• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeşilim'in günlüğü

Bende dökeyim içimi az senin yeşiliğine. Kaç gündür eve girdiğim yok geziyorum. Evde otururken evdeyim diye şikayet ediyordum gezincede yorgunluk oluyor her iş kalıyor. Cuma kaytardım gülhaneye çay içmeye gittik manzara güzeldi aklıma geldin bi İstanbul'u şereflendirde beraber çayımızı içip cigaramızı tüttürelim karşılıklı yeşilim. Cumarteside sendikanın pikniği vardı Beykoz taraflarında ordaydık eglendik gittik geldik.
Sen yaşlanıyorum demişin ya bende aynını diyorum bu yaşlılık değilde başka bişey galiba yeşilim. Herşey yorucu sıcaklardan diyorum geçiyorum. Yaşlılığımı kimseye daha kabul ettiremiyorum. Çok şikayet eden biri oldum öyle hissediyorum. Arada dergilerin depresyondamısınız anketlerini yapıyorum yok değilmişim öyle diyor sonuclar
Galiba kendimden başka herkesin ayrıntılarıyla uğraşmak yoruyor beni edilen bir cümleyi açıklamak için bi ton laf etmek.
Ya neyse gelip seni derdimle üzmeyeyim de.
Öyle işte yeşilim.
Herşeye rağmen güzel şeyler düşünüp mutlu oluyorum.
Senin yanına sığınıyorum uzaklaşacak herşeyden tek yerim.
Geldim Gördüm .
Oğlunun doğum gününü kutlarım sizin herkes yaza denk gelmiş doğumları :)
Unnutuklarım varsa affola.
Sevgilerimle öpüyorum.

Camdankalbim benim vefalı kızım, ne kadar güzel ifade etmiş,özetlemişsin herşeyi.
Evet herşeye rağmen, hayat yaşamaya değer hakkını verelim, hele sen daha bu yaşta dur bakalım. Canım benim seni sevgiyle kucaklar öperim
Yorum yazan hepinize sevgiler yolluyorumŞeniz

Çocukken büyüklerimiz, “ Sen hoş gör onu öyle kabul et ” derlerdi. Devam ederdik karşımızdaki kötü tohumlarla arkadaşlığımıza. Çok sonraları yaralanırdık.
Halbuki büyüklerimizin bize “ Eğer seni incitiyorsa, görüşme rahatsız olduklarınla “ demeliydiler.
Bazıları var ki hâla boşverci ...Boş verirsek boş veriyorlar heba oluyor harcadığımız vakit. ondandır seçtiklerim

BAYILIYORUM ŞU CÜMLEYE
Çocuklara en başta dillerini tutmalarını öğretin, konuşmasını nasıl olsa öğrenirler.
Benjamin Franklin

Yazmadığıma bakmayın, hâla her sabah İzmir Alsancak) özlemiyle uyanıyorum.
Alıştım artık. Bir parçam orada asla gelmiyor, buradaki sakinleşti çaresi yok. Ne İzmir’miş ama yaktı beni.
Burada da mutluyum oysa diyorum ya, kim bilir kimler nerede, nerenin özlemini çekiyor.
Özlem işte adı üstünde Özlem

im001669sk7.jpg

Alıntı

Canım,bebeğim ve herşeyim kızım, bu gece eşi ile Istanbul'a gidiyor. Yerleşmek üzere.
Onları az önce balkonumdan yolcu ederken, Allaha emanet ettim.Sağlık, huzur, mutluluk, bolluk, bereket diledim.Yolları açık olsun. Şeniz Mutlu olsunlarda, uzak olsunlar. Istanbul şurası gider geliriz sıkça.. senağlama

Polyanna olmak zormuş.Arada Lereenimle oynuyoruz ya, oyun başka, gerçek başkaymış.
Ağladım ağladım şimdi açıldım biraz.

