Yeter artık bu ne dedim ve bıraktım!bütün enerjimi sömürüyormuş meğer illet!!

GNZ

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2009
394
4
296
İstanbul
Merhabalar;sigarayla tanısalı 12 yıl oldu hatta geçti bile diyebilirim,son 2 yıla yakındırda bırakıp bırakıp tekrar başlıyordum bi turlu basaramadım gercekten hatta daha öncede yazdım buraya..her seferınde aman yaa gunde 1 paket ıcmıyorum kı sonucta dıyıp yaptım bır tane daha ve gerısı geldı..ama artık durum farklı aman yaa diyerek yakamam öyle bir tane daha daha iradeli davranmalıyım cuku kısa bi sure once evlendım ve cocuk sahıbı olmak ısteyene kadar arınsın ıstıyorum tüm vucudum..suankı guncel hayatımı ele alırsak Allah ım o mutfak sıgara ıcmekten (eşimde içiyor) fayanaslar sararıyor her yere sınıyor,mutfak harıcı hıc bır yerde sigara ıcılmez evımde mutfagında kapısı penceresı hep açık,artık eve gırdıgımde o mutfaktakı sıgara kokusu rahatsız etmeye başladı benı ustum basım hersey sigara kokuyor ve bız ısrarla elımızden dusurmuyoruz ve hep bı yorgunluk halsızlık ustumde,cogu zamanlar ısten geldıkten sonra aman ya yarın utulerım dıye bırıktırdıgım utuler,bulasık makınasını bosaltmaya gırdıgım mutfaga bı sıgara ıceyım bosaltırım dıyıp sonra yorgun hıssedıp yarın sabah ıse gıtmeden hallederım dıyıp ertelemeler,sabah zar zr uyanıp anca ıse yetısmeler..bunların hepsını sıgara yapıyor yorgunluk halsızlık vakıt kaybı isteksızlık enerji zaten 0..Bugün 4. günüm her sabah o bogazımdaki gıcık artık cok azaldı,sabahları rahat uyanıyorum hemde daha 4 gun oldu bu kadar kısa surede buyuk farklar burun tıkanıklıgım geçti!enerjım var kıpır kıpırım saclarım mis gibi kokuyor kıyafetlerımde vee evımdede sıgara kokusu yok artık,ev işlerim mi?hiç ertelemiyorum bugunun ısını yarna bırakmıyorum kı bi cay ,sıgara ıcecegım vakıtte işimi yapabılıyorum evım 4 gundur hep duzenlı fark hemen farkedılıyor..ben her asamayı elımden geldıgınce yazacagım gelın destek olalım ve bırakalım bu ılletı,belli bi sureyı atlattıktan sonra daha aramayacagız zaten bu alıskanlıgı..

sizi tebrik ediyorum....yazınızda kendimden o kadar şey buldum ki aynı dertten yakınıyorum bende aslında hemen hemen 12-13 senedir sigara kullanıyorum ve zamanla sigaranın olumsuz enerjisi yüzüme çarpıyo . belirttiğiniz gibi o iğrenç kokusundan tutun enerji kaybı v.b.. saymakla bitiremiyeceğimiz bir sürü negatiflikleri.. çok istiyorum ve bi kaç deneme yaptıysam da eşimle birlikte başarılı olamadık.. en kısa zamanda darısı başımıza...

Bence denemeyi bırakmamalısın,önce sen bırakmayı dene sonra eşine bıraktır senın bıraktıgını gordukce cesaretlenecektır.2 kişilik bırlıkte bırakmalar da basaramama olasılıgı cok yuksek onuda denedık cunku bırımızden bırı pes edınce ee sen pes ettın dıyıp o ankı psıkolojıye dayanarakta o bıraktıysa bı anlamı yokmus gıbı onun yolundan gıtme istegımız cok yuksek buda bahane cunku bız kullanıcılar ıcın=) eşim içmeye devam edıyor baya cok ıcmeye baslamıstım gercekten ki eşim cok daha fazla ıcıyor ve benım ıcmemı kesınlıkle ıstemıyor bırakma konusundada kendıne guvenemıyor hıc bırak demıyorum ısrar yok etkılenmem ıc ıstersen dıyorum ve inanırmısın 4 gunde oyle azalttıki sadece benım ıcmeyısım ona baya azalttırdı sigarayı ve banada sıgara kokacak dıye tedırgın oldugundan kaynaklanıyor tabı bu farkedıyorum.Gel arkadasım yenıden dene o krız anlarında hemen bır ugras bularak atlatırsın inan sonra eşinde bırakmak ısteyecektır sen yaptın bende yaparım dıyecek

İnşallahh arkadaşım inşallah... :)) deniyecem inşallah ama birazda açıkçası kilo almaktanda korkmuyor değilim Nedersin ?

İnşallahh arkadaşım inşallah... :)) deniyecem inşallah ama birazda açıkçası kilo almaktanda korkmuyor değilim Nedersin ?

Hımm tabiki oda var aynı korku bendede olmaz mı hiç=) ben soyle yaptım sigarayı bıraktıktan ıtıbaren asansör kullanmayıda bıraktım,yemeklerımden bazıları cıkardım menulerımden pilav,makarna,hamur işi,kızartma gibi seyler üstelik sunu farkettım doyurmuyorum karnımı tamamen yanı doydugumu hıssettıgım anda bırakıyorum yemegı tıka basa yemıyorum yanı=) ve mıdeyı cok doldurmayıp hafıf yıyeceklerde yıyıce kendını daha ıyı hıssedıyorsun,artık sabah kahvaltısı yapıyorum ac karnına sıgara ıcme alıskanlıgımın yerıne aynı vakıtte sabahları kflex yıyorum öglene kadar tok tutuyor=) canım ısedıgınde o illeti salatalık yiyorum 1-2 saat sonra meyve yıyorum ve bol bol su ıcıyorum her aklıma gelısınde kana kana su ıcıyorum ve iradeli olmalısın dıye hatırlatıyorum kendıme =) umarım işe yarar =)

Zeki-Metinin bir kabaresinde,Zeki sigarayı bıraktım,içmicem diye söndürüyordu ve anında "oh be nefesim açıldı"diyordu,bizde gülüyorduk anında olur mu böyle bir etki diye ammmmaaaaa
oluyormuş,anında önce psikolojik sonra fizyolojik ve tabii ki en önemlisi sağlık açısından olumlu değişimler görülüyormuş
seni tebrik ediyorum darısı annemin başına diyorum:)

tüm içenlerin bırakması dılegıyleee =)

Bugün 5. günüm zorlanıyorum,uzerımde bı yorgunluk bı gergınlıkte var ama bugunude atlatıcam hayırlısı ile,bogazım gun gectıkce temızlenıyor burnum eskısı kadar tıkanık olmuyor sureklı sanırım oda artık hep acık olacak=)sabah uyandıgımda agzımda o çamur tadı olmuyor bu cok guzel birşey.sanırım h.sonuda zorlanacagım ama ondan sonra gun gectıkte unutacagım bu ılletı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…