Yetiştirme yurduna gitmek istiyorum

Öncelikle tebrik ederim seni güçlü duruşundan ve mantıklı hareket etmenden dolayı. Bence de yetiştirme yurduna git. En azından hem kafan rahat olur hem de devletin senin için sunduğu önceliklerden yararlanırsın. Üniversiteni okursun, devlette memur olur hayatını kurtarırsın hatta belki kardeşlerine de elin iş tuttuğunda destek olursun.
Polise git, durumu anlat, darp raporu almaya çalış. Bana kalırsa vücudunda iz olmasa da doktora durumu anlatırsan ve seni detaylı şekilde muayene ederse verir raporu. Sonrasında zaten seni yönlendirirler.
Güçlü ol, vazgeçme hayallerinden. Senin gibi olup güzel yerlere gelip hayatını kurtaran o kadar çok insan var ki. Yeter ki iste.

Bu mesajım sana değildi ki diger arkadaşa devam cevabıydı. Bu yaşta senle evlenmeyi bu çağda kabul edecek adam zaten sığırın hayvanın tekidir. Çünkü çocuksun. Çünkü ergenliğini bile tamamlamadın. Bir sürü çünkü...
Sana ögretmeninden destek alabilirsin dedim ve korkma lütfen kardeşlerini de kurtarırsın dedim.
İroni olarak söylemiştim bende onu zaten. Babamdan ne gördüm ki elin oğlundan ne göreyim

Öncelikle tebrik ederim seni güçlü duruşundan ve mantıklı hareket etmenden dolayı. Bence de yetiştirme yurduna git. En azından hem kafan rahat olur hem de devletin senin için sunduğu önceliklerden yararlanırsın. Üniversiteni okursun, devlette memur olur hayatını kurtarırsın hatta belki kardeşlerine de elin iş tuttuğunda destek olursun.
Polise git, durumu anlat, darp raporu almaya çalış. Bana kalırsa vücudunda iz olmasa da doktora durumu anlatırsan ve seni detaylı şekilde muayene ederse verir raporu. Sonrasında zaten seni yönlendirirler.
Güçlü ol, vazgeçme hayallerinden. Senin gibi olup güzel yerlere gelip hayatını kurtaran o kadar çok insan var ki. Yeter ki iste.
Önce 183 hattını aramayı deneyeceğim, oradan herhangi bir sonuç alamazsam polise başvuru yaparım. Tüm seçenekleri denemekte kararlıyım

Ne kadar sürede gelip götürürler bizi?
En güzeli arkadaşın dediği gibi 183e ihbarda bulunun ya da cimere yazın. O zaten bulunduğunuz ilçenin sosyal hizmetine gider. Kısa süre içinde evinizi ziyarete gelir sosyal hizmet uzmanları. Onlara derdinizi anlatırsınız.
Yoğunluğa bağlı tabii ama durumun aciliyetine göre genelde çok bekletmiyorlar.

Burası anonim olabileceğim bir platform olduğu için hep buradan yardım istiyorum. Kimseyle paylaşmıyorum normalde olanı biteni. Sanmıyorum öğretmenlerimin herhangi bir şey yapabileceğini, öyle bir hâle geldik ki kimse en ufak sorumluluk almak istemiyor. En iyisi kendi yolumu tek başıma çizmek. Hem çocuklarla gidersem annemin bahanesi kalmaz
Öğretmene şiddet bildirdigin anda işlem yapması onun zorunlu olduğu bir durum. Diyelim ki yapmadın, cimere şikayet etsen meslegimden bile olabilir. Yani anlattigin anda kayıtsız kalamaz , rehber öğretmenine danisabilirsin bu konuda. Ya da direkt 183-l

Teşekkür ederim düşünceniz için. Kahramanmaraşta yaşıyorum

Rica ederim, bu arada teklifimde gayet ciddiyim. Yurda yerleş ya da yerleşme ünvye başlarken yurt, depozitosu, kitaplar derken başlamak için bir miktar paraya ihtiyaç oluyor, o başlangıca da ben talibim :KK50:
Bu tip işler sitede Kazen üstünfne yürüyor, ikimiz de ayrı ayrı kendisiyle görüşüyoruz, bilgilerimizi teyit ediyor sonra senin bilgilerini bana geçiyor ben de bursunu yolluyorum:emir_bebek:
Üye adım Cherry malum, lütfen şimdi bir ekran görüntüsü çek, zamanı geldiğinde Kazen'e bir mesaj atarsın beni söylersin.

Sakın geri adım atip korkma, zaten cok başarılı bir öğrenciymişsin hayallerine kavuşman imkansız değil. Çıktığın yolun belki dönüşü yok ama zaten icinde bulunduğun durumdan daha kotusu olmaz. Annen icin de uzgunum ama o artık seçimini yapmış babandan ayrılmaz asla dediğin gibi. En azından sen hayatını kurtarıp kardeşlerin icin bir şans olabilirsin. bilenler bilgi verirse daha iyi yönlendirme yapabiliriz 183 u aramak mi polise gitmen mi daha cabuk sonuc verir diye. Kendini ve kardeşlerini kurtar, umarım hayallerine en kısa zamanda kavuşursun.

