Yemek için yaptığınız hazırlıkları merak ettim, paylasirmisiniz?:)
Elbette,aslinda herkesin yaptigi seyler hepsi. Buzluga hazirladiklarim beni cok kurtariyor acikcasi. Enginar,kup kesilmis kereviz koyuyorum corbasini yapmak icin cunku yemegini evde kimse yemiyor diye

Bezelye,taze fasulye,bamya cig koyuyorum hemen pisiyor
Kavrulmus kiyma,pismis kusbasi ve antrikot koyuyorum bunlar da ya yemeklere ilave oluyor ya da basli basina birer cezit isitilip yenebiliyor
Soyulmus sarimsak
Birer porsiyonluk et ve tavuk suyu corbalik hazirliyorum
Sarma,dolma,borek cesitleri pismeye hazir koyuyorum,pisenlerden yenmediyse mutlaka porsiyonluk buzluga koyuyorum bir iki kisilik sofralar icin hazir oluyor
Sofralardan artan domatesleri biberleri hic atmam hemen buzluga kaldiririm,yemeklere lezzet verir.
Buzuga pismis kuru fasulye,nohut ve barbunya koyarim,sularini dokmem beraber saklarim cunku vitamini hep suyunda annelerin soyledigi gibi

bunlar da 10 dakikada yemege donusebiliyor mesela.
Mutlaka birer kilo cig kiyma,cig et veya koyden kestirdigim ordek kaz eti bulunduruyorum lazim oluyor. Tereyagini mandiradan aliyorum 250ser gramlik paketlerle buzlukta 5-6 tane bulunduruyorum,kahvaltilik bittikce indiriyorum rafina kolaylik oluyor surekli bulunduruyorum. Bunlar buzluk icin yaptiklarim. Bu sayede surekli markete gitmek zorunda kalmiyorum,hazir almiyorum.
Ayrica herkes gibi salca,domates suyu,menemen,ev makarnasi ve tarhana yapiyorum yazin. Bunlar da cok isimi goruyor.
Yemeklere aycicek yagi kullanmam,sadece tereyagi ve zeytinyagi kullanirim. Kizartma ,kurabiye,hamur isleri yapmam borek haricinde. Mumkun oldugu kadar saglikli besleniyoruz. Ev yogurdu mayalarim,sutu ve peynirleri mandiradan alirim paket kullanmam. Kasaptan et ,tavuk almam koyden hayvan kestirip buyuk dondurucuya koyarim azar azar. Et bizde fazla tuketiliyor 3 ayda bir toplu sekilde eve girmesi yeterli.
Hazir bulyon kullanmam,bir ordek pisirirsem suyunu yagini plastik bardaklara ayiririm bunlari kullanirim. Bir orta boy ordekten 7-8 tane plastik bardak yag cikar,her bir bardakla 2 tencere yemek yapilir o derece yagi oluyor. En azindan saglikli,yapay degil.
Yemek yaparken bunlara dikkat edilirse lezzetli ve saglikli beslenmek,az vakitte cok sey yapabilmek mumkun bence.
Saglikli yasayabilmek,ev islerinin yukunu kaldirabilmek icin erken uyanirim. Mesela dun aksam erkenden uyudum 11 gibi. Simdi ayaktayim dusumu aldim camasir katliyorum. Bir saat sonra esim uyanir kahvalti hazirlar ,yiyip toplar ve gider. Ben de yemek yaparim aksama hazir olsun diye. Saat 8de oglum uyanir kahvaltisini okulda yapar evde beraber gecirecegimiz kocaman 1 saatimiz var doya doya sarilir otururuz yatariz beraber

evi duzenli ve temiz tutmak cok kolay yalniz herkese is dusuyor bunun da buyuk cogunlugu mutfak hazirliklarini tam yapmakla halletmis oluyoruz bence.