Yetişemiyorum, yapamıyorum veya beceremiyorum.

Çocuklar küçük olunca tabi ki herşeye yetşlmeniz mümkün değil.. Yetişebilen var mıdır ben sanmıyorum ama varsa da saygıyla önünde eğilirim bütün o söylediklerinizin hepsini muhteşem bir şekilde yapmak mümkün mü sizce ??? Bana sorarsanız bunun bir yolu yok mümkün değil yani.. Ben çalışıyordum evi haftada 3 kez süpürmedim her gün çeşit çeşit muhteşem yemekler yapmadım ama gayet de güzel yaşadık evimizi pislik alıp da götürmedi karnımız da çok şükür hep doydu.. Üstelik çocuğumuz yok henüz Allahın izniyle şubat gibi alacağız kucağımıza İşten ayrıldım daha çocuğum olmadığı halde herşeyi mükemmel yapamıyorum.. Kendinizi bu kadar yıpratmayın öyle bir yazmışsınız ki üzüldüm neden böyle anlamsız şeyleri dert ediniyorsunuz?? Zaten okuduğum kadarıyla hem evinize hem eşinize hem çocuklarınıza adamışsınız kendinizi.. Bir yere kadar bu mükemmel birşey tabi ki hele ki evlat söz konusuysa fakat siz kendiniz için ne yapıyorsunuz?? Bence bu kadar düşünmeyin herşeyi kendinizi de düşünün biraz.. evlatlarınıza da daha çok zaman ayırın bırakın evinizi hafta sonu Eşinizle temizleyin. Ben şuan çalışmıyorum tabi ki eskiden olduğu gibi eşimle akşamları aceleden birşeyler hazırlayıp yemiyoruz ben yemek yapıyorum ama bazen canım yemek yapmak istemiyor uyuyorum ne bilim dışarı çıkasım geliyor eşime diyorum akşam beni eve geçerken al..Evimizi pislik götürmesin tabi ki ama abartmaya kendimizi parçalamaya gerek de yok.. İşten ayrılalı çok kısa zaman oldu ama ben hala eskisi gibi büyük temizlik için haftasonu eşimi bekliyorum birlikte yaptık mesela yine.. Yani sizde bazı zamanı çocuklar uyurken kendinize ayırın ya da çocuklarınıza daha çok zaman ayırın eşinizin tatil günlerinde de rica edin birlikte dip köşeye girin inanın hem daha çabuk oluyor hem de az yoruluyorsunuz.. Yemekleriniz de güzel olmuyormuş falan ne kadar kötü olabilir ki? Zamanla ona da eliniz alışır.. Hem de herşeyi de mükemmel yapmak zorunda değilsiniz olmuyorsa olmasın ya aç mı kalıyorsunuz.. İnsan mutlu olsun iki domates doğrarsınız bir yumurta kırarsınız çocukları, eşinizi toplarsınız masaya kolları da bi güzel sıvayıp ekmek bana bana ohhh misss Beğenmeyen yemesin.. Dur yaaa canım menemen çekti gece gece kim yapacak

Yemekleriniz hep mi kötüydü. Büyük kızınız 2,5 yaşında neredeyse. illa ki alışıyor insan özellikle çorba yapmaya filan çocuk olunca. Yoksa yeni yeni ki size kötü gelmeye başladı (eşiniz böyle hissettiriyor olabilir). Temizlik için birisini alın. Evin genel rutini için de eşiniz size yardımcı olmak zorunda. İki çocukla iyi bile ev işi yapıyorsunuz

Ben de sizinle yakın sorunlar yaşıyorum. Benim de 2 çocuğum var. Biri 7 yaşında 2. Sınıfa geçti canlı dersleriyle, ödevleriyle, kitap okumasıyla birebir ilgilenmezsem dikkatini verip yapmıyor. Küçük oğlum 2 yaşını bitirmek üzere. O zaten bebek sürekli ilgi bekliyor. Ablamla bende dönüşümlü kalan hasta, engelli bir annem var ve şimdi bende kalıyor. Tuvalete gitmek dışında hiç birşey yapamıyor. Sofrasını önüne koymasam aç kalır. Saçlarını bile kendisi toplayamıyor. O da ayrı bir çocuk günde 5 öğün yemek yiyor ve her öğünüde ayrı çeşit olsun istiyor. Eşim fırın işletiyor. Çalışanların iş kıyafetleri her hafta getiriyor. Yıkayıp ütüleyip gönderiyorum. Ev büyük temizlemekle bitmiyor. Yemek yap yap bitmiyor. Mutfak ve odalar topla topla biymiyor. Ütü ütüle ütüle bitmiyor. Ben bittim onlar bitmiyor.