Çocuklar kaç yaşında olursa olsun, onlar benim bebeklerim. Onlara bebek gibi davranmasam da, içimden büyütemediğim bebeklerim.
Onlar bilmez... Benim, bana ait o duygu

BU BENİM DUYGULARIM
Hani bazen kötü hissedersiniz kendinizi
Adlandıramadığınız duygular taşırsınız
Nedir, nedendir niçinler vardır barındırdığınız yüreğinizde
Annenizle bile paylaşamazsınız, arkadaşınızdır o zaman sırdaşınız.
Ama o bile yetmez yüreğinizin çırpıntısını dindirmeğe.
Ben hemen kâğıda dökerim.

Kızdıysam,kırıldıysam acıdır kalemim,kırıcıdır yazım
Hüzünlü isem,tutamam kendimi,görürüm sayfalarda akan yaşlarımı
Mutlu isem paylaşmak isterim,herkese sunmak coşkularımı
Herkesinde coşmasını isterim
Ama bugün duygularım karışık hepsi bir bütün
Kıyamadım birbirinden ayırmaya,haz verdi tümü bana
Böyle olunca ben,yine doğruyu bulacağımı bilirim....:uhm:

Yeşilimin duyguları

haklısın canım çocuklarmız ne kadar büyürse büyüsün bizim için hala bebekler
onlar mutlu olsun da onların mutluluğuyla bizde mutlu olalım değil mi?

haklısın canım çocuklarmız ne kadar büyürse büyüsün bizim için hala bebekler
onlar mutlu olsun da onların mutluluğuyla bizde mutlu olalım değil mi?

Egem, içime su serpti yazdıkların teşekkürler canım.

Bugün kandil, hepimizin kandili mübarek olsun.
Tek tek gidemediklerim olacak bu dilekler tümünüze.

Allah herşeyi ama herşeyi hayırlısı ile gönlümüze göre versin İnşallah.

EL GÜNEŞİ

Çocukluğumda duyduğum bir sözcüktü. Hoşuma gitmiş olacak ki büyüklerime ne anlama geldiğini sordum...Güzel anlattılar ..
O gündür bu gündür dikkatle izlerdim o tipleri.. En yakınınızdadır., size değil de sizden başka herkese övgü yağdırır EL GÜNEŞİ

Siz ne yaparsanız yapın, onlar size değil diğerlerine gösterirler tüm maharetlerini ve ...En iyi abla, en iyi ağabey oluverirler, etrafa karşı...Neden bana o payın bir dilimini sunmaz diye bakar kalırsınız..Göze alıp sorsanız,kıskanç olduğunuzu söyler...Ondandır susmalarınız.

Sizi anlamak istemez onlar... Diğerlerine takılır kalırlar.
Diğeri farkındadır el güneşliği yaptığını. Kullanıp kullanıp zamanı gelince atıverirler pis kağıt misali..EL GÜNEŞİ üstüne alınmaz ..Hemen buluverir yeni birilerini.

Var mı sizinde yakınlarınızda el güneşiniz... Hatırladınız mı..Hiç önemsemeyin gitsin.

Hayırlı Cumalar, sevginiz içten olsun.

Yeşilimin duyguları

EL GÜNEŞİ

Çocukluğumda duyduğum bir sözcüktü. Hoşuma gitmiş olacak ki büyüklerime ne anlama geldiğini sordum...Güzel anlattılar ..
O gündür bu gündür dikkatle izlerdim o tipleri.. En yakınınızdadır., size değil de sizden başka herkese övgü yağdırır EL GÜNEŞİ

Siz ne yaparsanız yapın, onlar size değil diğerlerine gösterirler tüm maharetlerini ve ...En iyi abla, en iyi ağabey oluverirler, etrafa karşı...Neden bana o payın bir dilimini sunmaz diye bakar kalırsınız..Göze alıp sorsanız,kıskanç olduğunuzu söyler...Ondandır susmalarınız.

Sizi anlamak istemez onlar... Diğerlerine takılır kalırlar.
Diğeri farkındadır el güneşliği yaptığını. Kullanıp kullanıp zamanı gelince atıverirler pis kağıt misali..EL GÜNEŞİ üstüne alınmaz ..Hemen buluverir yeni birilerini.

