• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yetim aylığı

Narincadi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2014
379
295
103
Merhabalar.
Yetim aylığı alıyordum Aralıkta evlendim fakat bu ay maaşımın yine yattığını gördüm. Sakın çekme fazla fazla geri alıyorlar dediklerini duydum.
Bu durumu yaşayan var mı acil yardımcı olurmusunuz. Şuan o para kurtarıcım gibi eğer çekersem çok işime yarayacak :110:

DÜZENLEME :
Geri ödenmesi sorun değil arkadaşlar. Çeyiz parası için başvurdum. Çektiğim miktarı geri ödemeye razıyım çeyiz paramdan düşülsün o da sorun değil fakat fazlasını mı alıyorlar onu öğrenmek istiyorum

Son düzenleme:
Çekmeyin başınıza iş alırsınız.

Ama evlendiyseniz müracaat edin 24 maaş çeyiz parası hakkınız var.Toplu ödüyorlar onu alın.

Geri ödemeyecek olsanız hakkınız olmayan bir paraya el sürer misiniz?

Evliyken alınmıyorsa almayın hırsızlığa girer bu. Geri misliyle ödeteceklerini bildiğiniz halde düşünmeyin bile.

her yetim maas almıyor mu?
misal konu sahibi bu ay maası aldı bu aldığı para baska yetimden kesilecek değil yani
Suç teşkil ediyor diye biliyorum .

Alakası yok, bizden çıkıyor o paralar.

Bu maaşların belli kriterleri var, görünen o ki mağduriyeti evlenince ortadan kalkıyor .

Bunu yapan bir çok insan oldu babasının maaşını almak için resmiyette boşanıp dini nikahla birlikte yaşadılar .

Maaş alabilmek için.

Burda konu sahibi tam olarak bunu yapmıyor ama artık hakkı olmayan birşeyi zimmetine geçirmeyi düşünüyor.

Evlenince o maaşın kesileceğini biliyordu.

Bir de geri ödetmeseler bile yanlış olduğunu bile bile çekecek misiniz orası da var.
Bu yanlış ama yapıyorum ne derece doğru bir mantık.

her yetim maas almıyor mu?
misal konu sahibi bu ay maası aldı bu aldığı para baska yetimden kesilecek değil yani

Başka bir yetimin parası değil ama vatandaşın vergileri ile ödeniyor. Ülke vergi ile dönüyor çünkü.
Bir vergi dairesinin tahsilat ofisine giderseniz anlarsınız ne demek istediğimi.

Suç teşkil ediyor diye biliyorum .

Alakası yok, bizden çıkıyor o paralar.

Bu maaşların belli kriterleri var, görünen o ki mağduriyeti evlenince ortadan kalkıyor .

Bunu yapan bir çok insan oldu babasının maaşını almak için resmiyette boşanıp dini nikahla birlikte yaşadılar .

Maaş alabilmek için.

Burda konu sahibi tam olarak bunu yapmıyor ama artık hakkı olmayan birşeyi zimmetine geçirmeyi düşünüyor.

Evlenince o maaşın kesileceğini biliyordu.
Allah korusun zaten yeterince üzücü bir durum.. verilen de üç kurus para onun da bir aylık hesabını yapıp misli ile geri istemek cok sacma

Allah korusun zaten yeterince üzücü bir durum.. verilen de üç kurus para onun da bir aylık hesabını yapıp misli ile geri istemek cok sacma
Ama işte o paralar bizden vergi şeklinde çıkıyor, kimse hakkı olmayanı almasa dünya daha yaşanabilir olur.

Bu şekilde düşünen binlerce insan hakkı olmayan paraları alıyor diye siz,biz cebimizden fazla fazla vergiler ödemek zorunda kalıyoruz.

Geri ödenmesi sorun değil arkadaşlar. Çeyiz parası için başvurdum. Çektiğim miktarı geri ödemeye razıyım çeyiz paramdan düşülsün fakat fazlasını mı alıyorlar onu öğrenmek istiyorum

Tanidigim biri aldi kullandi hic sorun olmadi
Dul maasi alan biride evlendigi ay almisti devlet bile bile herkese fazla yatirmaz

Back
X