• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yetersiz his psikologa gidiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba

Ben 1.seans icin psikoloğa gittim. Cok kotuyum hic iylesmicekmisim gibi geliyor maalesef. Göz kurulugu başladi bende buda benim psikolojimi fena fena halde etkiliyor artik tüm gün bisey yapmiyorum sadece gözümu düsünüyorum fener acip inceliyorum gözüm bana cok kirmizi geliyor. Goz doktoruna gittim damla verdi kullaniyorum. Tüm gun oturup gözümu dusunuyorum ve hic bi iş yapmiyorum, herseyden sogudum bu yüzden yemekte yemiyorum boğazimdan gecmiyo. Önceden cok neseliydim simdi eser kalmadi bu göz kurulugun yüzünden...
Valla sayende bizimde psikolojimiz bozuldu

Merhaba

Ben 1.seans icin psikoloğa gittim. Cok kotuyum hic iylesmicekmisim gibi geliyor maalesef. Göz kurulugu başladi bende buda benim psikolojimi fena fena halde etkiliyor artik tüm gün bisey yapmiyorum sadece gözümu düsünüyorum fener acip inceliyorum gözüm bana cok kirmizi geliyor. Goz doktoruna gittim damla verdi kullaniyorum. Tüm gun oturup gözümu dusunuyorum ve hic bi iş yapmiyorum, herseyden sogudum bu yüzden yemekte yemiyorum boğazimdan gecmiyo. Önceden cok neseliydim simdi eser kalmadi bu göz kurulugun yüzünden...
Canım senin probleminin OKB olduğunu düşünüyorum. Gözünü obsesyon(takıntı) haline getirmişsin ve kendini rahatlatmak için kompulsiyonlar yapıyorsun. Gözünü flaş açıp incelemen, sadece gözünü düşünmen buraya yazıp göz kuruluğunun sana zarar vermeyeceğiyle ilgili rahatlatma mesajları istemen bunların hepsi kendini rahatlatmak için yaptığın kompulsiyonlar. Bazı OKB hastaları ellerinden pislik bulaşacağını düşünür ve sürekli ellerini yıkarlar ellerini yıkamaktan yara yaparlar ama kendilerini engelleyemezler. Senin de durumun böyle gözünü düşünüyorsun ve gözünü inceliyorsun. Göz kuruluğu bende çok uzun yıllardır var üstelik lens kullanıyorum ve her gün defalarca damla damlatıyorum gözüme hiçbir şey olmadı. Sen de aslında kendi gözüne bir şey olmayacağını bunun doğru olmadığını biliyorsun ama bunu düşünmemek yazmamak gözünü incelememek senin için çok zor. OKBli biri olarak seni çok iyi anlıyorum.

Merhaba

Yemin ederim konularını görünce çok sinirleniyorum, ya geçen kıştan beri öyle hastalıklar geçirdim ki psikolojim de baya kötüydü ve çok acı çektim o halde çalışmak zorunda kaldım , demekki benim yerimde olsaydınız direk harakiri yapardınız..

Arkadaşım belli ki kız bu durumu takıntı haline getirmiş. Sence hiç senin gibisini görmedim derken ona yardımcı mı oluyorsun yoksa sorunlu kusurlu problemli gibi hissettirerek onu daha da kötü mü etkiliyorsun?
Ne yapalım? Bu kaçıncı konusu ? Bizler de psikolog olmadığımızı göre. Burada kendisine yardımcı olmaya çalışan çok kişi oldu onları takmiyorsa kötü mesajları da takmaz heralde

Ne yapalım? Bu kaçıncı konusu ? Bizler de psikolog olmadığımızı göre. Burada kendisine yardımcı olmaya çalışan çok kişi oldu onları takmiyorsa kötü mesajları da takmaz heralde
İyi olmadığı çok belli olan birine yorum yazmamayı tercih edebilirsiniz bence kötü bir şey yerine?

Allah size tahammül dahi edemediğiniz şeyleri yaşatmasın inşallah. Psikolojik rahatsızlıklar inanın hepimizi etkileyebilir ve o durumda kimsenin size böyle davranmamasını temenni ederim.
Psikolojik rahatsızlığı var ve ölmeyi düşünüyor o çocuğa yazık değil mi? O zaman neden yapmış? Kaç kere yazıldı tedavi al diye. Böyle herşeyde ölcem ölcem demek bencillik.

Psikolojik rahatsızlığı var ve ölmeyi düşünüyor o çocuğa yazık değil mi? O zaman neden yapmış? Kaç kere yazıldı tedavi al diye. Böyle herşeyde ölcem ölcem demek bencillik.
Bencillik değil hastalık. Tedavi alabilmek için problemimiz olduğunu farkında olmalıyız. Psikolojik rahatsızlıklarda insanların gerçek algısındaki bozulma kendindeki sorunları algılayamamasına sebep oluyor. Şuan çevresindeki insanların bunun farkında olup hem terapi hem ilaca başlatması gerek. İntihar denediyse yatısının yapılması da muhtemel.

Merhaba

bende seninkiden daha beterim.. ama sağlığım yerinde çok şükür .... ama sadece göz kuruluğu için hayata küsülür mü yaaa allah aşkına....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back