriyo yapamıcakmışım gibi.
Şuanda konu eksiklerimi birazda olsa kapatıp,Ağustosta yani lise sona geçtiğimde dershaneye yazılmayı düşünüyordum.
Netten konu anlatımlı videolara bakıyorum,konuları araştırıyorum,ezber yapmaya çalışıyorum ama yinede bi huzursuzluk var. :5:
Neyi,nasıl çalışcam? Nerden başlıcam? bilmiyorum ..Lütfen yardım edin,ne stresli bişeymiş bu.:26:

Öncelikle kendini ders çalışma konusunda fazla sıkmamanı tavsiye ederim.
Ben 2009'da liseden mezun oldum ve 2. senemde kazandım okulu.
Hem bilgilerimi pekiştirmemden, hem de kendimi tek bir yere odaklamamdan dolayı kazanmam daha kolay oldu.
Ve özellikle geceleri çalıştım hep. Uykudan önce çalışılan ders her zaman daha yararlı olur. Çünkü ders çalışır çalışmaz uyunduğu için, zihnimizi başka şeylerle oyalamadığımızdan dolayı bilgiler sağlamca yerlerine oturuyor. :) Bu şekildeki bir çalışmaya kendini alıştır.
Daha sonra, bir konuya çalışır çalışmaz anında onun hakkındaki testlerden çöz. Sınava hazır bir hale geldiğini göreceksin. :)

ben çalışma konusunda sana öğüt veremem :) çünkü ben başına bir felaket gelince neler oldugunun farkına varan biriyim. Yani bu sene üniversiteye başladım burs kazandım. 4 dersten kaldım ilk dönem. Dedim sen misin bunu yapan. Öyle hırslandım ki anlatamam bu dönem hiç ders bırakmayıp yaz okulunda 4 dersten üçünü vereceğim :). Ama iç sıkıntının sebepsiz ve gereksiz oldugunu söyleyebilirim. Seni bu konuda hırslandıracak şeyler yapmaya calıs. Yani başarısız olma kaygısını başarılı olmak için kullan. İçindeki o kötü sesle inatlaş. Ben ilk dönem finaller açıklanırken ( 1 puan yuzunden kaldım 2 dersimden) öyle sıkmıstım ki canımı sanki dünya yanmış bitmiş kül olmus. Finallere de calısmayacaktım bu seninki gibi iç sıkıntısı yuzunden çalışsam ne olacak,çok eksiğim var millet okul açıldıgından beri harıl harıl calısıyor ben nasıl vericem derslerimi derken bir asıldım derslerime evet 4 dersim kaldı, FF alıp hiç bilmeyen insanla aynı kefeye de kondum 1 puan için ama üzülmüyorum çünkü yaz okulunda çaaaatııırrr çaaatırrrr o dersleri vereceğim inşallah. Sen de azıcık hırslan. o içindeki kötü sesleri kendi lehine kullanmayı bil başarırsın merak etme. Ne öğrenirsen kar zaten canım bu sene olmazsa seneye daha iyi hazırlanmış olursun calıstıgın için.

Öncelikle kendini ders çalışma konusunda fazla sıkmamanı tavsiye ederim.
Ben 2009'da liseden mezun oldum ve 2. senemde kazandım okulu.
Hem bilgilerimi pekiştirmemden, hem de kendimi tek bir yere odaklamamdan dolayı kazanmam daha kolay oldu.
Ve özellikle geceleri çalıştım hep. Uykudan önce çalışılan ders her zaman daha yararlı olur. Çünkü ders çalışır çalışmaz uyunduğu için, zihnimizi başka şeylerle oyalamadığımızdan dolayı bilgiler sağlamca yerlerine oturuyor. :) Bu şekildeki bir çalışmaya kendini alıştır.
Daha sonra, bir konuya çalışır çalışmaz anında onun hakkındaki testlerden çöz. Sınava hazır bir hale geldiğini göreceksin. :)

