yeter bıktım misafirden!!

bize de çok misafir gelir ya ergenlik çağlarımda odamdan dışarı çıkmazdım hiç sevmezdim misafiri, karnım da çok acıkırdı görünmeden nasıl mutfağa giderim diye planlar yapardım :) şimdi yaşım 23 alıştım misafire sonuçta misafir herzaman baş tacıdır elinden geldiğince katlan onlara :KK66:

demek anneniz de çok geziyor.

annende onlara gidiyor ki onlar da size geliyor yani karşılıklı

bizim de öyleydi seneler önce çok afadersiniz ama popom yer görmezdi.dedem de bizde kalırdı tanıdığımız tanımadığımız herkes gelirdi özellikle bayramlar de herkese bayram 3 gün sürerdi bizim ki bitmezdi bile

yorucu olurdu tamam ama bir o kadar da eğlenceli olurdu.o zaman kuzenler büyükler hep beraberdik,sonra herkes evlendi yuva kurdu il dışına çıkanlar oldu .

bu dünyadan gidenler oldu.dedem iki dayım bir teyzem vefat ettiler.

çocukları evli olanlar çocuğuna gitmeye başladı torunlarını görmek ziyaret şu bu derken kendi telaşları oldu.

şimdi bir araya gelinse de eskisi gibi değil eski sıklıkta değil.eski tadı da yok çünkü gidenler hep eksik kalıyor

sonuçta herkes dağılıp gidiyor.

sizin de geçer bu zamanlar sadece sabredin misafirin olduğu zamanlar eve gelmeyin yada tadını çıkarın büyüdkçe ve heleki gurbette olunca

evlendiğiniz zaman özellikle o kalabalığı eşi dostu arar oluyorsunuz

Siz sporuna karismiyorsuniz evinize de misafir gelmiyor ne kadar güzel. Elime kumandayi alip tv izlemeyi özledim
maç delisi kocam maça gitmekten misafir düşünmüyor.evim zaten mülteci evi gibi şuan misafir sadeka verir gelirken valla cami yardımı gibi kutu açarım:KK53:.ben işten gelince de kimseyi çekemiyorum.böyle iyi oturma odasında yerde yatıyoruz.soğukta havalar ısınınca yatak odamıza geçeriz:KK51:

Okuldan, işten eve gelip kapının önündeki ayakkabı yığınını görmek kadar büyük bir yıkım yok. Sen bütün gün evine gidip ayaklarını uzatıp dinlenme hayalleri kur, kapının önündeki ayakkabılar bütün o hayalleri alsın götürsün :KK14:

Misafirperver bir milletiz ya ondan galiba :) yorgunsunuz biseylerle ugrasmak zorundasiniz gününüz de değilsiniz misafir agirlamak zor. Bende kayinvalide misafiri sorunsali yaşıyorum. Evler ayri ama karsi karsiya her misafirinde gitmek zorunlulugu evini temizle gelenlere hizmet et. Memur olmak icin sınava hazirlanirken bile düşünceli davranilmaz anlatsamsurat bes karış ee ne olmali gelin dedigin herseyi kabul etmeli bozuk moralle zar zor çalış sinir ol zor. Sonuçta anneniz sizi düşünen insan olmali orta yol bulunur diye düşünüyorum. Yoksa böyle kayinvalide misafiri sorunsali olabilir kizlar :)