Var mı sizinde yakınlarınızda el güneşiniz... Hatırladınız mı..Hiç önemsemeyin gitsin.

Hayırlı Cumalar, sevginiz içten olsun.

Yeşilimin duyguları
Nedense bu bana hiçmii hiç uzak gelmedi ablacım..Var yakınlarımda el güneşi hatta elgüneşleri..En yakını ise kendimim sanırım şuan ya psikolojim çok bozuk yada sıkıntılı anlarımdan biri bilmiyorum ama zaman zaman bu duyguyu hissederim..Sanırım susmak en iyisisenağlamasenağlamasenağlama

yine çok güzel bir yazı yeşilim elgüneşi tabirini ilk defa duysamda çevremde böyle elgüneşleri gözlemliyorum ama bütün elgüneşlerini aynı katagoriye koymak doğru değil öyle elgüneşi ablalarım varki etrafı çok güzel gözlemliyor değer verdiği kardeşlerine kırıldığı şeyleri açıkça söyleyip kendilerini savunma hakkı tanıyor savunma yetersiz gelirse kendini geri çekiyor allah hep böyle elgüneşleriyle karşılaştırsın hepimizi ellerine sağlık

Sizlerle paylaşmak istediğim, önceleri paylaşmayı ertelediğim bu güzel haber kızımla ilgili ..Evlendi
Çocukluk arkadaşı, ailece görüştüğümüz, her daim dertleştiği o özel insanla. .. Önceleri dertleştiği omuzun da ağladığı, arkadaşı evlenip çocuğu olamadan iki sene içinde ayrılmış. Kızımla dertleri paylaşırken senin ki, benim ki lâfları uzayıp giderken daha da yakınlaşmış birbirlerine bağlanmışlar. Önceleri birbirlerine çaktıramamışlar Ve bir gün arkadaşı “Biz neden evlenmiyoruz anlaşıyoruz, birbirimizin her şeyimizi biliyoruz oğlun beni seviyor. Daha ne ister, bekleriz ki” Demiş. Kızım “Oğlumla konuşayım o onaylarsa neden olmasın” deyince önce bizimle paylaştı uzun uzun anlattı. Sonra oğluyla konuştu hepimiz onaylayınca evlendiler. Sade bir nikâh

Şimdi çok mutlu inşallah bir ömür boyu sürer. Oğlu çok mutlu, çünkü annesi mutlu. Anlayışlı bir insanla, oğulu anlayan müşfik bir insanla beraber anne. İçi rahat

Torunum diploma töreninde mezunlar ikincisi oldu inşallah öss sınavı da böyle başarılı geçer
Sınavından sonra İstanbul’a eşinin yanına gidecek kızım yavaş yavaş hazırlanıyor .
0ğlu için yıllardır fedakârlık yaptı Allah emanet olsunlar.

Bazen işte böyle güzel şeyler de oluyor. Paylaşmak güzel hele güzeli paylaşmak çok daha güzel.. Benimde yüzüm gülüyor arada hamdolsun..
Sevgilerimle

allah kızınıza bi ömür boyu mutluluk versin sizede sağlıklı huzur dolu yıılar nasip etsin inşallah..

ne güzel topik ilk defa girdim...
yeşilim ne güzel yazılar yazmışsınız..
kızınıza çok sevindim..ömürboyu mutlu olsunlar....

allah kızınıza bi ömür boyu mutluluk versin sizede sağlıklı huzur dolu yıılar nasip etsin inşallah..
Amin canım sizinde herşey gönlünüzce olsun

ne güzel topik ilk defa girdim...
yeşilim ne güzel yazılar yazmışsınız..
kızınıza çok sevindim..ömürboyu mutlu olsunlar....