Çok teşekkür ederim önerilerin için.Zaten küçük kardeşim var,gündüzleri pek rahat vermiyor.O zaman sabahlarım bende,bütün gün uyurum ama napalım.Cidden içime su serptin,Allah razı olsun canım benim ya:16:

ben çalışma konusunda sana öğüt veremem :) çünkü ben başına bir felaket gelince neler oldugunun farkına varan biriyim. Yani bu sene üniversiteye başladım burs kazandım. 4 dersten kaldım ilk dönem. Dedim sen misin bunu yapan. Öyle hırslandım ki anlatamam bu dönem hiç ders bırakmayıp yaz okulunda 4 dersten üçünü vereceğim :). Ama iç sıkıntının sebepsiz ve gereksiz oldugunu söyleyebilirim. Seni bu konuda hırslandıracak şeyler yapmaya calıs. Yani başarısız olma kaygısını başarılı olmak için kullan. İçindeki o kötü sesle inatlaş. Ben ilk dönem finaller açıklanırken ( 1 puan yuzunden kaldım 2 dersimden) öyle sıkmıstım ki canımı sanki dünya yanmış bitmiş kül olmus. Finallere de calısmayacaktım bu seninki gibi iç sıkıntısı yuzunden çalışsam ne olacak,çok eksiğim var millet okul açıldıgından beri harıl harıl calısıyor ben nasıl vericem derslerimi derken bir asıldım derslerime evet 4 dersim kaldı, FF alıp hiç bilmeyen insanla aynı kefeye de kondum 1 puan için ama üzülmüyorum çünkü yaz okulunda çaaaatııırrr çaaatırrrr o dersleri vereceğim inşallah. Sen de azıcık hırslan. o içindeki kötü sesleri kendi lehine kullanmayı bil başarırsın merak etme. Ne öğrenirsen kar zaten canım bu sene olmazsa seneye daha iyi hazırlanmış olursun calıstıgın için.

Kesinlikle üniversite daha zordur,Allah yardımcın olsun canım benim.:26: Zaten bu yıl değil,seneye ilk kez giricem sınava,Allahtan bi aksilik çıkmazsa.Çok hırslıyım gerçekten,İzmire gitmek istiyorum,kaç yıldır hayalim.Böyle düşündükçe daha çok ders çalışasım geliyor.İnşaallah başarıcağımada inanıyorum.Çok teşekkür ederim.:16:

Son düzenleme:
hangi bölüm düşünüyorsun?

Psikoloji düşünüyorum,Allahımın izniyle. :16:

konu anlatım çalış şimdi bence. dersane esnasında hem tekrar yaparsın, hem sıkı test çözersin.

Teşekkür ederim canım,öyle yapıyorum çünkü konuya tamamen hakim olmadan test çözemiyorum,aklım karışıyor.
Dershanenin iyi geleceğini düşünüyorum.Yönlendirecekler sonuçta,planlı programlı çalışıcam.İnşaallah Rabbim yardım eder.

merhabalar:) ders çalışma konusunda pek bir şey diyemiycem zira hayatım boyunca çok fazla ders çalıştığımı hatırlamıyorum :) neyseki iyi bir liseye girebilmiştimde temelim vardı ben hazırlanırken önce hedef belirlemiştim alanın ney sayısalmı ne istiyorsun mühendislikmi?? ozaman ygs fen ve matematikten 2 şer tane konu anlatımlı kitaptan çalış 2 farklı kaynak senin bakış açını zenginleştirir birinden anlamadığını diğerinden anlarsın türkçe ve sosyali pekte kafana takma denemeler çözdükçe ve yapamadıklarını sordukça türkçe ve sosyalinde yükselir ki dershaneye gittiğinde orda bunların konu anlatımlarıda olur önceliğini belirleyerek hedefi daraltman çokk önemli ve konu eksiğin varken sakın boşu boşuna test çözme lys ye gelince konu eksikleri kapatıpta bol pratik yapman gerekiyor ben lisede sınıfa girdiğimde herkes önünde kitap çalışırdı ister istemez kendimi soru çözerken yada eksik konuyu arkadaşa anlattırırken bulurdum bulunduğun ortam arkadaş çevrende etkili seneye dershaneye başladığında böyle bir arkadaş ortamın olursa dahada hırslanırsın tabi ben sadece kendi alanımdan bahsettim sayısaldım mühendislik istiyordum geometrimi ilerlettim fizikten eksik bırakmadım böylece amacıma yaklaşmış oldum
hedeflerini belirlemen çok önemli bir arkadaşım vardı bütün yıl ne okuyacağnı düşnmekten derslere yoğunlaşamamıştı.. umarım herşey gönlünce olur

Back