Aaa siz ne kadar darlanmışsınız öyle, okurken duygu resmen bana geçti :) Sakin olun, derin nefes alın ve normal bir insanın, iki küçük çocukla yemeği, evi, etkinliği falan mükemmel şekilde yürütemeyeceğini kabullenin.

Ev işini kolaylaştıracak malzemeler bulun. Misal iz bırakmayacak bir temizleyici gibi. Hayır, iz kalsın sorun değil hijyen olduğu sürece ama, sizin içiniz rahat etmiyor belli ki. Yemek konusunda kendinizi ne kadar kasarsanız, o kadar kötü yapacaksınız. Kızlar site adını vermiş, ben de orayı kullanıyorum ve gerçekten tarifleri tutuyor. Kasmadan yapın, olmazsa yumurta kırarsınız :) Henüz çocuğum doğmadığı için bilmiyorum ama günlük veya haftalık plan da yapabilir, düzene koyabilirsiniz, anneler daha iyi bilir çocukla ne derece işler plan, ben net bir şey diyemiyorum bu konuda.

Ev dağılır, toz da olur, yemek de yanar, çocuk da ağlar. Hepsine tek başınıza göğüs geremezsiniz. Eşiniz eleştirecekse ucundan tutacak bir işin, tabağı küçük çocuk da toplayıp tezgâha koyuyor sonuçta. Tavrınızı değiştirin, düşünce yapınızı... Güçlü bir kadınsınız belli ki, ama o güçlü duruşu bir süre kenara koyun, eşinizin size yardım etmesini sağlayın. Bu günler de geçecek, kızlarınız biraz daha büyüyecek, her şey güzel olacak kendinizi darlamayın :)

Yemek için yaptığınız hazırlıkları merak ettim, paylasirmisiniz?:)
Elbette,aslinda herkesin yaptigi seyler hepsi. Buzluga hazirladiklarim beni cok kurtariyor acikcasi. Enginar,kup kesilmis kereviz koyuyorum corbasini yapmak icin cunku yemegini evde kimse yemiyor diye
Bezelye,taze fasulye,bamya cig koyuyorum hemen pisiyor
Kavrulmus kiyma,pismis kusbasi ve antrikot koyuyorum bunlar da ya yemeklere ilave oluyor ya da basli basina birer cezit isitilip yenebiliyor
Soyulmus sarimsak
Birer porsiyonluk et ve tavuk suyu corbalik hazirliyorum
Sarma,dolma,borek cesitleri pismeye hazir koyuyorum,pisenlerden yenmediyse mutlaka porsiyonluk buzluga koyuyorum bir iki kisilik sofralar icin hazir oluyor
Sofralardan artan domatesleri biberleri hic atmam hemen buzluga kaldiririm,yemeklere lezzet verir.
Buzuga pismis kuru fasulye,nohut ve barbunya koyarim,sularini dokmem beraber saklarim cunku vitamini hep suyunda annelerin soyledigi gibi bunlar da 10 dakikada yemege donusebiliyor mesela.

Mutlaka birer kilo cig kiyma,cig et veya koyden kestirdigim ordek kaz eti bulunduruyorum lazim oluyor. Tereyagini mandiradan aliyorum 250ser gramlik paketlerle buzlukta 5-6 tane bulunduruyorum,kahvaltilik bittikce indiriyorum rafina kolaylik oluyor surekli bulunduruyorum. Bunlar buzluk icin yaptiklarim. Bu sayede surekli markete gitmek zorunda kalmiyorum,hazir almiyorum.

Ayrica herkes gibi salca,domates suyu,menemen,ev makarnasi ve tarhana yapiyorum yazin. Bunlar da cok isimi goruyor.

