• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeşil Çay Kürü

Benim de yeşil çay içerken midem bulanıyor çok zorlanıyorum doğadanın bergamotlu sallama yeşil çayını içiyordum tadı hiç hoşuma gitmedi çaykuru deniycem şimdi.. birde bişey sormak istiyorum yeşil çayı soğuk olarak içsek de olur mu? etkisini kaybeder mi?

zaten yeşil çyı biraz ılık içmek gerekiyor
ılık içebilirisn sogukta tadı yok çünkü

ben yeşil çayımı içer içmez ağzıma bi tane şekerli sakız atıyorum .sakız midemi bastırıyor

kaynamış suyun ıcıne acık satılan yesıl caydan bı cay kasığı ve 5-6 tane kıraz sapı atın 5 dk bekletıp suzup ıcın gunde 3-4 bardak haftada 3 kılo fark ettırıyo yanında da tabı duzenlı beslenınce(kıraz sapı hem tatlandırıyo hemde ödem sokturmeye yardımcı oluyo)

doğuş çayın tarçınlı karanfilli yeşil çayı çıktı çok güzel :jeyyar:
mis gibi kokuyor hemde tadı daha güzel bayanssulusmile

merhba kızlar yazdıklarınızın bi kısmını okudum fakat bişi sorucam hazır paket yeşilçayda aynı etkiyi gösterr mi?

arkadaşlar bir fincana ne kadar çay atıyorsunuz ben 1.5 çay kaşıgı atıyorum fincanım
su bardagındna bira zbüyük az mı atıyorum acaba

normal bi kupaya bi dolu çay kaşığı atıyorum ben tabi bardak buyudukce ona gore mıktarıda coğalıyo ahmet marankının sımdı karpuz yesıl cay detoksu baslıyo ona da bı goz atın ıstersenız

ben bitki çayı demleme bardağıma 1,5 çay kaşığı koyuyorum.ilk başlarda zorlanıyordum ama şimdi çok rahat içebiliyorum.

tşkler kızlar bilgi için
bu bitki çayları için süzgeçler oluyor ya nerde bulabiliriz onları mesela
top gibi oluyor bardagın içine salıyorsun

ben bir ay hatta 2 ay içtim bu yeşil çayı bütük bir kupam vardı şimdi kırıldı
sanah akşam içtim şekersiz
bir faydasını göremedim

slm

1 hafta önce vatan gazetesinde okuduğum bir röportajda hangi cay olursa olsun demleme şekli söylemiş amca ben öyle yapıyorum

şöyle ki : akşamdan kaynatılmış soğumuş suyu(kaynayıp soğuyan su yumuşak olduğu için diyor) porselen demliğe alıp kişi başı bir tatlı kaşığı cay içine koyup caydanlığa dasu koyup kısık ateşte demlenmesini bekliyorsunuz yaklaşık 15 dak sonrada tüketiliyor.yemeklerden 15-20 dak önce gayette faydalı.ayrıca karışık demleyecekseniz bitki caylarınızı hepsinden bir tutam atabilirsiniz.ben bir cay kaşığı yeşil-bir tutam biberiye-bir tutamda kiraz sapı atıyorum.buharla demlendiktensonra sıcak sıcak içiyorum tadıda güzel . 2 haftadı düzenli kullanıyorum bağısaklarım iyi calışıyor.ayrıca yağ da yaktığını hissedebiliyoum.
işallah yardımcı olur bu bilgiler size.

Back