Bu sefer gerçekten sinir krizleri geçiriyorum. Insanlarda düşünce namına bişey kalmamış. Allahım her günü misafir gelebilir mi ya?
Anne tarafımda baba tarafımda fazlasıyla kalabalık. Ben okuldan yorgun argın geliyim ve kapının önü bir sürü ayakkabı ! Ve onlara hizmet ediyim. Insan hiç mi düşünmez bunların engelli çocukları var diye. Bugün annem aradı okuldayken "misafir var gelirken tatlı al" diye. Kim geldi yine diyorum, dıdının dıdının dıdısı. Telefonda yeter eve gelmiycem yeter diyeee bağirdım .Şimdi dersim biteli 2 saat oldu ben geziyorum. Suc annemde Hayır demesini bilmiyor. Ha unutmadan akşam bize nazlaniyo bugun yoruldum yildiz kalk evi haller dite. Yaparim tamam da yoruldugu seye bakin.Misafir evin bereketi falan değil benim çilem oldu. Hayır yani engelli kardeşim de rahatsiz oluyo cocuk kendi ellerini ısırıyo
misafirmi aman uzak dursun. Tamam iyi hos agiraama ama bi yere kadar. Bende yeni eviyim bi esimin aiesi bi kendi aiem . Sikilliyorum insanlari sureki memnun etmeye calis ama Edeme!!! Herkes evinde guzel ben kimseye gitmiyorum kimsede gelmesin.herkesin oze hayati var sonucta

Ders daha önemli misafirden. Ne derlerse desinler kendi dersini bitirip sonra yardım edilmesi gerekiyorsa edersin.
Benim anne ve babam çocukların dersi var diye eve misafir kabul etmezlerdi. Üniversite sınavına hazırlanırken 1 sene boyunca eve çok az kişiyi kabul ettiler. Keza teyzelerim dayılarım da aynıydı. Çocuğun eğitim hayatı her şeyden önce gelir bizde. Eh meyveleri topladık 2 kardeş hukuk fakültesi mezunu olduk, kuzenler mühendis, doktor herkesin geliri geçimi kendine yetiyor çok şükür. Ailenin bunu düşünmesi gerekli. Çok yanlış buluyorum bu durumu.
bizde de öyleydi ders her şeyden önce gelir
bir merhaba der odana geçerdin
çok misafirin gelmesi hem yorucu hem evin içine hapsedici bir şey birde
arada bir gelirlerse amenna ama haftada ikiden fazlası sıkıyor

Bu sefer gerçekten sinir krizleri geçiriyorum. Insanlarda düşünce namına bişey kalmamış. Allahım her günü misafir gelebilir mi ya?
Anne tarafımda baba tarafımda fazlasıyla kalabalık. Ben okuldan yorgun argın geliyim ve kapının önü bir sürü ayakkabı ! Ve onlara hizmet ediyim. Insan hiç mi düşünmez bunların engelli çocukları var diye. Bugün annem aradı okuldayken "misafir var gelirken tatlı al" diye. Kim geldi yine diyorum, dıdının dıdının dıdısı. Telefonda yeter eve gelmiycem yeter diyeee bağirdım .Şimdi dersim biteli 2 saat oldu ben geziyorum. Suc annemde Hayır demesini bilmiyor. Ha unutmadan akşam bize nazlaniyo bugun yoruldum yildiz kalk evi haller dite. Yaparim tamam da yoruldugu seye bakin.Misafir evin bereketi falan değil benim çilem oldu. Hayır yani engelli kardeşim de rahatsiz oluyo cocuk kendi ellerini ısırıyo

valla ben misafirden nefret ediyorum. Gercekten kendi dayimlari falan bile eve almam. Geldiklerinde de laf sokarim. Sevmiyorum arkadasim yani sakinligi sessizligi seviyorum. Sen de misafirlere negatifligini yansitirsan en azindan seninle muhatap olmazlar

Bizim kizlarimizin cogunun kaderidir. Hayatinin onemli bir kismi baskalarina hamallik yapmakla gecer.
Annenizdeki de annesinden oyle gormus. Yikip gecmek size kalmis.

Sürekli misafir gelmesi normal değil. Anneniz de gitsin arada. Niye hep sizdeler? Bir de engelli kardeşiniz varsa ona da yazık. Belki anneniz onun düzenini bozmadan arkadaşlarıyla görüşmek adına evine davet ediyor. Çok sosyal anneniz herhalde :)

