• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yerımde olsanız ne yapardınız?

diablo

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2009
851
294
303
İstanbul
Kızlar merhaba;

Kafamdan atamadıgım bır konu var. Devamlı aklıma gelıyor ve benı rahatsız edıyor.
Eltım ve kayınvalıdemle nısanlılık donemımden bu yana yıldızımız barısmadı. Ne kadar yakın davrandıysamda hep bır yerlerden patlak verdı. Eltımın dugunu sırasında kendısıne cok kırıldım bu sebeple bıraz uzak durmak zorunda kaldım. En son esım 7 aylıgına yurtdısına cıktı ve bu sure ıcın kucuk bır yemek organızasyonu yapıldı. Neyse 7 ay burda olmayacaksız ölüm var kalım var. Gıtmeden herkesı gor dıye kaynımlara oturmaya gıttık. Daha sonrada eltımı dogum gunu ıcın aradım. Ama ondan sonra ne kaynımdan nede eltımden bır daha hıc ses cıkmadı. Kayınvalıdemın bır cok kez aramalarını soylemesıne ragmen aramadılar. Ve bunu buyuk bır ınada cevırdıer. Esıme geldıkte snra abısının hıcbırsekılde aramadıgını , merhaba bıle demek ıcın telefon acmadıgını soyledım. Ikı kardeste suan aralarında sogukluk var. En sonda kaynımın esının benım esıme aramak ıstemedım bu sebeplede hıc aramayı dusunmedım demesı nedenıyle ben artık gorusmek konumsak ıstemıyorum dedım. O kadar olaydan sonra ortalık duruldu hıckımse bısey konusmadı ancak devamlı esıme annesınden gorusmız gerektıgıyle ılgılı baskılar devam ettı. Eltımın hamıle oldugunu ogrendım ve ınsanlık bende kalsın dedım ve hayırlı olsun demek ıcın aradım..
Kayınvalıdem aradı aksama caya cagırdı. Bız de evden cıkıyoruz dıye aradık . kayınvalıdemde esıme kardesın burada dedı. Esımde o zaman sen onlar gıdınce aber ver dedı. Bende kızdım. Bu olayı ben kapattım , daha neyı hala ben uzatıyormusum gıbı yansıtıyorsun anlamıyorum. Bız gıdelım eger onlar bızı gormek ıstemezlerse kalkar gıderler dedım. Keza kayınvalıdmee gıttıgımızde kaynımlar yoktu.
Bayramdada ıkı kardes bırbırlerını aramadılar. Bende acıkcası ara demedım. Ancak esımın 19 kasım dogum gunuydu . kaynım aradı dogum gununu kutladı ardından telı esıne verdı onalrad kutladılar o kadar. Esıme selam soylemedıler mı dedım gulumseyerek , o da komıkler zaten neyse onlar rahat takılıyorsa bızde rahat takılırız dedı. Bende vallahı ben artık rahatım kımse kusura bakmasın ama ılıskımı kestım artık bu kadar hayırsız, bu kadar bencıl olan ınsanlarla ısım olmaz. Dogumuna falanda gıtmem. Sen gıdersen gıt , gıtmezsen anneden ceyreklerını gonderırız dedım.
Canımı sıkan sey ben gorusmek ıstemıyorum deyınce herkes ayaga kalktı. Kayınpederım ayrı kayınvalıdem ayrı konusup beddualar ettıler. Sımdı benım bu hamılelıgınde aramama ragmen seslerını hıc cıkarmadan sessız sessız herkesın duruyor olması benı sınır edıyor. Ve kafamdan bu sıkıntıyı stresı atamıyorum. Bundan sonra nasıl davranmalıyım sasırdım kaldım. Kayınvalıdemede cok kırgınım, kaynımlarada….yorumlarınızı beklıyorum yerımde olsanız eltınızın dogumuna gıdermıydınız. Bır kez daha adım atarmıydınız.

Ben gitmezdim
görüşmek istemeyen insanlara ne diye kendimi zorla kabul ettireyimki
onlar beni istemiyorlarsa ben hiç istemem

Dogru soyluyorsun ancak gelmeyecegım dedıgımdede ben suclu , olayları uzatan ınsan oluyorum. ona uzuluyorum. bu sure zarfında kesınlıkle karsılasmamak ıcın elımden gelenı yapayım mı, yoksa kayınvaıdemlere gıdecegım ve nlarında orda oldugu zaman umursamadan gıdeyım mı. cok ustume gelınmesını ıstemıyrum bu olayda en sessız ve uzerımde hıcbırsey kalmdan nasıl gecırebılırım.

valla gitmezdim asla beni istemeyn bir insanın doğumuna ne gidiyim gidipte onu yüceltmezdim sende kimseye değil eşine bak gerisi boş kim ne derse desin

Aslında gıtmekte konusmakta hıcbırıryle ıstemıyorum, helekı hayırlı olsun dıye aramama bıle o kadar cok kızıyorum. salak gıbı arayıp buyukluk bende kalsın dıye dusundum. sankı olara karsı adım atmısımda sımdı onlar benımle gorusmek ıstemıyorlar gıbı hıssedıyorum. Ya zaten gorusmek ıstemıyorlarda arayarak hata yaptıgımı dusunuyorum. esımle ılgılı sıkıntılarım var yada ben farklı dusunuyprum. Bu kadar olaya ragmen artık bı tavır sergılemesını gerekırse kendısınınde gıtmesını ıstemıyorum. Evet kardesının cocugu oluyor belkı ayıp olacak ama bu kadar ayıba karsılık bu dusunmem hatamı.