Sağolun Ninim ,her zaman beklerim.Bende size en güzel dileklerimi yolluyorum

yine çok güzel bir yazı yeşilim elgüneşi tabirini ilk defa duysamda çevremde böyle elgüneşleri gözlemliyorum ama bütün elgüneşlerini aynı katagoriye koymak doğru değil öyle elgüneşi ablalarım varki etrafı çok güzel gözlemliyor değer verdiği kardeşlerine kırıldığı şeyleri açıkça söyleyip kendilerini savunma hakkı tanıyor savunma yetersiz gelirse kendini geri çekiyor allah hep böyle elgüneşleriyle karşılaştırsın hepimizi ellerine sağlık

Yok Barçmanım iyilerden el güneşi olmaz. Benim yazımda ki,. ellere güneş, bize gölgelerden bahsediyor. O iyi şefkatli ablalar ,ağabeyler nadir bulunan sadece güneşler ellere değil bize dönen güneşler..
Yorumuna teşekkür ederim sevgilerimle canım

Arkadaşımın canı sıkkınsa.....

Gençken,gönül kapılarımı aralamışken....
Öyle boş, saçma lâflar olurdu ki o zamanlar. O ne dedi, bu ne cevap verdi, kim kiminle neden darılmış, sebep ne gibi ...Anlamsız tek taraflı dinlenen,komşular,akrabalar,arkadaşlar,hatta evlâtlar arası boş lâflar
Sonraları hep düşündüm... İki kişi neden darılır, kırılır birbirine, yüzleşmediklerinden... Yüzleşmekten korktukları daha doğrusu gerçekler acıttığı için.

İnsanlık hali,hatam olduysa.... Açıkça yüzüme söylemelerini isterim. Haksızsam, özür dilemeliyim
Haklıysam anlatmalıyım. Gerçekleri bilmek hakkımız
Başkasından duyarsam birinin bana kırıldığını, üzülürüm. Lâfı getirene hiç ama hiçbir şey söylemem. Çünkü lâflar ürer yalan yanlış geri gider .
lâfı edene gider anlamaya,anlatmaya çalışırım...Sevdiğimse değer....Değer verdiğimse anlar..Tanır beni

Anlamamakta ısrarcıysa... Canımı sıkmak, maksat arkadan konuşmaksa...
Ben bunları çoktan aştım güzelim. Size bol lâflar ama boş lâflar der geçerim.

Yeşilimin duyguları

Günler akıp giderken, manalı manasız...

K K nın faydalarını saymakla bitmez.Stresli hayattan huzura geçiş benim için.Zamanımı artık KK da geçirir oldum.Sabah işlerimi bitirip, halacığımın gönlünü aldıktan sonra,nette tüm gazeteleri,son haberleri okuyup,kendimi huzur sokağıma atıyorum.
Bana bu huzuru sağlayan site yöneticilerine, üyelere, aileme çok teşekkürler ederim.....

Ailem,çünkü kaç kez yaktığım yemekler,suyu biten çaydanlıklar, telefonda arayanları söylemeyi unutmalarım, eşimin kaç iş randevusunun iptali, unuttuğum onca şeye katlandılar. Mutlu olduğum,baş ağrılarımın geçtiğini gördükleri için.

Burayı sevdim. Gelenlere gittim sevgimi paylaştırdım. Abartısız, yalın. Yazdıklarıma yorum katanları okudukça, beni anlamalarına sevindim. Okuyanların çokluğu da ayrıca mutlandırdı beni. Sitede arkadaşlar edindim.Paylaştık, ben onlara onlar bana gelip gittik. Kalabalığız, vakit buldukça yenileri tanıyıp, gelip gitmenin uygun olacağına karar verdim.

Biliyorum, çoğu benim kızlarım yaşında böyle zarif, saygılı samimi ama seviyeli kızlarımızın, arkadaşlarımın olması,beni buraya daha çok bağladı.
Duygusal, incinen olduklarını ...Burada paylaşımları ile bize kattıklarından anladım, onların beni anladıkları gibi

En olmayı hiç sevmem yazmıştım. Siteye girdiğim ilk günlerdeki gibi rahat dolaşıp mesajlar atmak istiyorum ama bir şeyler var duygularımı frenlemem lâzımmış....Gibi
Hayır bu benim duygularım, asla frenlemem. Yarışları sevmem, yarışlarda yokum ben duygularımla varım. Benim yaşımla, yaşanmışlıklarımla, tecrübelerimle.
Yarışmak haddime değil.
Ben burada böyle mutluyum.

