• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeşil Çay Kürü

kızlar emzirme döneminde içilebiliyomu bi bilgisi olan warmı..biyerlerde okumuştum aylar önce,bebekte huysuzluk huzursuzluk yapar diye ama emin diilim..net bi bilgi de bulamadım

istediğimiz kadar içebiliyor muyuz peki yeşil çayı. en fazla kaç fincan mesela öyle sınırlar varmı

Ben günde 3 kupa içiyorum,sabah,öğl ve akşam .

Fakat Ahmet Marankinin bir tv programında yeşil çayla ilgili sohbetini izledim.

Günde 1 litre tüketilebileceğini bunun da 10 çay bardağı yeşil çaya tekabül ettiğini söyledi.

Diğer bitki çayları gibi fazlasının zararlı olabileceğini düşünmüyorum.

kızlar emzirme döneminde içilebiliyomu bi bilgisi olan warmı..biyerlerde okumuştum aylar önce,bebekte huysuzluk huzursuzluk yapar diye ama emin diilim..net bi bilgi de bulamadım

valla canım günde 2 kupa kullanılabilir diye biliyorum
ama kafein içerdiğinden kafaein süte geçerse bebekte uykusuzluk yapabilir bence
ama normalde zaten siyah çay, kahve kola gibi kafeinli şeyler içiyosan onları kaldırııp yerine yeşil çay içebilirsin, böylece aldığın kafein oranı artmamış olur.

slm kızlar bende bugünden itibaren yeşil çaya agırlık vererek diyetime devam edicem. vermm gereken 10 kilom var yeşil çayı hergün 2fincn içmeye gayret ediyordum ama arada kaçırdıgım zamnlar oluyor tabi ilk sayfalarda belirtilen yeişl çayımı kullanıyor herkez merak etdim ben sallma kullanıyordum ama sanki çok faydasını göremedim ama sizler hangisini vae nasıl kullanıyorsunuz nekadar zamnda ve nekadar kilo verdiniz 20 gün sonra nişanım var 15gün çok sıkı yapmm lazım diyeti 5kilo versem bile çok ii olur 4aydada 10 kilo vermemm gerekiyor

ben bergamotlu olan dökme yeşil çayı içemiyorum yaa, midem bulanıyor...
ballı olandan aldım poşette ama o da aynı işi görür mü bilemiyorum.(

canım heryerde var. Carrefour , Migros, Gima vss
Teneke Kutu içinde ÇAykur marka Bergamut aromalı..
Sana en az 2 ay yeticek ve sadece 2,50-ytl

ŞİMDEN SENİN ADINA ÇOK MUTLUYUM...

borek corek yiyebilirler oylemi?yapmayin lutfen...insanlarin duygulariyla bu kadar oynanmas sadece yesil cay ic sen bekle kilo vericem diye bu ne sacmaliktir boyleakannehir

borek corek yiyebilirler oylemi?yapmayin lutfen...insanlarin duygulariyla bu kadar oynanmas sadece yesil cay ic sen bekle kilo vericem diye bu ne sacmaliktir boyleakannehir

Hamur işleri,tatlılar,hazır gıdalar vs.. normal bir diyette uzak durulması gereken her zararlı

gıdadan uzak durulması gerekiyor,yeşil çay tek başına bir işe yaramıyor.

arkadaşlar hangi yeşil çaydan içiyorsunuz kafam allak bullak oldu:((
ya bir de ben hep bişeyler yiyesim geliyor aç hissediyorum kendimii tokluk hissi veren yiyecekler neler?

Selamlar herkese,
Ben hergün düzenli olarak en az yeşil çay içiyorum fakat değil zayıflatmak metabolizmamı hızlandırmıyor bile sadece bu da değil bol su içiyorum az yiyiorum fakat metabolizmam çok yavaş. Bu konuda fikri olan var mı?