Bende gitmezdim.Insanlar sana nasil davraniyorsa ayni sekilde davranmalisin istenmedigini bile bile gitmek kendinden ödün vermek demektir...

okey gıtmeyecegım dusuncemde haklı oldugumu ve benım gıı dusunen kısılerın oldugunu gorunce daha emın oluyorum. bu aralar da kayımvalıdemın kayın pederımın dogum gunlerı var ve evlılık yıldonumlerı. bu ozel gunlerde karslasmamak ıcın erken yada gec mı gıdeyım yoksa karsılasıp hıcbırsey olamamıs gıbımı davranayım . napayım ben

Niye gidesinki gitmezsen annesi ne yapabilirki sana evliliğine ne gibi bir zarar verebilir?Bende görüşmüyorum aşimin abisi ve karısıyla zamanında canımı çok sıktıkları içinde bayramda bir kez bile düşünmedim gitsemmi diye karısı hamile kalsada gitmem onlarda gelip sinirimi bozsun istemem..

bu arada esım cok ınatcı ve sakın bırı. ne yapacagnı bılmıyorum. bu arada kayınvalıdemlede mesafelıyım. o ozel gunlerde ne yapmalıyım

Tavrında sonuna kadar haklısında,davranışın yanlış olmuş.
Sen dürüst davranıp açık oynamışsın.
Eltinle kaynın ise daha sinsice yaklaşmış.
Bir kere aranızda ki gerginliğin hiç konusunu yapma eşinin ailesine.
Eşinin dediği gibi''onlar rahat takılıyorsa siz x large olun:)''
Arama,kimseyede sorma.
Doğumuna gitmek durumunda değilsin ama...
Gitmezsende ortamı geren sorun çıkaran kişi sen görünüceksin.
Kimse istemediği yere gidip haz etmediği insanları görmek zorunda değildir ama...
Anladığım kadarıyla bu konu seni fazlasıyla meşgul ediyor,kafanı kurcalıyor.
Konu değilde sanki herşeyin sorumlusu senmişsin gibi görünmek canını sıkıyor.
önce bu durumu ortadan kaldıralım.
Kişisel fikrim doğumdan sonra gitmen takını kendin takıp,gayette mesafeli olup,
samimiyetsiz gülücüklerle(dostlar alışverişte görsün misali:)kısa bir hayırlı olsun ziyareti yapman.
Sonra hiç adım atmaman.
Bak gör bu adımdan sonra kim suçlu görünüyor.
Kayınvalidenler de konuyu açtıklarında,
''eşim yokken bir kere arayıp sormadılar,bir yakınlık göstermediler,
buna rağmen aradım,üstüne doğum için ziyaret ettim,
hep ben mi adım atıcam,sizce kim haklı Allah aşkına''
der çıkarsın işin içinden.
Topu onlara atarsın yani anladın mı;)
Tabi bu benim fikrim,
ikinci bir seçenekte hiç gitmemen gemileri tamamen yakman.
Ama bunu yaparkende eşinin ailesinin suçlar bakışlarına,
imalı sözlerine,aradaki gerginliğin sebebi olma durumuna da maruz kalıcaksın.
Ben de sana diyorum ki;git ve ondan sonra kendini çek.
Doğum,hastalık,ölüm, bunlar insan hayatında önemli durumlar ve hiç unutulmaz.
sonrasında istediğin kadar takını gönder kıymeti olmaz.
laflar döner durur.kimseye malzeme verme.
Sen git takını tak,tebriğini et çık git.
geriye bakma,bırak onlar adım atsın sana.
Hı atmıyorlar mı âlâ:)
Yok sayar,haklı olmanın gururuyla hayatınıza devam ederisiniz

attığın adıma karşılık alamadıysan birdaha adım atma derim ben
demekki görüşmek istemiyorlar,istemeyen insan içinde gururundan ödün verme