Kime olursa olsun sevdiğimize geç olmadan seni seviyorum demeyi unutmayalım...

Yeşilimin duyguları

Ortada dönen herkesçe bilinenleri konuşmak, dedikodu değil ki. İyi, kötü bilip bilmeden yorum katmaktır...Bence ...Oda bazen hoş değil ya neyse

Adamcağız memur..Eşi evde ufak tefek dikişler dikiyor. 2 kız çocukları var. Kızlar eve gelince, anne sadece onlarla ilgileniyor, vakit geçiriyor. Kızlarını özenle yetiştiriyor.
Ev kira, iş zor yani bütün kış evden çıkmazlar.
Ara sıra karşılaşır sohbet ederiz. Ne bana gelecek zamanı vardır, ne de benim bile bile gidecek kadar düşüncesizliğim.

Ama takdirli karneler alınıp, okullar kapanınca şenlik vardır kendilerince. Onlar için en güzel tatil başlar. Her Pazar, taksi ile gidilen deniz kıyısı, dengeli ve mutlu aile için yeterlidir. Allahtan daha ne istesinler şükür ediyorlar. Tek eğlenceleri bu ama huzurlular

Öbür tarafta .....Komşular arası konuşulansa “ Popolarına giyecek donları yok şunlara bak, hem de taksiyle ”
İşte bu dedikodu hem de alâsı.. Ailenin iç yüzünü bilmeden ne fedakârlıklara katlandıklarını bilmeden
Belki siz gezip tozarken bütün o kış boyunca kendilerince 2-3 biriktirip eşi ve çocuklarını böyle mutlu ediyor.
Hepsi mutlu, keyifli size ne ha.. Size ne. :mymeka::mymeka: Kıskanç fesatlar

Sizin bütün gün yaptığınız bu işte ...Takdir edeceğinize... Söylenecek, yazacak çok şey var da neyse....

Yeşilim gözlemleri

sinir oluyorum böyle fesat insanlara artık günümüzde herkezin bir lüksü var bence kimininki son model bir araba almak kimininki bir çaybahçesinde oturup bir çay içmek her insan maddi olanaklarına göre bir lüksü yaşıyor bu tür fesat insanlarda emek sarfedip para kazanan bir ailenin taksiye binmesini yadıgıryor bazı insanları anlamıyorum anlayamayacağım
sevgiler ablacığım

ablacımmm yazıların okadar güzelki tesadüf deng geldim bir okadarda mutlu oldum okumaktan burada olmaktanda çok memnunum çünki sizin gibi insanları tanıma fırsatı verdikleri için bütün emeği gecen insanlarada teşekkür ediyorum kızın gittiği yerde mutlu olur inşallah sanada acil şifalar diliyorum herşey gönlünce olsunnn...

Üç şehitimize çok üzüldük çok.. Pisi pisine ..

Polisimizin korunamadığı o küçücük giriş kulübesinde yol ortasında ...Kabullenemiyorum

Biz Amerikan konsolosluğunu korurken...Bizim bu kadar korunaksız olmamız aklım almıyor.

Amerikadaki ve dış ülkelerde ki korumaların ne kadar özenle korunduklarını gördükçe isyanım artmakta ..

Allahtan rahmet,yakınlarımıza ve milletimize sonsuz sabırlar diliyorum.

aynen ablacığım sana katılıyorum allah ailelerine sabır versin ateş düştüğü yeri yakıyor bunlar insan olamazlar bu nasıl bir insanlıkki gencecik hayatları söndüre biliyorlar bizler bir karıncayı bile incitemezken gözlerini bile kırpmadan ailesini ve çocuklarını düşünmeden aklım almıyor o şehitlerimiz ne zorluklarla okuyup mesleklerine nasıl gelebildiler bakalım onlar bizleri korumak için uğraşırken tırnağı bile olamayacak kendini bilmez insanlar güzelim hayatları söndürüyor aslında böylelerine insan bile denemez kusura bakma ablacım çok üzüldüm denecek çok şey var ama [ALLAH] hım böylelerin içlerine merhamet versin sevgilerimleee