Rica ederim, bu arada teklifimde gayet ciddiyim. Yurda yerleş ya da yerleşme ünvye başlarken yurt, depozitosu, kitaplar derken başlamak için bir miktar paraya ihtiyaç oluyor, o başlangıca da ben talibim :KK50:
Bu tip işler sitede Kazen üstünfne yürüyor, ikimiz de ayrı ayrı kendisiyle görüşüyoruz, bilgilerimizi teyit ediyor sonra senin bilgilerini bana geçiyor ben de bursunu yolluyorum:emir_bebek:
Üye adım Cherry malum, lütfen şimdi bir ekran görüntüsü çek, zamanı geldiğinde Kazen'e bir mesaj atarsın beni söylersin.
Çok teşekkür ederim, o zamana gelelim hele bi

En güzeli arkadaşın dediği gibi 183e ihbarda bulunun ya da cimere yazın. O zaten bulunduğunuz ilçenin sosyal hizmetine gider. Kısa süre içinde evinizi ziyarete gelir sosyal hizmet uzmanları. Onlara derdinizi anlatırsınız.
Yoğunluğa bağlı tabii ama durumun aciliyetine göre genelde çok bekletmiyorlar.
Eğer gelip hemen bizi alıp götürmeyeceklerse çok ciddi sıkıntıya girerim. Çünkü akşam 5 e kadar evde olmamaya çalışıyorum, kütüphaneye vs giderek. Evde sadece o adam oluyor ve gelen görevlileri aldatma potansiyeline sahip.

Öğretmene şiddet bildirdigin anda işlem yapması onun zorunlu olduğu bir durum. Diyelim ki yapmadın, cimere şikayet etsen meslegimden bile olabilir. Yani anlattigin anda kayıtsız kalamaz , rehber öğretmenine danisabilirsin bu konuda. Ya da direkt 183-l
Tatile çok az kaldığı için öğretmenimle yüz yüze görüşme olasılığım kalmadı şuan. Mesaj vs ile bildirsem olur mu ki?

Tatile çok az kaldığı için öğretmenimle yüz yüze görüşme olasılığım kalmadı şuan. Mesaj vs ile bildirsem olur mu ki?
Hiç sağlıklı olmaz bence. En iyisi sen o numarayı ara direkt aile bakanlığına bildir
Eğer gelip hemen bizi alıp götürmeyeceklerse çok ciddi sıkıntıya girerim. Çünkü akşam 5 e kadar evde olmamaya çalışıyorum, kütüphaneye vs giderek. Evde sadece o adam oluyor ve gelen görevlileri aldatma potansiyeline sahip.
Merak etme, seni görmeden- senle konuşmadan dosyani kapatmazlar. Kapatmamaları lazim. Eğer öyle bir şey olursa cimere bildirirsin.

Burası anonim olabileceğim bir platform olduğu için hep buradan yardım istiyorum. Kimseyle paylaşmıyorum normalde olanı biteni. Sanmıyorum öğretmenlerimin herhangi bir şey yapabileceğini, öyle bir hâle geldik ki kimse en ufak sorumluluk almak istemiyor. En iyisi kendi yolumu tek başıma çizmek. Hem çocuklarla gidersem annemin bahanesi kalmaz
Okulda rehber öğretmeninin görevinden biri de istismara uğrayan çocuk varsa yetkili mercilere bildirmek anlatırsan ve bildikleri halde müdahale etmezlerse suç işlemiş olurlar ben de öğretmenim son sinifsin sanırım sen bir an önce sınava odaklan tek kurtuluşun okumak
Ve bunaldikca buraya yaz dışardan abla abi gibi gorunenlere içini açma ya da sevgili vs asla gel buraya yaz iyi kötü içini dokersin belki yol bulursun

Benim öncelikli derdim ana haberlere şiddet kurbanı olarak çıkmamak. Çok çalışıyorum üniversite için. Hedefim tıp zaten. Kazanırsam eğer part time bir işle beraber yürütmeyi planlıyorum. Biliyorum dersleri çok yoğun çok zor ama bende hayatta kalmak zorundayım. Dayım amcam destek oluyor şuan zaten, ilerde de olurlar belki bilmiyorum. Yokluğu görmüş biriyim zaten. Babam çalışmıyor zaten annem asgari ücretli. Yanlarında kalsam onlar ne kadar destek olabilecek ki?
Tıpı kazanirsan söz sana her ay küçük bir miktarda olsa harçlık göndereceğim sınavı kazandığında bulunduğun ilden partime işte ayarlayacagım

Hemen polise git zaten gerekli yönlendirmeyi yaparlar. Umarım kurtulursunuz bu zulümden

Merkez ise aile ve sosyal hizmetler il müdürlüğü yada kaymakamlık, valilik de olabilir gidebilirsin. Şiddet gördüğünü ne yapacağını bilmediğini anlatırsın. Bahsettiğim kurumlara gidersen hemen aksiyon almak zorundalar.

Mesaja ilave etmek istiyorum. Gideceğiniz kurumda müdür düzeyinde biri ile görüşün. Şube müdürü, yazı işleri müdürü gibi. Polisler yanlış anlaşılmasın iyileri elbette vardır ancak aileyi arayanlar vs de denk gelebiliyor. Müdürler şikayet vs olursa diye çekiniyorlar işlerini yapmak zorundalar.

Eski kurumumda yaşadım.

Konu sahibesi 18i geçmeden devlete sığın. 18i geçirirsen reşit olursun, o zaman çocuk kapsamında olmuyorsun devletin sana sunabileceği çok az imkan oluyor. Tam şimdi devlete sığınırsan çok iyi imkanlara kavuşursun, üstüne memur olma hakkın da olur. Önce bir rehber öğretmenle konuş cesaretin yoksa o seni polise götürsün. bana kalırsa dimdirekt polise git kaç kurtar kendini, kardeşinin de canı kurtulmuş olur.
Kesinlikle 18 den önce orada kalmış olursan memur olma imkanım olacak. Bence en mantıklısı okul idaresi yada rehber öğretmen ile konuş. Onlar seni yönlendirir.

X