yeter bıktım misafirden!!

Benim de benzer bir sıkıntım vardı.

Öyle her gün gelen olmazdı ama evimiz sahil kenarında olduğundan tatil niyetine gelip...

Birkaç hafta kalırlardı ve yaz tatilleri resmen işkence olurdu bize.

Bütün sene okulda canımız çıkar yazın dinlenmek isterdik ama yaz tatili de heba olurdu.

İnsan bazen kendine bile tahammül edemiyor neticede.

Üniversiteye gidip kendi evime kavuşunca rahat ettim.

Yemeği dışardan söyledim, canım istemezse temizlik bile yapmadım, istediğim kadar erteledim.

Evime gelmek isteyen kalabalık arkadaş gruplarını bile cafelerde ağırladım.

Hepsine de açık açık evde kalabalık sevmediğimi söyledim.

Kalabalık ailelerde büyüyen çocuklar evlilik, çoluk çocuk vs olmadan muhakkak kendi evlerinde kalma keyfini yaşamalılar.

Bunun için de iyi bir eğitim, iş vs şart.

Umarım siz de kendi evinizde rahat edersiniz.

Umarım tesekkurler. Maalesef ailemle yasiyorum. Yalniz yasasam acik ve net gelmeyin derim

İkisi ayni sey mi ama... Kiz okuyor ve hergun misafirden bunalmis. Kiz kucukken annesi misafiri agirliyordu, kizina da bakiyordu cocuk oldugu icin ama simdi kizi buyudu ve annesi ondan yardim bekliyor. Yardim eder tabi ki ama surekli misafirden kiz dersini de calisamaz dinlenemez de. Ayrica annelerimizle ayni nesil miyiz, hayata ayni mi bakiyoruz bunlari da hesaba katmak gerek.

Valla ben misafirlere buyudum. Kendi odam bile yoktu. Bi de kendimizde kalabalikti. Ne yapabiliriz yani? 2 yildir evliyim. Benim evime de ayni misafirler geliyor. Final günü amcam bendeydi diye final sinavima gidemedim.. E evin hanimiyim benden baska kim agirlayacak.
Ne yapalim mecbur..

canım sanırım tek çözüm annenin senin gibi arada bir hayır demeyi bilmesi. yoksa bu böyle gider. yada kimseyi takmadan sen biraz misafir yanında durduktan sonra bir şekilde restini çekip alıp kardeşini geçersin odaya hem kardeşinle ilgilenir hemde derslerini yaparsın hemde dinlenirsin.
Kardesim zihinsen engelli. Evde yari ciplak geziyo kiyafet sevmiyo. Misafir gelince de hadi üstünü giy diyoruz. O da sinirleniyo. Cocugu ciplak görəcəklərini bile bile geliyolar ya. Evlenince kesinlikle kimse gelmiycek benim evime

Valla ben misafirlere buyudum. Kendi odam bile yoktu. Bi de kendimizde kalabalikti. Ne yapabiliriz yani? 2 yildir evliyim. Benim evime de ayni misafirler geliyor. Final günü amcam bendeydi diye final sinavima gidemedim.. E evin hanimiyim benden baska kim agirlayacak.
Ne yapalim mecbur..
Dogrudur, ama burada kizcagizin kendi sorumlulugu degil, yani evli de olsan kendini ifade edebilmelisin, sinavim var diyebilmelisin, bu kadari da ayip olmaz bence. Biz hep kendimiz fedakarlik yapiyoruz. Halbuki bir sonraki gun gelseydi misafirin, sen de sıkıntıya girmemis olurdun...
İletisim lazim, karsilikli anlayis lazim degil mi

Dogrudur, ama burada kizcagizin kendi sorumlulugu degil, yani evli de olsan kendini ifade edebilmelisin, sinavim var diyebilmelisin, bu kadari da ayip olmaz bence. Biz hep kendimiz fedakarlik yapiyoruz. Halbuki bir sonraki gun gelseydi misafirin, sen de sıkıntıya girmemis olurdun...
İletisim lazim, karsilikli anlayis lazim degil mi

amcam uzaktan geldi. Ilk defa evime geldi. Amcam olmasa baska biri olsa tamam derim ama amcama cok deger veririm. O yuzden hayatta diyemezdim.
Ha amcam sinavim oldugunu bilseydi kesinlikle gonderirdi ama ben soylemedim.
Aileyle konusmak lazim. Dediginiz gibi iletisim. Anneyle oturup anlasmasi lazim..