Yemeklere aycicek yagi kullanmam,sadece tereyagi ve zeytinyagi kullanirim. Kizartma ,kurabiye,hamur isleri yapmam borek haricinde. Mumkun oldugu kadar saglikli besleniyoruz. Ev yogurdu mayalarim,sutu ve peynirleri mandiradan alirim paket kullanmam. Kasaptan et ,tavuk almam koyden hayvan kestirip buyuk dondurucuya koyarim azar azar. Et bizde fazla tuketiliyor 3 ayda bir toplu sekilde eve girmesi yeterli.

Hazir bulyon kullanmam,bir ordek pisirirsem suyunu yagini plastik bardaklara ayiririm bunlari kullanirim. Bir orta boy ordekten 7-8 tane plastik bardak yag cikar,her bir bardakla 2 tencere yemek yapilir o derece yagi oluyor. En azindan saglikli,yapay degil.
Yemek yaparken bunlara dikkat edilirse lezzetli ve saglikli beslenmek,az vakitte cok sey yapabilmek mumkun bence.

Saglikli yasayabilmek,ev islerinin yukunu kaldirabilmek icin erken uyanirim. Mesela dun aksam erkenden uyudum 11 gibi. Simdi ayaktayim dusumu aldim camasir katliyorum. Bir saat sonra esim uyanir kahvalti hazirlar ,yiyip toplar ve gider. Ben de yemek yaparim aksama hazir olsun diye. Saat 8de oglum uyanir kahvaltisini okulda yapar evde beraber gecirecegimiz kocaman 1 saatimiz var doya doya sarilir otururuz yatariz beraber evi duzenli ve temiz tutmak cok kolay yalniz herkese is dusuyor bunun da buyuk cogunlugu mutfak hazirliklarini tam yapmakla halletmis oluyoruz bence.

kullanislimi bende düşünüyorum da halılara ca takilmiyir mu
Çok kullanışlı. Halılarım bayağı kalın üstüne hiç zorlanmadan çıkıp çok güzel temizliyor. Tüm koltuk ve yatak altlarına girip tertemiz yapıyor. Benimkinin üzerinde düğmesi yok. Bu nedenle 8cm yüksekliğe sahip koltuk altlarına girebiliyor. Benim için en güzeli de buydu. Koltuk ve köşe takımını altlarına süpürmek için çekmek bir hayli zor ve yatağın altını tamamen süpürmek beni ter içinde bırakıyordu. Bir gün önce eve temizlikçi alıp bir gün sonra süpürgeyi çalıştırdığımda evden çıkan toza inanamadım. Ayrıca mop olarak da kullanılıyor. Halıları kaldırıyorum haftada 2 kez de mop çektiriyorum. Gayet güzel. Hayatımdaki en büyük konfor diyebilirim.

birsuru var hangisini aldiniz acaab
Suan 5milyarada var 2.5ada var

Kızların henüz küçük. İkisini aynı anda gözetimsiz bırakamazsın daha. Birbirlerine zarar verme ihtimalleri var.

Hastalanmayacak kadar temizlik, ölmeyecek kadar yemek yeterlidir :) Yaptıklarının basit ama besleyici olmasına dikkat et çocukların için yeter.

Yani düşünüyorum, sadece mutfak bile çok zamanını alır. Büyük kızının sizinle aynı yemeği yemediği durumlarda küçük kızına ayrı, büyük kızına ayrı ve size ayrı yemek hazırlaman gerekir. Üstüne ev işi ve çocuk bakımı..

Bir öneri olarak, eşin evde olduğunda çocuk bakımını ona pasla ve gir mutfağa. 3-4 çeşit sulu yemek yap, buzluğa ya da dolaba kaldır. Ufak porsiyonlar halinde ısıt. En azından bir hafta yemek düşünmezsin ya da sadece küçüğün taze yemeğini ayarlarsın.

Evi düzenli tutamazsın zaten, iki tane bıdıkla o şansın yok. Eğer yerlere hunharca birşeyler dökülmediyse gün aşırı süpürmen yeter. İlla silmene gerek yok.