Ablacım.duyguların ve hissettikleri beni alıyor taaa bilmiyorum ama her defasında uzaklara başka başka yerlere götürüyor.zaman zaman düşündürüyorsun zaman zamanda güldürüyorsun...
birde buradan dileklerimi iletmek isterim.. başta ailenle ,yavrularınla ,halacığınla ve torununla uzunnn sağlıklı güzel günler geçirin inş..

her bir yazını tek tek okudum...çok sevdim burayı bende yeşilim nerde diyordum.demekki arayınca bulunuyormuş ,birde net bağlıysa buluyormuş insan.. :roflol:şimdilik komşumuzla ortak baglı netimiz....ama ben netimi kimselerle paylaşmak istemiyorummmmmm...:1hug:geçenlerde bu kk sevdam yüzünden internet cafeye gittim.. 25 tane pc hepsinde çocuklar hep oyun oynuyorlar.. işletmeci beni gördü.. abla buyur gel otur demezmi :1shok:Allahım ben nerdeyim bunlar kim...biraz ürktüm tabi..bunu akşam eşime nasıl anlatırım diye düşünmeye başladım..neyse.saati 1 ytl.sıram geldi oturdum..ama ne mümkün işim hemen bitti saat geçmek bilmiyor vaktim dolsada kalksam kos koca 1 ytl vermişim..:roflol: inan 15 dk oturdum oturamadım kalktım sıramı orda tam başımda bekleyen bir çocuğa verdim .onların tabiri ile balıklama atladı çocuk ..sağol teyzeeeee..işte böyle ablacım bu sıcak ve zaman zamanda zor günlerimizde birazcık gülelim istedim...söz fırsatını buldukça yine gelirim...öpüyorum kalemine klavyene sağlıkkkkkk...Şeniz

Aşk hikayeleri bekliyorum demişsin...Benim hiç aşk acısı özlemim olmadı ki..Aşkımla tanışmış üç ay içindede evlenmiştik.
O süre içinde,onlarca aşk mektubu getirdi götürdü postacı...Ve hemen geçiverdi o süre...
Aşk şiirleri,aşk yazıları, çok aşk acısı çekenleri yansıtan duygularıdır.
Evlenince üç beş senede neden aşk biter...Sorarla ya..Onu biliyorum işte...

Aşk feci tutkudur.Seks duygularının çok yoğunluk taşıdığı..İçini tutuşturan ihtirasın ne olduğunu anlayamadığın aşk sandığın...Tabiat kanunu, tanrının verdiği olağan duygular..Sonradan anlayacağım...Bilemezdik o ateşin ne olduğunu.Bilsek ayıp saydığımız,bileninde söyleyemediği...

Evlendikten uzun müddet sonra aşk, sevgiye dönüşüverir..Rutin hayat başlar..Sıradan.
Önceleri sanırsınız ki, sadece sizin aşkınız bir ömür boyu sürecek...Sürerde o içini tutuşturan tutku sevgili oluverir.. Sıcacık, saygılı daha sağlıklı...

Aşk,bir kişiye duyulandır..Sevgi başlar bölünmeye,en sevdiklerine...Eşe, aileye, dosta, çocuğuna. dağıt dağıta bildiğince, seçerek hak edene riyasız...

Ben bunca yıl, ilk günkü gibi seviyor, sayıyorum bıkmadan. Arada gel gitler olmuyor mu??Tabi ki oluyor ama adı üstünde geliyor, gidiveriyorlar...Hoş görü ile yolluyorum hey heylerimi... Umarım beni anlamışsındır.
Yaşadığım güzellikler çok, ama yarım kalanlar var ya çocukluğum, yaşayamadıklarım onlara takılmışım yazıyorum...
İstiyorum ki..Sımsıkı kopmayan evlilikler olsun, çocukların anıları onlarla dolsun

Yeşilimin duyguları

Back