amcam uzaktan geldi. Ilk defa evime geldi. Amcam olmasa baska biri olsa tamam derim ama amcama cok deger veririm. O yuzden hayatta diyemezdim.
Ha amcam sinavim oldugunu bilseydi kesinlikle gonderirdi ama ben soylemedim.
Aileyle konusmak lazim. Dediginiz gibi iletisim. Anneyle oturup anlasmasi lazim..
Hmm, anliyorum. Evet, insallah çözerler...

Ders daha önemli misafirden. Ne derlerse desinler kendi dersini bitirip sonra yardım edilmesi gerekiyorsa edersin.
Benim anne ve babam çocukların dersi var diye eve misafir kabul etmezlerdi. Üniversite sınavına hazırlanırken 1 sene boyunca eve çok az kişiyi kabul ettiler. Keza teyzelerim dayılarım da aynıydı. Çocuğun eğitim hayatı her şeyden önce gelir bizde. Eh meyveleri topladık 2 kardeş hukuk fakültesi mezunu olduk, kuzenler mühendis, doktor herkesin geliri geçimi kendine yetiyor çok şükür. Ailenin bunu düşünmesi gerekli. Çok yanlış buluyorum bu durumu.

Neden bilmiyorum ama ben misafir ağırlamayı sevmiyorum.
Tamam misafir güzel ama ne yapıcam ne ikram edicem derdi fena.

Bir de her gün gerçekten çekilmez, hak verdim sana.

Ders daha önemli misafirden. Ne derlerse desinler kendi dersini bitirip sonra yardım edilmesi gerekiyorsa edersin.
Benim anne ve babam çocukların dersi var diye eve misafir kabul etmezlerdi. Üniversite sınavına hazırlanırken 1 sene boyunca eve çok az kişiyi kabul ettiler. Keza teyzelerim dayılarım da aynıydı. Çocuğun eğitim hayatı her şeyden önce gelir bizde. Eh meyveleri topladık 2 kardeş hukuk fakültesi mezunu olduk, kuzenler mühendis, doktor herkesin geliri geçimi kendine yetiyor çok şükür. Ailenin bunu düşünmesi gerekli. Çok yanlış buluyorum bu durumu.
Üniversite sınavım oldugunda bile ev tıklım tıklımdi

gitmeyin eve.. kütüphane avm arkadaşlarının yanında vs gezin..

anneniz tek basına altından kalkamayınca da bu isteğinden vazgegecektir.

eve gidince de sadece kendi işinizle ilgilenin ve kardesınızle ''ben de yenı geldım yorgunum'' diyerek yardım da bulunmayın. madem cok seviyor sizi karıştırmasın:)

seni çok iyi anlıyorum.bende böyle bir ailee büyüdüm ve bıkmışım misafirden. evlenince anladım evin rahatını. annem hala der sağa sola gitmiyosun diye. gitmem. şevk mi bıraktınız insanda diyorum. misafir yüzünden yemek yemek uyumak tv izlemek herşey işkenceydi. ders çalışmakta. maalesef yapacağınız bişey yok. o yaştan sonra insanlar değişmiyor. kendi evinize taşınana kadar sabredeceksiniz.

İnsanlar bazen gereksiz yere misafircilik oynuyorlar .Akraba dahi olsa insanların evine sık sık gitmek kalmak zahmet vermek hoş değil. Benim kızım 5.sınıfta.Üniversiteye hazırlandığı dönem de ben de misafir olayını azaltabilirim .Gerçi evimiz şu an müsait ,geniş .Kızım odasında rahat rahat gürültüsüz çalışabilir ama ne olursa olsun azaltacağım. Kimse benim ailemden önemli değil

X