Annen rahatlıyorsa bunu izin vermelisin , kolay mı engelli çocuğa bakmak

Bu bence annenin sucu değil.. Misafirler arayıpta bu akşam size geliyoruz dediğinde hayır gelemezsiniz demek ayıptır.. Böyle bişi yoktur.. Biz türkler misafirperverliğimizle meşuruzdur..!! Bunu misafirlerin düşünmesi gerek.. Hergün aynı kişiler değilde farklı farklı kişiler geliyorsa burda da kimseyi suçlayamazsın.. Bugün gelicek olan misafirler nereden bilsin dünki misafirleri de ay bunların dün misafirleri vardı biz bugün gitmeyelim desinler.. Tabii herşey biyana annen arıyorsa hergün birilerini bugün bize gelin diye.. Ozaman tmm annen suçlu gider konuşursun adam akıllı dersinki anne hergün hergün misafir çağırma..! Benimde canım var bende insanım azıcık rahat etmek istiyorum diye.. :KK66:

Son düzenleme:
Hergun hergunde misafir cekilmezki , insan bazen rahat kafa dinlemek ister..
Haber vermedenmi geliyorlar ?
Haber veriyorlarsa annen uygun bir dile red edebilir ..

Annenle konuş. Eğer seni anlamıyorsa, doldur kitaplarını sırt çantana dersim var de kütüphanede çalış. Akşam dön eve. Zaten yeteri kadar çalıştığın için eve gelincede misafir varsa 2 çay doldurursun sonra kardeşimle ilgilenmem lazım çok sıkılmış evde dersin, onunla oynarsın şakalaşırsın bu sırada rahatlarsın da. Hem kardeşin sıkılmamış olur, hem sen bu sayede biraz dinlenirsin hem de kimsenin ağzına laf vermezsin, göstermelik de olsa ortalarda dolanırsın :KK66: Açıkcası benim annem sınav dönemi falan misafir kabul etmezdi hatta bayram tatillerinde memlekete bile gitmezdik, bizim ödevlerimiz var bayram sonrası vizeler var diye... Şimdi evliyim öğrenciliğim devam ediyor, eşimle başta anlaştım ben öyle misafir ağırlayamam rahat olmam lazım diye. Ha misafir gelmiyor mu elbette geliyor ama arada bir.

Benim esimin kiz kardeside okuyor,o da sikayet eder surekli ders calisamiyorum diye..Ev cok kalabaliksa ve sinavi varsa evimin anahtarini veriyorum git rahat rahat calis diye,gidip bizde calisiyor..

Benim aile evim de boyleydi her gun teyzeler halalar dayilar vs birileri gelirdi. Ben kapidan hosgeldiniz diyip odama gecerdim, yemegimi bile annem odama getirirdi ders calisiyor diye :KK53:
Millet ne derse desin umursama ya bosver gec odana kapat kapini, begenmeyen kucuk ogluna almasin:KK14:

benim basimdanda gecti bu tarz, misafirde bir yere kadar, gercekten agir geliyor insana bi zamandan sonra
annenle ciddi ciddi konus, mesafesini korumali, kendisine acimiyor sizede mi acimiyor

s
Misafiri sen mi agirliyorsun? Kac yasindasin? 20li yaslardasindir muhtemelen.
Sen dogmadan once de annen bu misafirleri agirliyordu. Onun zoruna gitmiyorsa senin niye gidiyor????
sen hep negatif
yorum yapmak zorundamısın ya

arkadasın yazdıklarına bkaın bu kadar kendini belli etme cabası pesss yani birine der kaynananı sevmiyosan ne gittin digerine hizmet etmek zorunamı gitti
kafasında problem var arkadasın

Son düzenleyen: Moderatör:
Devamlı bu kadar kalabalık olması gerçekten yorucu, haklısınız. Fakat " engelli kardeşim" kelimesini çok kullanmışsınız. Siz rahatsızsanız kardeşinizin üzerinden bunu anlatmanız doğru değil.
Gittiğin evin bireylerine göre karar verilmiyor misafirlik. Ararsın kabul görürse gidersin.
Gelenler kardeşinizi düşünemez, anneniz kardeşinizin rahatsız olduğunu gözlemleyip o şekilde karar vermeli.

B_KhSwJW4AAjDHr.jpg
görür görmez aklıma bu konu geldi :KK70:

X