Tavrında sonuna kadar haklısında,davranışın yanlış olmuş.
Sen dürüst davranıp açık oynamışsın.
Eltinle kaynın ise daha sinsice yaklaşmış.
Bir kere aranızda ki gerginliğin hiç konusunu yapma eşinin ailesine.
Eşinin dediği gibi''onlar rahat takılıyorsa siz x large olun:)''
Arama,kimseyede sorma.
Doğumuna gitmek durumunda değilsin ama...
Gitmezsende ortamı geren sorun çıkaran kişi sen görünüceksin.
Kimse istemediği yere gidip haz etmediği insanları görmek zorunda değildir ama...
Anladığım kadarıyla bu konu seni fazlasıyla meşgul ediyor,kafanı kurcalıyor.
Konu değilde sanki herşeyin sorumlusu senmişsin gibi görünmek canını sıkıyor.
önce bu durumu ortadan kaldıralım.
Kişisel fikrim doğumdan sonra gitmen takını kendin takıp,gayette mesafeli olup,
samimiyetsiz gülücüklerle(dostlar alışverişte görsün misali:)kısa bir hayırlı olsun ziyareti yapman.
Sonra hiç adım atmaman.
Bak gör bu adımdan sonra kim suçlu görünüyor.
Kayınvalidenler de konuyu açtıklarında,
''eşim yokken bir kere arayıp sormadılar,bir yakınlık göstermediler,
buna rağmen aradım,üstüne doğum için ziyaret ettim,
hep ben mi adım atıcam,sizce kim haklı Allah aşkına''
der çıkarsın işin içinden.
Topu onlara atarsın yani anladın mı;)
Tabi bu benim fikrim,
ikinci bir seçenekte hiç gitmemen gemileri tamamen yakman.
Ama bunu yaparkende eşinin ailesinin suçlar bakışlarına,
imalı sözlerine,aradaki gerginliğin sebebi olma durumuna da maruz kalıcaksın.
Ben de sana diyorum ki;git ve ondan sonra kendini çek.
Doğum,hastalık,ölüm, bunlar insan hayatında önemli durumlar ve hiç unutulmaz.
sonrasında istediğin kadar takını gönder kıymeti olmaz.
laflar döner durur.kimseye malzeme verme.
Sen git takını tak,tebriğini et çık git.
geriye bakma,bırak onlar adım atsın sana.
Hı atmıyorlar mı âlâ:)
Yok sayar,haklı olmanın gururuyla hayatınıza devam ederisiniz

cok ıyı sylemıssın ama bende artık onların kızacagı seyler yapmak ıstıyorum. susarak, alttan alarak yeterınce hanımlıgımı gosterdım. bundan sonrada gemılerın yanıp yanmadıgını umursamak ıstemıyorum. gerekırse kopsun tum bag cunku zaten hıcbır bagımız olmadı. ancak yorumunu okuyuncada etkılenmedım degıl. Guzel yazıp ve ıcımdekılerı dıle getırmıssın.

Tesekkurler yorumun ıcın bunu dusunecegım. Arkadasa katılan yada farklı bır fıkrı olan varmı pekı.

canım bence git çünkü ilerde büyük koz vermiş olursun sadece hediyeni ver tebrik et çık okadar en azından laf edilmez gelmedi denilmez tabiki samimi olma bundan sonra sende siyasi ol duruma göre davran

attığın adıma karşılık alamadıysan birdaha adım atma derim ben
demekki görüşmek istemiyorlar,istemeyen insan içinde gururundan ödün verme

illa benı haklı gormelerı ıcın dogumunada gıtmem gerekmıyor ya degılmı? bısey soylerse kaynanam, sımdı benı ıstemıyor sutu mutu kesılır allah korusun onun ıcın gelemeyecgım derım oluy mu:)

canım bence git çünkü ilerde büyük koz vermiş olursun sadece hediyeni ver tebrik et çık okadar en azından laf edilmez gelmedi denilmez tabiki samimi olma bundan sonra sende siyasi ol duruma göre davran

ben kartları hep acık oynayan tarafım, maalesef hıc rol yapamıyorum. bu ay ıcınde bır suru ozel gun var o arada ne yapacgım pekı. sımdı ben gıderım zamanı gelınce ben dogum yaptıgımda o gelmezsede cok sınır olurum ama :(

İleride sen doğum yaptığında gelmezse daha iyi işte,
aranızda ki fark ve durumun sorumlusunun kim olduğu daha bariz anlaşılır.
Ben üstüme düşeni yaptım demenin iç huzuru da çok önemli.

Ben olsam giderdim..
Gitmiş olmak için giderdim, maksat adet yerini bulsun.
Böyle günler gerçekten önemlidir,
'doğum yaptım gelmedi' lafını vermezdim kimsenin ağzına.
gayet mesafeli gider takımı takar tebrik eder dönerdm.
problemin sende değil onda olduğunuda konuşmadan kanıtlamış olursun herkese..
Sen bu zamana kadar hanımlığımı bozmadım demişsin, bence bundan sonrada bozma.
Ayağına gitmek gibi algılama,
doğum olmasa gitmeyeceğini bilirler mutlaka.
Sen bi tebrik etmeyle hiç birşey kaybetmezsin,
ama bence o kaybeder.
İnsanların gözünde ki değerini..

Back