Yetiştirme yurduna gitmek istiyorum

2006 Eylül doğumluyum. 18 e az kaldığı için 18 diyorum hep. Lise son sınıftayım. 4 kardeşiz en büyük benim, tek kız çocuğum. En küçük 2 erkek kardeşim ilkokul çağında, diğeri lise.

Daha önceki konularımda hep bahsetmiştim aile sorunlarından. Şiddet küfür evin içinde her şey var. Annemle babam her gün kavga ediyor, babam anneme o... diyor hep.

Ben küçükken her sofradan dayak yiyerek kalkardım. Kafamda neler kırılmadı ki... Kardeşlerimde aynı şeyleri yaşamaya başladı şimdi.

Annemle babam bosanmaz lütfen bu ihtimali söylemeyin. Annem koltuk değnekleriyle dayak yemiş bı insan, o zaman vazgecmediyse şimdi hiç vazgeçmez. Sabah boğazıma sarıldı o adam, kafama kaseyle vurdu. Neymiş efendim ters bakmışım ona. Bakmamıştım ki. Hepsinden bende nasibimi aldım yani.

Fikir sahibi olmanız için bu detayları verdim. Ben artık susmak istemiyorum. Tek istediğim üniversite kazanıp çekip gitmek ama bogazimin sıkıldığı bu cehennemde ne ders çalışabiliyorum ne başka bişey.

Evde her türlü maddi imkansızlık var zaten. Doğalgazı vs kesmeye gelecekler bir kaç gün sonra. Kardeşlerim bu şartlarda büyüsün istemiyorum. Nefes alabileceğim bir yer istiyorum.

Hangi adımları izlemem gerek, bilgi verirseniz sevinirim.
Okulunda bu konuda sana yol gösterecek, destek alabileceğin bir öğretmenin varsa ondan yardım isteyebilirsin belki.

Git kurtar kendini ders çalış ve üniversiteyi kazanmaya odaklan okulda rehber öğretmeninden destek al olaylardan bahset o seni yönlendirir bu yaşadıklarından dolayı boşluğa düşüp sakın dışarda birilerine düşme akıllı bir kıza benziyorsun cizdigin yoldan dolayı sakın dışarda herkese anlatma aile durumunu polise ve öğretmenlerine git

6 ay yurtta kalacakmış ondan dedim
E çünkü sonra insallah güzel bir bölum okur eee kazandı gitti devlet yurdu da oldu diyelim ne yiyecek ne içecek ne giyecek? Bizim zamanimizda tepsimizi dolduracak ücretin yarısi kadar fiş zor verilirdi o kadar bile yoktu. Burs ya da kredi alsa devletten bu kız onla üstüne başına mı alsın hijyen malzemesi mi alsın yurt yemekhanesinde yiyemeyeceği zamanlarda yemek mi alsın? Kitap? Fotokopi? Defter? Kalem? Çay kahve ya lanet olsun lüks oldu çay kahve yaa...

E çünkü sonra insallah güzel bir bölum okur eee kazandı gitti devlet yurdu da oldu diyelim ne yiyecek ne içecek ne giyecek? Bizim zamanimizda tepsimizi dolduracak ücretin yarısi kadar fiş zor verilirdi o kadar bile yoktu. Burs ya da kredi alsa devletten bu kız onla üstüne başına mı alsın hijyen malzemesi mi alsın yurt yemekhanesinde yiyemeyeceği zamanlarda yemek mi alsın? Kitap? Fotokopi? Defter? Kalem? Çay kahve ya lanet olsun lüks oldu çay kahve yaa...
Artı devlet yurdu da beleş değil.

Konu sahibesi 18i geçmeden devlete sığın. 18i geçirirsen reşit olursun, o zaman çocuk kapsamında olmuyorsun devletin sana sunabileceği çok az imkan oluyor. Tam şimdi devlete sığınırsan çok iyi imkanlara kavuşursun, üstüne memur olma hakkın da olur. Önce bir rehber öğretmenle konuş cesaretin yoksa o seni polise götürsün. bana kalırsa dimdirekt polise git kaç kurtar kendini, kardeşinin de canı kurtulmuş olur.

Git kurtar kendini ders çalış ve üniversiteyi kazanmaya odaklan okulda rehber öğretmeninden destek al olaylardan bahset o seni yönlendirir bu yaşadıklarından dolayı boşluğa düşüp sakın dışarda birilerine düşme akıllı bir kıza benziyorsun cizdigin yoldan dolayı sakın dışarda herkese anlatma aile durumunu polise ve öğretmenlerine git
Burası anonim olabileceğim bir platform olduğu için hep buradan yardım istiyorum. Kimseyle paylaşmıyorum normalde olanı biteni. Sanmıyorum öğretmenlerimin herhangi bir şey yapabileceğini, öyle bir hâle geldik ki kimse en ufak sorumluluk almak istemiyor. En iyisi kendi yolumu tek başıma çizmek. Hem çocuklarla gidersem annemin bahanesi kalmaz

Burası anonim olabileceğim bir platform olduğu için hep buradan yardım istiyorum. Kimseyle paylaşmıyorum normalde olanı biteni. Sanmıyorum öğretmenlerimin herhangi bir şey yapabileceğini, öyle bir hâle geldik ki kimse en ufak sorumluluk almak istemiyor. En iyisi kendi yolumu tek başıma çizmek. Hem çocuklarla gidersem annemin bahanesi kalmaz
Evet annen kendi tercihini yapıyor, sizi de buna sürüklemeye hakkı yok. Bari sen kurtar kardeşlerini de seni de. Annen yetişkin biri, kendi ne yapıyorsa yapabilir siz gittikten sonra

Benim öncelikli derdim ana haberlere şiddet kurbanı olarak çıkmamak. Çok çalışıyorum üniversite için. Hedefim tıp zaten. Kazanırsam eğer part time bir işle beraber yürütmeyi planlıyorum. Biliyorum dersleri çok yoğun çok zor ama bende hayatta kalmak zorundayım. Dayım amcam destek oluyor şuan zaten, ilerde de olurlar belki bilmiyorum. Yokluğu görmüş biriyim zaten. Babam çalışmıyor zaten annem asgari ücretli. Yanlarında kalsam onlar ne kadar destek olabilecek ki?

Evleneyim mi napayım bı çare gösterin.
Bende biliyorum zor şeyler yaşayacağımı ama ailemin sunduğu imkanlar bundan daha fazla olmayacak

Şimdi hemen çıık git. Şimdi gidersen en az 9 ayın var reşit olmaya devletin imkanlarından yararlanırsın o sırada da ne yapacağını düşünürsün. Bu aileden sana hayır yok. Ünv için de burs bakarsın, parttime iş bakarsın yine dayı-amca akrabadan para alırsın bir şekilde halledersin.

Evleneyim mi napayım bı çare gösterin.
Bende biliyorum zor şeyler yaşayacağımı ama ailemin sunduğu imkanlar bundan daha fazla olmayacak
Bu mesajım sana değildi ki diger arkadaşa devam cevabıydı. Bu yaşta senle evlenmeyi bu çağda kabul edecek adam zaten sığırın hayvanın tekidir. Çünkü çocuksun. Çünkü ergenliğini bile tamamlamadın. Bir sürü çünkü...
Sana ögretmeninden destek alabilirsin dedim ve korkma lütfen kardeşlerini de kurtarırsın dedim.

Ben örgün okumadım o yüzden şartları bilmiyorum.Sabret derken bunca zaman sabretmissin 6 ay daha sabret sonra üniversite için ayrıl diyecektim

X