YEŞıL ÇAYIN BıLEŞENLERı VE ıNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN YARARLARI:

Yeşil çayın bileşenleri içerisinde en önemlileri polifenollerdir. Polifenoller, kateşin, gallik asit ve bunların türevlerinden oluşur.Bunlardan en önemlileri flavanollerdir. Yeşil çayın bileşiminde bulunan vitaminler ise A vitamini, B-kompleksi vitaminler, C vitamini ve E vitaminidir. Minerallerden Fe, Zn, Cu ve Se tespit edilmiştir. Gamma Amino Bütirik Asit ve L-Teanıne gibi amino asitler, flavonoidler, polisakkaritler, florid, uçucu aroma bileşenleri ve kafein diğer önemli bileşenlerdir .

Tüm dünyada yeşil çayın sağlıklı bir içecek olarak tüketiminin yaygınlaşmasında en önemli pay polifenollere aittir. Başta Epigallocatechin-3-gallate olmak üzere yeşil çayda bulunan polifenollerin antioksidant özellik gösterdikleri ve kanserden koruyucu etki yaptıkları ile ilgili tüm dünyada birçok bilimsel araştırma yapılmıştır. Ayrıca yeşil çay kateşinlerinin tümör oluşumunu önlediği, antibakteriyel ve antiviral etki gösterdiği klinik deneylerle belirlenmiştir.Yeşil çay bileşenlerinin diş ve diş etlerini koruduğu, kan şekerini düzenlediği, yüksek tansiyonu önlediği, kan kolesterol düzeyini düşürdüğü ve oboziteyi engellediği konusunda yapılmış birçok bilimsel çalışma mevcuttur.

Doğal antioksidant özelliği taşıyan polifenoller gıda, kozmetik ve ilaç endüstrisinde geniş ölçüde kullanılmaktadır. Çay polifenolleri bitkisel ve hayvansal yağ içeren gıdalarda antioksidant olarak kullanılır. Yeşil çaydan extrakte edilen polifenoller sakız, diş macunu, koku giderici ve yok edici ağız spreyleri yapımında da katkı maddesi olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır.

Yeşil çayın mikrobiyolojik etkileri üzerine yapılan araştırmalar, yeşil çayın özellikle E.coli suşlarına karşı etkili olduğu ve 5 saat içinde 100 000 adet E.coli 0-157 bakterisini öldürdüğünü göstermiştir .

Yeşil çayın dünyada en yaygın ticari formlarından biri de Yeşil Çay Extraktı ve Yeşil Çay Polifenolu adı altında satılan , değişik polifenol konsantrasyonlarındaki doğal yeşil çay extraktlarıdır.

YEŞıL ÇAY DEMLEME YÖNTEMı: Tercihen porselen demlik ve kireçsiz su kullanınız. Fincan başına bir çay kaşığı ÇAYKUR Yeşil Çayı koyunuz.Üzerine kaç fincan için yeşil çay koyduysanız o kadar kaynamış su ilave ediniz. 4-5 dakika bekleyip, servis yapınız.Arzuya göre tatlandırıcı katabilirsiniz. Afiyet Olsun...

ya kızlar bende 2-3 gündür düzenli içiyorum valla iştah kesitği doğru 1 kilo farketttim bile çaaaykurunun bergama aromalısından aldım bayada ekonomik bir zayıflama yöntemi

benim yeşil çayım çinden gelio sağolsun arkadaşlarım hep gönderiyo ve ya alıyorlar...(çindeki türk arkadaşlarım ve türkiyedeki çinli arkadaşlarım sağolsun kaydirigubbakcemile5 ) ben içine yasemin çayı karıştırarak içiyorum...yaseminin kokusu beni çok sakinleştiriyo...yeşil çay zaten herşeye bire bir..ben türkiyedekilerin nasıl işlemlerden geçtiğini bilmediğim için biraz çekioniorum açıkçası..ama çaykurunki dediğiniz kadar güzel...çinliler çaylarını ahşap kutularda saklar..ahşap kaşıklarla koyarlar demliğe...metalin çayı bozduğuna inanıyorlar..porselen demlikte kaynar suyu döküp 3-4 dk bekledikten sonra yine porselen fincanlarda içiyorlar...bir çay mağazaları var görmelisiniz....en az 1000 çay çeşidi vardır yani:)