Dedikleriniz doğru ve haklı ben normalde bu sistemin içindeyim yani kendisini hizmetli gibi görmeyen kısımdayım ama 2 haftada bişi değişti sanki ben sürekli çabalamam lazım gibi hisseder oldum ki çalışan bir kadınım öğretmenim hayatımız adına elimden geleni yapıyorum ama eşim çok değişti belkide bundan 2 haftalık sorunum var. Relax olan ben kasıyorum her şeyi tartışıyoruz sık sık ben aynı kişiydim hep çocuklarına önem veren çalışan anne ama o her şeyi yapmam lazım gibi düşünüyor

Şuan çalıştığım için kahvaltıda yanlarında değilim ama diğer dediklerinizi o şekilde yapıyorum ama iki tane oldukları için şu oluyor mesela birisi magnetle oynarken diğeri plastiklerle oynuyor sonra araba ev a 2 4 elma magnetleri bitiyor veee tartışma başlıyor kucak derken ben ciddi bitmiş oluyorum. Eşimle ilgili sorunu halletmeden olmayacak kusursuz bir ev beklentisi sıktı 2 haftadır o sorun belkide bende

Haklısınız fazla takıldım ama eşim takıldığı için takıldım belkide normalde böyle birisi değilim yani yeteri kadar temizse yeter gerisi yok bende

Çalıştığın halde mi bunları yapıyorsun

Canına yazık

Haklısınız fazla takıldım ama eşim takıldığı için takıldım belkide normalde böyle birisi değilim yani yeteri kadar temizse yeter gerisi yok bende
Çalışan insansınız niye her şeye yetişeceğim diye kendinizi paralıyorsunuz?
Şu zamana kadar haftada 1 yardımcı gelmesini ayarlamamanız hata

Çalışayım eve para getireyim, temizliği kendim yapayım, iki küçük çocuğa yardım almadan kendim bakayım üstüne kaynana dırıltısı dinleyip kocamın suratını çekeyim

Şu adaletsizliği önce sizin fark etmeniz lazım
Kimsenin kölesi değilsiniz
Her gün eviniz bal dök yala olmak zorunda değilsiniz
Her gün 3 çeşit yemek yapmak zorunda değilsiniz
Tutun iki haftada bir temizlikçi cam kapı silsin siz uğraşmayın günlük temizliği yapın
Haftada bir ya dışarıdan yemek söyleyin onu yapmıyoruz dersen ızgara falan yapıp kocan uğraşsın.
Zor ütüler kuru temizleme iye gönderin.
Çocukları eşin geldiğinde eşine yönlendir biraz ilgilensin sen o arada yarının yemeğini yaparsın.
Sürekli kendini suçlama düşüncesinden çık etrafına öyle bir enerji yayıyorsun çünkü seni eleştirme hakkını kendinde buluyor kocan kaynanan
Hayat çok kısa

Merhaba, robot süpürge kullanıyorum, sizede tavsiye ederim. Aynı zamanda silme aparatı da var. Cocugum yok anca çalıştığım için zaman bulmakta zorlanıyorum. Birkaç öneri verebilirim. Çorba ya da yemek yaparken fazla yapıyorum kavanozlayıp buzdolabı ya da buzlukta hazır bulunduruyorum. Genellikle hazır yemek olması adına buzlukta lahmacun bulundururum. Evdeki fazla eşyalardan kurtularak temizlikte baya zaman kazandım. Biraz daha minimalist bir düzen kurmaya çalışıyorum. Evdeki depolama alanlarınızk arttırmayı deneyebilirsiniz. Haftada 1 gün cocuklarla oyuncak toplama aktivitesi yaprak onları da teşvik edebilirsiniz. Banyo temizliğinde antibakteriyel ıslak mendillerle temizlik yapıyorum. Evde genellikle stor perde tercih ederek yıkamaktan kurtuluyorum

Ben 3 yasinda tek cocukla temizligi yemegi 4 4luk yapamıyorum. Yapanlara hayranim.
Birini tam yapsam digeri yarim yamalak kaliyor. Cok da kasmiyorum ya. Oldugu kadar nasilsa buyuyecek bu cocuk.

Kevserin mutfağı .. tek geçerim mutlaka dene.
Temizlik için de arkadaşların dediği gibi robot al. O süpürsün.....

Canım sana tavsiyem erkenden kızların uyurken kalk tabi bu arada erken yat akşamları kızlarıda alıştır.. Erken kalkıp ilk işin yemeğini yapıp kenara koymak olsun insan baya rahatlıyor erkenden yapınca sonra evini bir kat toparla sil süpür kızlar uyanınca da zaten baya vaktin kalıyor ilgilen aktivite neyse artık ve akşam yatmadan mutfağın tuvalet ve banyon temiz olsun bir sonraki gün insan çok rahat ediyor bu şekil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…