benim yeşil çayım çinden gelio sağolsun arkadaşlarım hep gönderiyo ve ya alıyorlar...(çindeki türk arkadaşlarım ve türkiyedeki çinli arkadaşlarım sağolsun kaydirigubbakcemile5 ) ben içine yasemin çayı karıştırarak içiyorum...yaseminin kokusu beni çok sakinleştiriyo...yeşil çay zaten herşeye bire bir..ben türkiyedekilerin nasıl işlemlerden geçtiğini bilmediğim için biraz çekioniorum açıkçası..ama çaykurunki dediğiniz kadar güzel...çinliler çaylarını ahşap kutularda saklar..ahşap kaşıklarla koyarlar demliğe...metalin çayı bozduğuna inanıyorlar..porselen demlikte kaynar suyu döküp 3-4 dk bekledikten sonra yine porselen fincanlarda içiyorlar...bir çay mağazaları var görmelisiniz....en az 1000 çay çeşidi vardır yani:)

kılo vermene yardımcı oluyor mu

kılo vermene yardımcı oluyor mu

o kadar çok şey yapıorum ki kilo vermek için onun da faydası dahil mi bilmiorum..ama gayet güzel zayıflıyorum...çok sık çişe gitmemi garantilio ama...ööle ki ders esnasında öğrencileri bırakıp koştur koştur tuvalete gidiorum:)

o kadar çok şey yapıorum ki kilo vermek için onun da faydası dahil mi bilmiorum..ama gayet güzel zayıflıyorum...çok sık çişe gitmemi garantilio ama...ööle ki ders esnasında öğrencileri bırakıp koştur koştur tuvalete gidiorum:)

sen nerdeyse 20 kılo vermıssın basarmıslardan bırı olaraktan anlatsana neler yaptın yemene dıkkat etmekten ve spor yapmaktan ekstra olarakl:sm_cool:

sen nerdeyse 20 kılo vermıssın basarmıslardan bırı olaraktan anlatsana neler yaptın yemene dıkkat etmekten ve spor yapmaktan ekstra olarakl:sm_cool:

başarı öykülerinde yazdım zaten tatlım ama gerçekten pek extra yapmadım...işim çok yoğun gün içinde sürekli hareket halindeyim sanırım bu yemek yeme isteğimi fln unutturuo..bol su içiorum...bi de 6dan soora yemiorum...şekeri çok azalttım ama şeker almadığım zaman vücuduma söz geçiremiorum o yüzden şekerimi de kullanıorum çikolatamı da yiyorum yani...katı kurallar yok bende:)) bi de kendime küçük beden bikini aldım:) normalde ancak dizlerime kadar çekebilirim altını ama artık oluo sadece simitlerim taşıo üstünden...sırf ona girmek ben de acaip gaz yaptı...kaptırdım gidiorum canım:))
ayrıca sevgilimin sözü var 65e düşünce istediğim bir bikiniyi de o alcak:)) hoş bu onun da çıkarına ama... :)) bööle ufak şeylerle gaza gelip durabilirsin...bi de geçenlerde kilo vermem durdu nası kızdım gitmiolar artık die...bi baktım 500gram vermişim:)) tehdit de işe yarayabilir :PP

bu gün bende başladım bakalım... daha önce bir iki kere evdeki yeşil çin çayından içmiştim bağırsaklarım anormal çalışmıştı .. bahsettiğiniz çaykurun bergamut aromalı yeşil çayını aldım pek bi hareket yok şimdilik:) evdeki poşet çaydı ama daha mı iyisidir nedir bilmiyorum ne varsa içicem bu kiloları atmak için..içine mate ve çubuk tarçında atmayı düşünüyorum daha etkili oluyomuş.. hatta mate biberiye funda kekik çubuk tarçın..

SalvaMea
La Nina De Las Flores

Medeni Durumunuz: Bekar
Meslek: ---Çalışmıyorum
Yaşadığınız Yer: Eskişehir Giriş tarihi: May 2007

Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

Bugün tartıldım : 58 kilodan 51 kiloya inmişim :D

Yeşil çay gerçekten mucize.

kaç günde verdin canım

Back